Abartılı yemekten kaçın, et yerine yeşillik tüketmeye çalış (eti azalt komple silme hayatından.)
Gidebiliyorsan spora git, yoksa her gün veya 2 günde 1 muhakkak en az 30 dk - 1 saatlik yürüyüşler yap. Yürüyüşü yavaş yapma tempolu yürümeye çalış. Uyku düzeni kurmalısın geç saatlere oturmak ekstra acıkmanı ve fazla öğünler yemeni sağlayabilir. Öğle yemeği yerine 2 ara öğün yapabilirsin mesela kahvaltı ve akşam yemeğin olur.
saat 9 da kahvaltı yaptıysan en geç , 11:00 de bir ara öğün , 15:00 te bir ara öğün yap , akşam örnek veriyorum saat 20:00 da en geç akşam yemeği yersen yeterli olabilir. ara öğünlerde meyve, sebze ağırlıklı beslenebilirsin veya lifli gıdalar da tüketilebilir. Lifli gıdalar senin geç acıkmanı sağlar sindirimleri ve emilimleri normal gıdalara göre uzun olmaktadır. Karbonhidratı azalman gerekecek çünkü çok çabuk kana karıştığından hızlı acıkmanı sağlayacaktır. Az yağlı et tüketebilirsin çok abartmadan. Lif olarak yulaf ezmesi, Eti burçak gibi lifli gıdalar önerebilirim. En önemlisi ise hemen zayıflamam lazım diye yemeyi bir anda kesme. O zaman istesen bile kilo veremezsin. Nedeni vücut bir anda besinsiz kaldığı zaman kendini kalori yakamaz hale getirmektedir. Kademeli olarak azalt. Yemeklerini yemek tabağı boyutunda değil bir kademe küçük bir tabakta ye. görsel olarak dolu bir tabak bitirmiş olursun ama kalorisi azalacağı için uzun vadede etkisini görebilirsin. Daha ayrıntılı bilgiler verilebilir ama 3 ana başlıkta anlatılmak gerekilirse;
1) Vücut tipini öğren, ne kadar yağ, su, kas kütlen var bunu öğrenerek zayıflamaya çalış. (sadece kilo vermem lazım demek tehlikeli olabilir gelişme çağındasın iyi beslenmezsen boy gelişimin kısa kalabilir.)
2) Dengeli ve abartmadan beslen Sadece et veya sadece yeşillik yeme Her Şeyden ye ama vücudunun ihtiyacı fazlasını yememeye çalış.
3) Spor yapmaya çalış (burada önemli olan nokta yapına uygun spor yap sporun hiç bir yaşta zararı yoktur özel bir rahatsızlığın yoksa.) spor yapamıyorum dersen yürüyüş yap ama tempolu olsun yürüyüş. yavaş yürüme ben zayıf kalmayı tempolu yürümeme borçluyum bunu hayat felsefesi yaptım neredeyse o kadar benimsedim ki jogging e yakın hızda yürüyorum nereye gidersem. (biraz daha yavaş versiyonu olabilir ama hızlıyım yürürken.)
Benim düşüncelerim bunlar ama bu kurallara uyduğun halde olumlu sonuçlar alamıyorsan beslenme ve diyetetik uzmanı ile görüşmen lazım.