G.O.A.T.
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 6
Dahası
SELAMLAR!
Bugünki rehberimin konusu, başlıkta da göründüğü üzere, 2K21'e ait neredeyse her şeyi modlamak!
Kısa tutmaya çalışacağım, başlayalım o zaman
1) Modlamanın Mantığı Nedir, Nasıl Yapılır, Ne Amaçla Kullanılır?
-Şöyle belirtmek isterim ki, bu modlama ve grafik değişimi işinin ucu çok açık. Yani aynı şeyleri yaparak oyundaki her türlü bölümden her türlü şeyi modlayabilmek mümkün ve kolay. Her neyse, soruların cevabına geçelim.
a) Modlama olayımızın mantığı, oyunumuzun -Steam veya Epic Games fark etmez- depolama cihazımıza yüklediği dosyaları, bir "Hook Tool" araclığıyla ".iff" üzerinden kodlanmış ve şekil verilmiş dosyalar ile değiştirmek, şekillendirmek.
b) Mod için kullanılan .iff dosyaları ve Hook Tool'u indirebileceğimiz güvenilir birkaç site mevcut, ayrıca o sitelerin YouTube kanallarından da yönergeleri takip ederek nasıl yapıldığını kolayca takip edebilirsiniz.
Bahsettiğim site ve YouTube kanalları için
NOT : Kullandıkları Hook metodu farklı, o yüzden birinin mod kaynağını diğerinin Hook Tool'unda kullanmakta zorlanabilirsiniz. Ben daha kolay yapıldığı için JBOX PH'in modlarını öneriyorum, kullanıyorum.
c) Bu mod olayının amaçları ise, PC'de olmayan "Next Gen" grafiklerine benzer grafikler elde etmek, ve eğlence.
2) Kullandığım Modlar, ve Oyunun Orijinal Hali ile Karşılaştırmaları!
1) Play Now Sahası, ve Işıklandırmaları
ÜSTTEKİ ORİJİNAL, ALTTAKİ BENİM KULLANDIĞIM "2020 BUBBLE" MODU
Biliyorum ; sağdaki, yani kullandığım modu beğenmemiş olabilirsiniz, ama bu grafik için değil, geçen seneki Play-Off oynanan sahayı kullanmak için yaptığım "KONSEPT" bir mod.
2) Blacktop Sahası, ve Işıklandırmaları
ÜSTTEKİ ORİJİNAL, ALTTAKİ BENİM KULLANDIĞIM "BEACH" MODU
Bu kullandığım mod ise, NBA 2K22'den Trailer'ı yayınlanan Blacktop sahası. Basbayağı 2K21'e ekledim
Bu vesileyle hem eğlence amaçlı olan Blacktop'un orijinal sahasının kasvetli havasından kurtulmuş, hem de henüz çıkmamış bir oyunla gelecek sahayı kullanmış oluyorum.
SON
NOT 1 : Sizce modlama olayı nasıl, beğendiniz mi? Cevaplarsanız sevinirim. -Şöyle belirtmek isterim ki, bu modlama ve grafik değişimi işinin ucu çok açık. Yani aynı şeyleri yaparak oyundaki her türlü bölümden her türlü şeyi modlayabilmek mümkün ve kolay. Her neyse, soruların cevabına geçelim.
a) Modlama olayımızın mantığı, oyunumuzun -Steam veya Epic Games fark etmez- depolama cihazımıza yüklediği dosyaları, bir "Hook Tool" araclığıyla ".iff" üzerinden kodlanmış ve şekil verilmiş dosyalar ile değiştirmek, şekillendirmek.
b) Mod için kullanılan .iff dosyaları ve Hook Tool'u indirebileceğimiz güvenilir birkaç site mevcut, ayrıca o sitelerin YouTube kanallarından da yönergeleri takip ederek nasıl yapıldığını kolayca takip edebilirsiniz.
Bahsettiğim site ve YouTube kanalları için
Shuajota - Your Source for NBA 2K21 Mods
Shuajota is your source for NBA 2K21 Mods with custom rosters, draft class, cyberfaces, jerseys, courts, arenas, scoreboards, tools and more.
www.shuajota.com
NOT : Kullandıkları Hook metodu farklı, o yüzden birinin mod kaynağını diğerinin Hook Tool'unda kullanmakta zorlanabilirsiniz. Ben daha kolay yapıldığı için JBOX PH'in modlarını öneriyorum, kullanıyorum.
c) Bu mod olayının amaçları ise, PC'de olmayan "Next Gen" grafiklerine benzer grafikler elde etmek, ve eğlence.
2) Kullandığım Modlar, ve Oyunun Orijinal Hali ile Karşılaştırmaları!
1) Play Now Sahası, ve Işıklandırmaları
ÜSTTEKİ ORİJİNAL, ALTTAKİ BENİM KULLANDIĞIM "2020 BUBBLE" MODU
Biliyorum ; sağdaki, yani kullandığım modu beğenmemiş olabilirsiniz, ama bu grafik için değil, geçen seneki Play-Off oynanan sahayı kullanmak için yaptığım "KONSEPT" bir mod.
2) Blacktop Sahası, ve Işıklandırmaları
ÜSTTEKİ ORİJİNAL, ALTTAKİ BENİM KULLANDIĞIM "BEACH" MODU
Bu kullandığım mod ise, NBA 2K22'den Trailer'ı yayınlanan Blacktop sahası. Basbayağı 2K21'e ekledim
Bu vesileyle hem eğlence amaçlı olan Blacktop'un orijinal sahasının kasvetli havasından kurtulmuş, hem de henüz çıkmamış bir oyunla gelecek sahayı kullanmış oluyorum.
SON
NOT 2 : Oyuncu suratları ve skor tablosu modları için de ayrı bir Rehber gelsin mi? Ankette cevaplarsanız sevinirim.
-strive_for_greatness