Maryo
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 1
İşte biz neden avrupa standartına ulaşıyoruz asıl soru buCoğrafya kaderdir evet ama siz toplumunuzu iyi geliştirdiyseniz iyi bir eğitim sistemine sahipseniz avrupa standartlarına ulaşabilirsiniz
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bakın herşeyin yolu eğitim.
Eğitimi iyileştirirseniz, insanları bilinçli hale getirebilirsiniz, daha kültürlü/gelişmiş bir topluma sahip olursunuz. Bilime yatırım yaparsanız, ülkenizin itibarı artar ve gelişirsiniz.
Askeriye gelelim. Askerinin yolu da eğitimdir. Eğer eğitim/bilim iyi ise savunma sanayisini güçlendirirsiniz örnek olarak ASELSAN/HAVELSAN gibi ama bunun içinde üretmemiz lazım
Üretirsek ekonomimiz iyileşir ve dışa bağımlı olmayız, yani dışarıdan alacağımız malı kendimiz üretirsek hem askeri de hem bilimde hemde ekonomide iyileşiriz ama bunun da yolu eğitimdir, bilinçli nesiller yetiştirir iseniz süper güç olabilirsiniz
Neden biz kendimize ait bir eğitimimiz olmuyor?
İşte bizi asıl geriye bu götürür gözümde biz avrupalı değiliz asyalı da arap da afrikalı da değiliz biz bu coğrafyada iyicene benliğimizi kaybediyoruz.
Eğitim ancak kendimize has bir sistemle olmalı ve bu sistem iyi olmalı gözümde.
Eğitimden de önce iyi bir siyaset istiyor çünkü bir karar ülkeyi bile yakabiliyor malum nerede savaş olsa türkiye'ye hemen vuruyor bu coğrafyada eğitim kadar doğru siyaset de aşırı önemli.
Ama haklısınız eğitim şart.