Nasıl kendimi kısıtlayabilirim?

Bilgisayarı ve telefonu bana yolla kardeşim sen ne zaman istersen yollarım sana en iyi terapi

Her foruma girdiğinde bunu yap:
EsPpAzWW8AAzVfb.jpg

Ağzına acı biber sür.

20 FPS minecraft oynamaya çalışınca direk soğuyosun ama bunun forumu YouTube u falan derken, çok zor :/

LGS senem main pc mi kaldırdım babam çalıştığı şirketten bir laptop buldu ondan canlı derslere katılıyorum oyun derdinden kurtuldum ben en azından
Önemli bir sınavım yok Allah'a şükür ama artık çok bağımlı oldum. Bundan rahatsızım.

Dostlar günlük baya bir saat forumda takılıyor, oyun oynuyor ve derslere girmiyorum. Bu bağımlılık gibi bir şey. Bundan nasıl kurtulur ve nasıl kendimi kısıtlayabilirim?
Aynı ben gaza geliyor hadi derse gireyim diyorum forumu açıp dersten çıkıyorum çözümü yok herhald

Sınav dönemlerinde veya genel okul döneminde akıllı telefondan uzaklaşma vb gibi şeyleri mantıksız buluyorum. Önemli olan bunlara dozunda bakabilmek. Bana sorarsan ben yapabiliyormuydum hayır yapamıyordum. Bunlardan kendi iradenle kısıtlamadan uzaklaşmaya çalış bu senin ders dışında hayatınada çok olumlu yansır. Bazı şeyleri gerektiğinde bırakabilmeyi ara verebilmeyi öğretir. Ben mesela 2 aydır derslere girmiyorum gerçekten ama sebebi bilgisayar,ps değil derse girmemek bağımlılık oldu. Finallerim başladı. Yarın teslim etmem gereken bir Mekanik ve Statik sınavım var ben şuan burda forumda bunu yazıyorum nargile içerken :) Normalde nasıl yapıyorum ders vaktinden önce oyun oynuyorsam oynuyorum sonra derse giriyorum bitince oyuna devam ediyorum.

Geri