Neler Yeni

Nasıl bir ülkede yaşamak isterdiniz?

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Coğrafya kaderdir evet ama siz toplumunuzu iyi geliştirdiyseniz iyi bir eğitim sistemine sahipseniz avrupa standartlarına ulaşabilirsiniz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bakın herşeyin yolu eğitim.

Eğitimi iyileştirirseniz, insanları bilinçli hale getirebilirsiniz, daha kültürlü/gelişmiş bir topluma sahip olursunuz. Bilime yatırım yaparsanız, ülkenizin itibarı artar ve gelişirsiniz.

Askeriye gelelim. Askerinin yolu da eğitimdir. Eğer eğitim/bilim iyi ise savunma sanayisini güçlendirirsiniz örnek olarak ASELSAN/HAVELSAN gibi ama bunun içinde üretmemiz lazım

Üretirsek ekonomimiz iyileşir ve dışa bağımlı olmayız, yani dışarıdan alacağımız malı kendimiz üretirsek hem askeri de hem bilimde hemde ekonomide iyileşiriz ama bunun da yolu eğitimdir, bilinçli nesiller yetiştirir iseniz süper güç olabilirsiniz
İşte biz neden avrupa standartına ulaşıyoruz asıl soru bu
Neden biz kendimize ait bir eğitimimiz olmuyor?
İşte bizi asıl geriye bu götürür gözümde biz avrupalı değiliz asyalı da arap da afrikalı da değiliz biz bu coğrafyada iyicene benliğimizi kaybediyoruz.
Eğitim ancak kendimize has bir sistemle olmalı ve bu sistem iyi olmalı gözümde.
Eğitimden de önce iyi bir siyaset istiyor çünkü bir karar ülkeyi bile yakabiliyor malum nerede savaş olsa türkiye'ye hemen vuruyor bu coğrafyada eğitim kadar doğru siyaset de aşırı önemli.
Ama haklısınız eğitim şart.

Carl-S

80+ Gold
O zaman size sorayım daha iyi bilirsiniz. Sizce DEVA liberal bir parti mi?
Muhaffazakar Liberal diyorlar kendilerine.
Ali Babacan, daha önce de AKP hükümetinde bakanlık yaptı zaten.
Bir sürü özelleştirmeye imza attı, AB üyeliği için önemli adımları oldu.
Çoğulcu demokrasiden yana ve Pro-Avrupacı.
Yani bence evet, Liberaldir.
Ali Babacan'a bi' sempatim var zaten bu aralar.
6'lı masadaki tutacağım tek parti olur kendisi :D
Alıntıyı görüntüle
Şunu da bırakayım.
Aklıma niyese bu geldi. :D
IMG_20220415_000028.jpg

@Maryo Hocam eğer batı örnek almazsak ve özgür ülke olmazsa hiç bir zaman gelişmiş bir ülke olmaz eğer Türkiye batı gibi örnek almazsa Arap ülkeleri bir farkı olmaz bence.

Son düzenleme:

.......

80+ Bronze
Kız arkadaşımla, ileride çocuk yaparsak bu ülkede iyi bir hayat nasıl sunacağız diye tartışmadığımız herhangi bir ülke olabilir.

thaelien

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,036
İsim
eren tezer
Amerika,İngiltere,Kanada gibi teşkolu ülkelerde yaşamak isterdim.Elbet bir gün deyip sabrediyoruz.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Aklıma niyese bu geldi. :D
Alıntıyı görüntüle

@Maryo Hocam eğer batı örnek almazsak ve özgür ülke olmazsa hiç bir zaman gelişmiş bir ülke olmaz eğer Türkiye batı gibi örnek almazsa Arap ülkeleri bir farkı olmaz bence.
Ben batıyı gelişmiş görmüyorum bir ikisi hariç.
Gözümde Japonya Almanya gelişmiştir ama belli bir kısım ülkeler gelişmemiştir gözümde halen her ne kadar gelişmiş denseler de.
Biz Ne batılıyız ne doğuluyuz biz Bulunduğumuz yerde bir yabancıyız.
Biz avrupa ülkesi olamayız bunu belirteyim biz avrupa kültürüne sahip değiliz .
Biz arap değiliz onların kültürüne de sahip değiliz biz harmanlanmışız ama tam bir benlik elde edememişiz.
Diyeceğim şey biz birini örnek alınca değil biz sorunlarımızın farkına varıp bizim çözmemiz gerek batı ile doğu ile çözülmez gözümde.
Ama eğitimden önce bu kaynayan coğrafyada stabilliğe ulaşmalıyız ki diğer dertlerimize bakalım.
Malum ülkemizin dört tarafı tehditler ile dolu ve inşallah bundan bir ders çıkartıp eğitime önem veririz ki zorundayız bu konulardan kaynaklı :)
Eğer anlatamamışsam kb.

Semihhh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Semih
Finlandıya gibi eşit bir ülkede yaşamak isterdim.
Düşünsenize Cumhurbaşkanının oğlu ve çöpçünün oğlu aynı okula gidiyor.

Koyun Shaun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,295
İsim
İsimsiz
İlgilendiği Kategoriler
Baydırmen
Instagram
TheCarSave
Steam
TrackVoice
Ben demokrasinin, hukukun üstün olduğu, özgürlüğün olduğu, basın özgürlüğünün olduğu, tarımı destekleyen, yabancı yatırımcıya güven veren, eğitim sisteminin iyi olduğu bir ülkede yaşamak isterdim
Ben 15 sene önceki trde yaşamak isterdim bitcoin depolardım 😂😂

Kontfire

80+ Silver
İslam'ın gerçek olarak kitaba uygun yönetildiği bir zaman diliminde yaşamak isterdim. Günümüzde ki hiç bir ülkedeki İslamcılik gerçek değil malûm. Ayrica mümkünse Avustralya gibi özerk bir kıtaya sahip bir ülke olmalı, savaş , altın ve petrolün uzak olduğu böylece sömürgeci devletlerin işgaline uzak bir yer.

Bura.K

80+ Silver
CHP'nin olmadığı bir muhalefet dönemi isterdim.
Ondan sonrası gelir zaten.
İslam'ın gerçek olarak kitaba uygun yönetildiği bir zaman diliminde yaşamak isterdim. Günümüzde ki hiç bir ülkedeki İslamcılik gerçek değil malûm.
Günümüzde İslam'ı tam olarak uygulayabilmek imkansız. Ekonomik olarak ülken çok ama çok iyi olması lazım. Çünkü "faizi 0'a indirmek" gibi ülkenin ağzına vuracak kaideler var. Günümüzde ve sonraki yıllarda tam olarak uygulanabileceğini düşünüyorsan yanılıyorsun maalesef.

Top Bottom