Neden düşük fps?? rx6800xt + 5 7500f

rx6800xt + 5 7500f +ddr5 xpg 16 gb ram bunlara sahibim ve nedensiz oyunlarda cok düşük fps alıyorum en basiti ARK ta sabit 180 bile alamıyorum arkadasımda 3050 var o bile 150 benle aynı alıyor anlamıyorum bazen cs de ölüm macında cok kasıyor 90 a kadar indiği oluyor bi yardım ederseniz sevinirim
Arkta sabit 180 almaman çok normalde valorantta kaç fps alıyorsun mesela?

cs2 gibi bi oyunda %100 ekran kartı kullanımı gören varmı ben görmedim çünkü yeni çıkan sağlam oyunlarda kullanımın nasıl bende de r5 7500f var tlou part 2 oynarken %100 kullanım görmüştüm 1 kaç yerde onun dışında darboğaz görmedim daha 3070 ekran kartıyla kullanıyorum

1748275855954.webp
buda deatmatch de fps 210-130 arası değişiyo
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yüksek ayarlar 1080p de

Arkta sabit 180 almaman çok normalde valorantta kaç fps alıyorsun mesela?
300 400 alıyodum

parçaları teker teker denesene işlemciyi cinebench r23 testine sok ekran kartını furmark testine sok testleri internetteki aynı bileşenler ile karşılaştır sorunun hangi bileşende olduğunu bulursak sorunu da buluruz
deniycem şimdi

Son düzenleme:
Amd nin son driverları bağzı oyunlarda sıkıntı oluyor bende 6800xt yi 25.5.1 de kullanıyorum driverı eskiye çekmeyi deneyebilirsin

Bende delta force oynarken fps drop oluyordu 25.5.1 sürümüne geri yükledim sonrada smart access memoryi devre dışı bıraktım oda fps drop yapabiliryor

yok derken açılmadı anlamında mı anlamadım
aynen acılmadı kutu onumde acılıp takıldı garanti vs. de var

ben bellek yetersızlıgıı dıyortum cunku genelde %89 felan bellek kullanımı

Geri