Neler Yeni

Nasıl kilo alabilirim?

Furkan SıRR

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,336
İsim
Furkan Sır
Dostum ben 20 yaşıma kadar sürekli kilo almaya çalıştım hem de sürekli. Her zaman boyum uzun fakat çok zayıf oldum. Her tenefüs kantinden bir şey yerdim, arkadaşlarım şaşırırdı zayıf olduğuma, fakat ben kilo almak isterdim. Son 1-1.5 yıldır artık vücudumu tanıdığım için çok daha rahat kilo alıp/verebiliyorum. Vücudunu tanıman lazım, örneğin ben çok yediğimi ve kilo alamadığımı düşünürdüm. Bir gün tüm yediklerimi uygulamaya yazdım ve günlük aldığım kaloriyi hesapladım. Bunun sonucunda yediğim yemeğin aslında almam gereken kalori miktarı ile eşit olduğunu gördüm ki neden kilo alamadığım da rahat anlaşılıyordu. Bunun yanında sürekli koşan terleyen basketbol oynayan biri olduğumdan çok fazla kalori de yakıyodum. Sana önerim spor yapman ve tüm yediklerini bir uygulamaya yazman ayrıca bunun yanında günlük kalori ihtiyacını da hesapla. Genelde 2500-2800 arası çıkar, her gün bu alman gereken kalori miktarından temiz beslenme ile 200-300 kalori fazlasını almaya çalış. Benim o zamanlar almam gereken kalori miktarı 2700 falan çıkmıştı, ben günlük 3200 kalori alıyordum ve abartısız söylüyorum spor da yaparak 1.5 ayda 7 kilo aldım, çok mutlu oldum. Sana önerim budur biraz uzun oldu arada anlatım bozuklukları olduysa kusura bakma.
Çok iyi anlatmışsın ne kusuru teşekkürler

Mriguana

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
332
İsim
Ali Efe TİCAN
Mayıs'ta 17 yaşına gircem boyum ortalama 1.75. Fakat kendimi bildim bileli zayifim. 1.75 boyunda ortalama 53 kiloyum. Boğazım iyidir ne bulsam yerim. Metabolizmam hızlı çalışır bundan kaynaklı mi veya spora başlasam fayda eder mi? Allah'a şükür halimden memnunum kendimi beğeniyorum, boyum iyi sadece biraz daha kilo almak istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum.
deli gibi yemek ye deli gibi spor yap Rambo gibi ol(yağ, protein)

Ersan.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Ersan
Mayıs'ta 17 yaşına gircem boyum ortalama 1.75. Fakat kendimi bildim bileli zayifim. 1.75 boyunda ortalama 53 kiloyum. Boğazım iyidir ne bulsam yerim. Metabolizmam hızlı çalışır bundan kaynaklı mi veya spora başlasam fayda eder mi? Allah'a şükür halimden memnunum kendimi beğeniyorum, boyum iyi sadece biraz daha kilo almak istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum.
Yorucu bir spor yaparsan vücudunun besine yani yemeğe ihtiyaç duyacak bu şekilde hem spor da yaparsın hem de kilo da alabilirsin. Sana önerebileceğim bir basketbol var güzel bir spor türü ve eğlencelidir onun dışında fitness salonunda spor yapabilirsin.

DoğuamaBatı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,286
İsim
........
Aynı sorunu arkadaşda yaşıyor du günlük 5000 kalori aliyor tavsiye karbonhidrat ağırlıklı beslen. Yüksek kalorili shake ler var onlardan yap muz + yulaf + fistik ezme + süt bunlar fayda eder

Krylo_27

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
AbdulBaki
Hiç evden çıkmadım boğazıma düştüm ve 2 ayda 7 Kilo aldım

Top Bottom