Neler Yeni

Neden hâlâ Atatürk'ü sevmeyen var?

The Semih

80+ Gold
CNN türk kanalında fulya muhabir canlı yayında dedi ki kurtuluş savaşında kadınların rolüde çok büyük fakat bununla ilgili tek bir filmimiz bile yok. Kadına hak veriyorum nice seyit onbaşı gibi kahramanlarımız varken sadece tek bir adamın yapmış gibi gösterilmesine bende kızıyorum.

1721

80+ Bronze
CNN türk kanalında fulya muhabir canlı yayında dedi ki kurtuluş savaşında kadınların rolüde çok büyük fakat bununla ilgili tek bir filmimiz bile yok. Kadına hak veriyorum nice seyit onbaşı gibi kahramanlarımız varken sadece tek bir adamın yapmış gibi gösterilmesine bende kızıyorum.
Atatürk, Kurtuluş Savaşının yapılmasına zemin hazırlayan kişi değil mi ? herkes cesaret edemez öyle bir dönemde müfettişliği bırakıp Samsuna çıkıp kongreler yapmayı. bu yüzden ön planda olması gerekli diye düşünüyorum. tabii ona yardımcı olan silah arkadaşları da unutulmamalı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

?

Atatürk, Kurtuluş Savaşının yapılmasına zemin hazırlayan kişi değil mi ? herkes cesaret edemez öyle bir dönemde müfettişliği bırakıp Samsuna çıkıp kongreler yapmayı. bu yüzden ön planda olması gerekli diye düşünüyorum. tabii ona yardımcı olan silah arkadaşları da unutulmamalı.

?
yaptıkları gösteri; videodaki Atatürkün yaptığı son valsi temsil ediyor olabilir.

Son düzenleme:

The Semih

80+ Gold

?

yaptıkları gösteri; videodaki atatürkün yaptığı son valsi temsil ediyor olabilir.
İşte atatürk zeybek bizimkiler vals yapıyor problem burada.

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
arşivler açılsın...koruma kanunu kalksında rahat rahat konuşalım.... çok doğruda ondan kanun koruyor...
Hangi arşivlermiş bu açılmayan? Yani açıldığında Türkiye Cumhuriyeti tarihini baştan yazdıracağına inanılan, Britanya ve Osmanlı İmparatorluğu da dahil tüm devlet arşivlerini çöpe attıracak bu muazzam bilgiler nerede saklanıyor?

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
körü körüne tapıyorsunuz ya kreşten başlayıp üni. ye kdr tek adam övülüyor ulan hiç mi düşünmüyorsunuz bu adamın herşeyimi doğru...malum kesim ztn her yere putunu dikiyor başka bi faydaları yok ülkeye ztn...allah akıl fikir versin....
Türbedeki ölülere, cemaatlerde hocalara tapan meczupların Atatürk'e put yakıştırması yapması kadar tuhaf bir durum yoktur herhalde. Facebook'taki zırvalıkları okur, sonra gelir burada saçmalarlar.

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
444
İsim
Abdurrahman
Anaokuldan beri dayatılan tek bir kişiye zorunlu sevgi sizi bu hale getiriyor Mustafa Kemalden katlarca daha başarılı atalarımız varken onun en üstteki kişi gibi görülmesi beni rahatsız ediyor yanındaki onla beraber omuz omuza savaşan arkadaşları ile fikirleri örtüşmediği için hapse atması partilerini kapatması fikir özgürlüğünü gram umursamadığını gösteriyor bahaneler ile diğer partilerin kapatılması çok partili sistemi istemediğini gösteriyor ( isyan suikast vb bahaneler ile )
Kurtuluş savaşı ülkede zaten vardı ama geldi komutan olarak yönetti zafer aldık ama masada aynı zaferi elde edemedik ismet inönünün lozana gönderilmesi , musulu almak için ingilizlerle toplantı yapılırken neredeyse haklarının verilmesi çok büyük bir diplomat eksikliğinden kaynaklı hatalar oldu
Bu tarz sebepler ve daha fazlası yüzünden sevmem ama gidipte küfürde etmem komutanın iyiydi sonra değişti.

Türbedeki ölülere, cemaatlerde hocalara tapan meczupların Atatürk'e put yakıştırması yapması kadar tuhaf bir durum yoktur herhalde. Facebook'taki zırvalıkları okur, sonra gelir burada saçmalarlar.
Türbelere gidilip tapılmaz dua edilir yatan kişiden bisey beklenilmez. Bana kalırsa hocalar elini dahi örtülemez çünkü Peygamber bile öpturmüyordu ülkede dediğin gibi zihniyet yokmu var ama yanlışı yanlışla kapatmaya çalışmak olmaz gayette heykellere resmen tapan bir kesimde var.

Top Bottom