Neler Yeni

Rehber NBA 2K21 Shader, Lighting ve Saha Modding!

Oyuncu Yüzleri ve Skor Tablosu Modlaması İçin PART 2 Gelsin Mi?

• Gerek Yok, Gelmesin.

Oylar: 0 0.0%

• Oy kullanan toplam üye
    1

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,245
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
SELAMLAR!
Bugünki rehberimin konusu, başlıkta da göründüğü üzere, 2K21'e ait neredeyse her şeyi modlamak!
Kısa
tutmaya çalışacağım, başlayalım o zaman :)

1) Modlamanın Mantığı Nedir, Nasıl Yapılır, Ne Amaçla Kullanılır?
-Şöyle belirtmek isterim ki, bu modlama ve grafik değişimi işinin ucu çok açık. Yani aynı şeyleri yaparak oyundaki her türlü bölümden her türlü şeyi modlayabilmek mümkün ve kolay. Her neyse, soruların cevabına geçelim.

a) Modlama olayımızın mantığı, oyunumuzun -Steam veya Epic Games fark etmez- depolama cihazımıza yüklediği dosyaları, bir "Hook Tool" araclığıyla ".iff" üzerinden kodlanmış ve şekil verilmiş dosyalar ile değiştirmek, şekillendirmek.
b) Mod için kullanılan .iff dosyaları ve Hook Tool'u indirebileceğimiz güvenilir birkaç site mevcut, ayrıca o sitelerin YouTube kanallarından da yönergeleri takip ederek nasıl yapıldığını kolayca takip edebilirsiniz.
Bahsettiğim site ve YouTube kanalları için 👇

NOT : Kullandıkları Hook metodu farklı, o yüzden birinin mod kaynağını diğerinin Hook Tool'unda kullanmakta zorlanabilirsiniz. Ben daha kolay yapıldığı için JBOX PH'in modlarını öneriyorum, kullanıyorum.

c) Bu mod olayının amaçları ise, PC'de olmayan "Next Gen" grafiklerine benzer grafikler elde etmek, ve eğlence.

2) Kullandığım Modlar, ve Oyunun Orijinal Hali ile Karşılaştırmaları!

1) Play Now Sahası, ve Işıklandırmaları
ÜSTTEKİ ORİJİNAL, ALTTAKİ BENİM KULLANDIĞIM "2020 BUBBLE" MODU

NBA 2K21 Screenshot 2021.07.22 - 21.02.05.43.png
NBA 2K21 Screenshot 2021.07.22 - 21.07.53.72.png

Biliyorum ; sağdaki, yani kullandığım modu beğenmemiş olabilirsiniz, ama bu grafik için değil, geçen seneki Play-Off oynanan sahayı kullanmak için yaptığım "KONSEPT" bir mod.

2) Blacktop Sahası, ve Işıklandırmaları
ÜSTTEKİ ORİJİNAL, ALTTAKİ BENİM KULLANDIĞIM "BEACH" MODU
NBA 2K21 Screenshot 2021.07.22 - 21.03.47.44.png
NBA 2K21 Screenshot 2021.07.22 - 21.09.06.88.png

Bu kullandığım mod ise, NBA 2K22'den Trailer'ı yayınlanan Blacktop sahası. Basbayağı 2K21'e ekledim :D
Bu vesileyle hem eğlence amaçlı olan Blacktop'un orijinal sahasının kasvetli havasından kurtulmuş, hem de henüz çıkmamış bir oyunla gelecek sahayı kullanmış oluyorum.

SON 🏆
NOT 1 : Sizce modlama olayı nasıl, beğendiniz mi? Cevaplarsanız sevinirim.
NOT 2 : Oyuncu suratları ve skor tablosu modları için de ayrı bir Rehber gelsin mi? Ankette cevaplarsanız sevinirim.

-strive_for_greatness

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,445
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
SELAMLAR!
Bugünki rehberimin konusu, başlıkta da göründüğü üzere, 2K21'e ait neredeyse her şeyi modlamak!
Kısa
tutmaya çalışacağım, başlayalım o zaman :)

1) Modlamanın Mantığı Nedir, Nasıl Yapılır, Ne Amaçla Kullanılır?
-Şöyle belirtmek isterim ki, bu modlama ve grafik değişimi işinin ucu çok açık. Yani aynı şeyleri yaparak oyundaki her türlü bölümden her türlü şeyi modlayabilmek mümkün ve kolay. Her neyse, soruların cevabına geçelim.

a) Modlama olayımızın mantığı, oyunumuzun -Steam veya Epic Games fark etmez- depolama cihazımıza yüklediği dosyaları, bir "Hook Tool" araclığıyla ".iff" üzerinden kodlanmış ve şekil verilmiş dosyalar ile değiştirmek, şekillendirmek.
b) Mod için kullanılan .iff dosyaları ve Hook Tool'u indirebileceğimiz güvenilir birkaç site mevcut, ayrıca o sitelerin YouTube kanallarından da yönergeleri takip ederek nasıl yapıldığını kolayca takip edebilirsiniz.
Bahsettiğim site ve YouTube kanalları için 👇

NOT : Kullandıkları Hook metodu farklı, o yüzden birinin mod kaynağını diğerinin Hook Tool'unda kullanmakta zorlanabilirsiniz. Ben daha kolay yapıldığı için JBOX PH'in modlarını öneriyorum, kullanıyorum.

c) Bu mod olayının amaçları ise, PC'de olmayan "Next Gen" grafiklerine benzer grafikler elde etmek, ve eğlence.

2) Kullandığım Modlar, ve Oyunun Orijinal Hali ile Karşılaştırmaları!

1) Play Now Sahası, ve Işıklandırmaları
SOLDAKİ ORİJİNAL, SAĞDAKİ BENİM KULLANDIĞIM "2020 BUBBLE" SAHASI

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Biliyorum ; sağdaki, yani kullandığım modu beğenmemiş olabilirsiniz, ama bu grafik için değil, geçen seneki Play-Off oynanan sahayı kullanmak için yaptığım "KONSEPT" bir mod.

2) Blacktop Sahası, ve Işıklandırmaları
SOLDAKİ ORİJİNAL, SAĞDAKİ BENİM KULLANDIĞIM "BEACH" MODU
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Bu kullandığım mod ise, NBA 2K22'den Trailer'ı yayınlanan Blacktop sahası. Basbayağı 2K21'e ekledim :D
Bu vesileyle hem eğlence amaçlı olan Blacktop'un orijinal sahasının kasvetli havasından kurtulmuş, hem de henüz çıkmamış bir oyunla gelecek sahayı kullanmış oluyorum.

SON 🏆
NOT 1 : Sizce modlama olayı nasıl, beğendiniz mi? Cevaplarsanız sevinirim.
NOT 2 : Oyuncu suratları ve skor tablosu modları için de ayrı bir Rehber gelsin mi? Ankette cevaplarsanız sevinirim.

-strive_for_greatness
Güzel rehber dostum eline emeğine sağlık.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,739
Üyeler
163,542
Son üye
NathilaS
Top Bottom