Mesut Yılmaz
80+ Bronze
11 Eylül 1980ler Türkiye Sabahı Renklendirilmiş Özet.
Öykünün sonunda her zaman iyiler kazanır sanıyordum ama bu öyküde kazanan kötüler oluyor
Örneğin bana biri bıçakla geliyor. Bu adam silahımın olduğunu bilse bana farklı davranır olmadığını bilse farklı davranır. Silah taşımak büyük sorumluluk ister. Eğitimli bireysel silahlanmanın önünü açmamız gerekiyor. Saniyelerin konuşulduğu anlardan bahsediyoruz. Beni polis mi koruyacak.En sevdiğim ve katıldığım konulardan birisi lakin ülkemiz bu konuda aşırı şekilde sorunlu. Misal öteki ülkelerde olduğu gibi asla %100 kurallara uyan olmuyor bilinçli kişiler dışında, ve bu nedenle ya silah alımını bir süre sıkılaştırıyorlar veya cezalarını yükseltiyorlar, abi bizim ana sorunumuz herkes kendi eline ufak bir makine geçince yenilmez falan sanıyor. Özellikle bunlar kendisine çevresine asla fayda olmayan sadece boşu boşuna yaşayan bir şey artıkları oluyor, ne karşıdaki kişinin canı ne kendisinin canı umrunda değil. Hadi bunları geçtim kavga durumlarında baya sinirli bir halkımız var, yine aynı şekilde hiç değmeyecek bir şekilde boşu boşuna o anlık sinirle vuran aveller dolu. Kaçak silah olayına değinmek gerekirse artık 1k ve üstü gibi bir rakam ödeyip savcıya dahi çıkmadan elinizi kolunuzu sallayarak çıkabiliyorsunuz ciddi bir olayınız yoksa, + silah almak için sağlık raporu vs. olayları olsun doktor silah lafını duyduğu an bilerek seni oyalıyor veya sakal istiyor, e adam bunlarla uğraşmak yerine bu sefer kaçak silaha yöneliyor biraz işi biliyorsa zaten rahat vurur birilerini izi sürülmez kolay kolay.
Sinirli toplum falan bana hikaye ve saçma geliyor. İnsanı öldürmenin tek yolu silah değil. Sinirli milletsek bıçak ve sopanın da yasaklanması lazım.Örneğin bana biri bıçakla geliyor. Bu adam silahımın olduğunu bilse bana farklı davranır olmadığını bilse farklı davranır. Silah taşımak büyük sorumluluk ister. Eğitimli bireysel silahlanmanın önünü açmamız gerekiyor. Saniyelerin konuşulduğu anlardan bahsediyoruz. Beni polis mi koruyacak.
Sen ölünce aynasızlar gelir evet, şu sıralar pek önü açılacağını sanmam tekel olayları vs. oldu diye. Bazı işleri bir tık daha hafiflettiler diye duyum aldım nasip olursa bu nimetlerden yararlanacağız umarım.Örneğin bana biri bıçakla geliyor. Bu adam silahımın olduğunu bilse bana farklı davranır olmadığını bilse farklı davranır. Silah taşımak büyük sorumluluk ister. Eğitimli bireysel silahlanmanın önünü açmamız gerekiyor. Saniyelerin konuşulduğu anlardan bahsediyoruz. Beni polis mi koruyacak.
Çok güzel haber. Dedemler sayesinde silah kullanmayı bilsem de biz de inşallah seneye profesyonel bir silah eğitimi alacağız.Sen ölünce aynasızlar gelir evet, şu sıralar pek önü açılacağını sanmam tekel olayları vs. oldu diye. Bazı işleri bir tık daha hafiflettiler diye duyum aldım nasip olursa bu nimetlerden yararlanacağız umarım.
bizim ülkede kaç tane farklı etnik grup var ülkenin çoğunlu radikal zaten nüfus kıyımı olur millet kredi çekip telefon alıyor artık kredi çekip ak47 vs alırlar veya en kötüsü yaparlar silah yapmak yetenekli elerde çokta zor iş değil tabi yedek parçalar lazım silahlanma serbest olunca o işte kolaylaşır kayıtsız silahlarda olurÖrneğin bana biri bıçakla geliyor. Bu adam silahımın olduğunu bilse bana farklı davranır olmadığını bilse farklı davranır. Silah taşımak büyük sorumluluk ister. Eğitimli bireysel silahlanmanın önünü açmamız gerekiyor. Saniyelerin konuşulduğu anlardan bahsediyoruz. Beni polis mi koruyacak.
Dostum bireysel silahlanmanın ne olduğunu araştırmanı öneririm. Kıyım yapmak isteyen adamlar ruhsatsız silahlarla yapar. Kimsenin devlet tarafından bilinen silahla suç işleyeceğini sanmıyorum. Ayrıca ruhsatsız ve kayıtsız silahlar piyasada bol. İstesem ben bile şu an kaçak yollardan silah edinebilirim. Biz bunu ruhsatlı olmasını, yasalara uygun olmasını savunuyoruz zaten.bizim ülkede kaç tane farklı etnik grup var ülkenin çoğunlu radikal zaten nüfus kıyımı olur millet kredi çekip telefon alıyor artık kredi çekip ak47 vs alırlar veya en kötüsü yaparlar silah yapmak yetenekli elerde çokta zor iş değil tabi yedek parçalar lazım silahlanma serbest olunca o işte kolaylaşır kayıtsız silahlarda olur
şu anda olmasını istermisin bu toplumdaDostum bireysel silahlanmanın ne olduğunu araştırmanı öneririm. Kıyım yapmak isteyen adamlar ruhsatsız silahlarla yapar. Kimsenin devlet tarafından bilinen silahla suç işleyeceğini sanmıyorum. Ayrıca ruhsatsız ve kayıtsız silahlar piyasada bol. İstesem ben bile şu an kaçak yollardan silah edinebilirim. Biz bunu ruhsatlı olmasını, yasalara uygun olmasını savunuyoruz zaten.
5 milyon göçmenin ve suç oranlarının bol olduğu bu toplumda tabii ki isterim.şu anda olmasını istermisin bu toplumda
Aslında anlatmak istediğim; Türkiye gibi bir yerde İnsanlara ruhsatlı dahi olsa silah vermek sadece suç oranını arttırır. Bizim insanımız bu konuda çok ama çok bilinçsiz.Öykünün sonunda her zaman iyiler kazanır sanıyordum ama bu öyküde kazanan kötüler oluyor![]()
meclisin bile ring gibi olduğu ülkede ben pek istemem tabi taşıyabilecek önemli insanların taşıyabileceği sistem olsa güzel olur5 milyon göçmenin ve suç oranlarının bol olduğu bu toplumda tabii ki isterim.