Çözüldü✓ Ne sıklıkla macun değişmeli?

Bende i3 12100f var ve 1 yıl cıvarı kullanıyorum. Sıcaklıklarda sorun yok,gayet serin çalışıyor. Sizce kaç yılda bir macun değişimi yapılmalı?
ben daha 1 kere değiştirdim 1.5 yıl oldu

2 senedir değişmedim çat pat ses ve yanık kokusu geliyor ondan mıymış

Aslında sıze baglı genelde yılda dıyorlar ama bence yılda 3 defa mumkun ıse gayet uygun olur. Bazı ıslemcıler fazla ısınıyor malesef

Hocam isterseniz hwm monitör den sıcaklıkları kontrol edin
1712952458693.png

Boştayken normal gibi. Oyunda mı fazla ısınıyor acaba? MSI afterburber den kontrol edebilirsiniz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aslında sıze baglı genelde yılda dıyorlar ama bence yılda 3 defa mumkun ıse gayet uygun olur. Bazı ıslemcıler fazla ısınıyor malesef
Hocam sıcaklıklar oyunda 70i geçmiyor. Ama fırsatım olursa değiştiririm.

Sıvı soğutmanın içinden çıkan macunu 2 senedir falan kullanıyorum. Sıcaklık değerleri hala iyi. Sıkıntı yok devam :D

Bende i3 12100f var ve 1 yıl cıvarı kullanıyorum. Sıcaklıklarda sorun yok,gayet serin çalışıyor. Sizce kaç yılda bir macun değişimi yapılmalı?
biraderin eski laptop a diş macunu kullandık 3 yıldır devamkeeee:giggle:

soğutma görevini eğer ilk gün ki gibi yaparsa 3-4 yılda bir bile değiştirsen olur ama buradaki kilit nokta soğutmanın görevini ilk gün ki gibi yapması fakat arkadaşlarında dediği gibi sıcaklık değerlerine bakarsın 10 derece civarı artmış olursa termal bakımını yaparsın

Geri