Neler Yeni

Nasıl zayıflayabilirim?

JumboG4rid3s

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,243
İsim
ömer faruk
İlgilendiği Kategoriler
ZORT

Peter Parker

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
466
İsim
Berkay Kurt
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Yayıncılığı,laptop
Boyum 1.60 kilo 69 yaş 14 nasıl zayıflayabilirim? En düşük kaç kiloda olmam lazım
Aynı yaştayız ama benim kilom 82.6 boy 1.82 benimki normal değil sanırım

Syriux

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
287
İsim
Ahmet Cebeci
Boyum 1.60 kilo 69 yaş 14 nasıl zayıflayabilirim? En düşük kaç kiloda olmam lazım
lise 1 civarlarında 160 kalcam diyodum ama 6 ay spor yapıp 8 cm civarı uzadım şuan lise sonum 172-173 üm.spor yaparsan boyun uzar kilo da verirsin hatta kilo kasa dönüşür ama kilo vermekte en önemli 2 şey düzenli beslenmek ve az yemek hatta düzenli beslenmek daha bile önemli diyebilirim.ben spor yapsam da geç saatte yiyordum zayıflayamadım ama boyum uzadı.çok yemiyordum ama gece 11-12 de yediğim için sindiremiyodum onu.sabah kahvaltını geç de olsa yap sonra 2-3 saat bişi yeme sonra ara öğün ye ama ara öğünde çikolata tatlı vs yeme.yiyeceksen badem, ceviz, meyve, kuru meyve, meyveli yoğurt vs bu tarz şeyler ye.8den sonra bişi yeme meyve bile yeme bence illa canın çok bişi yemek istiyosa da yoğurt ye.geç saatte yemek yediğim için kilo veremedim ben spormuş işte diyet çayını içince ayda 10 kilo veriyomuşsun falan geç hepsini.tek yapman gereken boğazını tutup düzenli ve sağlıklı beslenmek.

wolvesina

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,359
İsim
Arda Gezer
55 kiloya düşsen yeter spor ve diyet yapman lazım bunun bir alternatifi yok

Liberal Kenobi

80+ Bronze
lise 1 civarlarında 160 kalcam diyodum ama 6 ay spor yapıp 8 cm civarı uzadım şuan lise sonum 172-173 üm.spor yaparsan boyun uzar kilo da verirsin hatta kilo kasa dönüşür ama kilo vermekte en önemli 2 şey düzenli beslenmek ve az yemek hatta düzenli beslenmek daha bile önemli diyebilirim.ben spor yapsam da geç saatte yiyordum zayıflayamadım ama boyum uzadı.çok yemiyordum ama gece 11-12 de yediğim için sindiremiyodum onu.sabah kahvaltını geç de olsa yap sonra 2-3 saat bişi yeme sonra ara öğün ye ama ara öğünde çikolata tatlı vs yeme.yiyeceksen badem, ceviz, meyve, kuru meyve, meyveli yoğurt vs bu tarz şeyler ye.8den sonra bişi yeme meyve bile yeme bence illa canın çok bişi yemek istiyosa da yoğurt ye.geç saatte yemek yediğim için kilo veremedim ben spormuş işte diyet çayını içince ayda 10 kilo veriyomuşsun falan geç hepsini.tek yapman gereken boğazını tutup düzenli ve sağlıklı beslenmek.
nasıl bir spor? şınav mekik falan mı yoksa dambıl mı

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,325
İsim
Cemal Faruk Koçak
Uzayacaksan vermene gerek yok.
Vereceksen murat ab gfnin diyet alışverişi var sadece onu yaparak antremansız kilo verebilirsin yürüyüş flnda yaparak ekstra verirsin ama sağlıklı değil bir hastalığın fln varsa sıkıntılı yapma yani.

Haruka

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Haruka
Ben de 14 yaşındayım, 174 boyunda 54 kiloyum sana önerim saatinde yeterli miktarda yemeğini ye ve doyduğun anda yemeyi bırak. şekerden tatlıdan olabildiğince uzak dur. Her gün yürüyüşünü de yapsan yeterli olur sanırım.
Edit: Birde mesela sucuklu yumurta yemek yerine sade yumurta yerseniz daha iyi olur. Bunlara da az az dikkat edebilirsiniz.

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
Günlük alman gereken kalori miktarından kısman lazım. Mesela senin günlük 2000-2500 arası kalori alman gerekiyor, lâkin sen 1500-1700 alarak alman gereken kalori miktarından kısmalısın. Yapman gereken tek şey temelde bu.

PiskopatCivciv

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
583
İsim
Talha
Boğazını tutamıyorsan su içebilirsin ben öyle yapıyordum.

EgoistmanTR01

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,733
İsim
Egemen Toz

Syriux

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
287
İsim
Ahmet Cebeci
nasıl bir spor? şınav mekik falan mı yoksa dambıl mı
Dambıldan ziyade hareket yapman lazım mekik ,rus bükümü squat vs bu tarz hareketlerin daha çok faydası olur.dambıl kas yapmak için daha onun için küçüksün 14 sün.ben de 14-15 yaşımda gitmiştim spor salonuna yaklaşık 6 ay boyunca haftads 2-3 gün.boy uzama oldu baya.kilo verme az oldu 2-3 kilo falan.zaten 5 kiloyla 4 set zorlanırsın 3 set set başı 12 hareketle başlasan daha uygun olur ben de öyle başlayıp alıştıktan sonra önce set başı 15 harekete çıkardım sonra 4 sete çıktım.sonra da setler arası dinlenmeyi azalttım.ilk başta 1 dk ya yakındı sonra 45 30 saniyeye fslan düşürdüm. bazı harekeketler baya ağrıtıyo .ilk hafta kondisyon düşük olduğu için biraz zorlanabilirsin sonra alışırsın.dambılda 5 kilo kullanarak öyle aman aman bi kas yapabilceğini sanmıyorum body builder kası falan bekleme ama düzenli spor yapıp düzenli ve sağlıklı beslenirsen illa kas yaparsın diye düşünüyorum.7.5 kiloda daha hızlı yaparsın ama bence 7.5 a geçme şimdi.brn de gittiğim son ayımda 7.5 kiloya geçmiştim bazı hareketler baya zorladı setin ortasında falan bıraktım yapmayı.1-2 yıl sonra falan geçersin.bunları bi koça diyetisyene vs de danışablirsin ben yaşadığımı bildiğimi söylüyorum belki yanlış biliyo da olabilirim.diyetisyenin dediğine uyarım diyorsan 50 tl civarı bşi zaten verirsin ama dediği listeyi uygulaman lazım çikolata abur cubur 1 kerelik vs diyip de yememen lazım.saatine falan uyman gerekiyor.isteyen insan çok rahat kilo verir sadece sabır lazım.

Necrotic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Orkun
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi.
Abartılı yemekten kaçın, et yerine yeşillik tüketmeye çalış (eti azalt komple silme hayatından.)
Gidebiliyorsan spora git, yoksa her gün veya 2 günde 1 muhakkak en az 30 dk - 1 saatlik yürüyüşler yap. Yürüyüşü yavaş yapma tempolu yürümeye çalış. Uyku düzeni kurmalısın geç saatlere oturmak ekstra acıkmanı ve fazla öğünler yemeni sağlayabilir. Öğle yemeği yerine 2 ara öğün yapabilirsin mesela kahvaltı ve akşam yemeğin olur.
saat 9 da kahvaltı yaptıysan en geç , 11:00 de bir ara öğün , 15:00 te bir ara öğün yap , akşam örnek veriyorum saat 20:00 da en geç akşam yemeği yersen yeterli olabilir. ara öğünlerde meyve, sebze ağırlıklı beslenebilirsin veya lifli gıdalar da tüketilebilir. Lifli gıdalar senin geç acıkmanı sağlar sindirimleri ve emilimleri normal gıdalara göre uzun olmaktadır. Karbonhidratı azalman gerekecek çünkü çok çabuk kana karıştığından hızlı acıkmanı sağlayacaktır. Az yağlı et tüketebilirsin çok abartmadan. Lif olarak yulaf ezmesi, Eti burçak gibi lifli gıdalar önerebilirim. En önemlisi ise hemen zayıflamam lazım diye yemeyi bir anda kesme. O zaman istesen bile kilo veremezsin. Nedeni vücut bir anda besinsiz kaldığı zaman kendini kalori yakamaz hale getirmektedir. Kademeli olarak azalt. Yemeklerini yemek tabağı boyutunda değil bir kademe küçük bir tabakta ye. görsel olarak dolu bir tabak bitirmiş olursun ama kalorisi azalacağı için uzun vadede etkisini görebilirsin. Daha ayrıntılı bilgiler verilebilir ama 3 ana başlıkta anlatılmak gerekilirse;
1) Vücut tipini öğren, ne kadar yağ, su, kas kütlen var bunu öğrenerek zayıflamaya çalış. (sadece kilo vermem lazım demek tehlikeli olabilir gelişme çağındasın iyi beslenmezsen boy gelişimin kısa kalabilir.)
2) Dengeli ve abartmadan beslen Sadece et veya sadece yeşillik yeme Her Şeyden ye ama vücudunun ihtiyacı fazlasını yememeye çalış.
3) Spor yapmaya çalış (burada önemli olan nokta yapına uygun spor yap sporun hiç bir yaşta zararı yoktur özel bir rahatsızlığın yoksa.) spor yapamıyorum dersen yürüyüş yap ama tempolu olsun yürüyüş. yavaş yürüme ben zayıf kalmayı tempolu yürümeme borçluyum bunu hayat felsefesi yaptım neredeyse o kadar benimsedim ki jogging e yakın hızda yürüyorum nereye gidersem. (biraz daha yavaş versiyonu olabilir ama hızlıyım yürürken.)
Benim düşüncelerim bunlar ama bu kurallara uyduğun halde olumlu sonuçlar alamıyorsan beslenme ve diyetetik uzmanı ile görüşmen lazım.

Top Bottom