Neler Yeni

Yardım Neden ping değerlerim yüksek?

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
Arkadaşlar öncelikle merhabalar:
Ben Vodafone Fiber Max kullanıyorum, ve vaat ettiği down/up değerlerinden 2 mbps fazlasını veriyor bunda bir problem yok ve down/up değerlerinden şikayetçi değilim, fakat başlıktan da okuyacağınız gibi, RC45 ile bağlanmama ve hiçbir şekilde ping etkeni yaratıcak bir durum olmamasına rağmen ping değerlerim yüksek, bu soruyu sorma sebebim 10-15 ping oynayanları kıskanmam veya da imrenmem nasıl adlandırılıyor ise. Telefonumda Wi-Fi açık bile değil, windows updateleri kapalı. Ve bu durum 1 seferliğe mahsus değil sürekli aynı şekilde stabil 85 küsür ms alıyorum. Nadiren 60'lara v.s. iniyor fakat bu değer de beni tatmin etmiyor. Her online oyunda bu şekilde, bu neden böyle? Yardımcı olabilecek biri var mı?
@alpolojix / Leroxy eğer mümkünatı varsa bu problemimi sizinle çözmek isterim.

EDIT VE NOT: Bu durum ailem Wi-Fİ'a bağlıyken de böyle, bağlı değilken de böyle.

EDIT 2: Modemim sürekli açık değil yatarken kapatıp sabah tekrar açıyorum.

Kullandığım Modem(Vodafone getirmiş, kurulumda evde değildim, resim alıntıdır!):
Nokia-g-240w-c-Gpon.jpg

Alt Yapı: GPON, bildiğim kadarı ile en iyi fiber türü.

Etken olacak şeyleri veya da sorularınızı yorum ile belirtirseniz cevap veririm, beraber bir çözüm yolu bulmaya çalışırız. Şimdiden tüm yardımcı olmak isteyen, istemeyen tüm forum arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.

Yılan Serdar 3T

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Arkadaşlar öncelikle merhabalar:
Ben Vodafone Fiber Max kullanıyorum, ve vaat ettiği down/up değerlerinden 2 mbps fazlasını veriyor bunda bir problem yok ve down/up değerlerinden şikayetçi değilim, fakat başlıktan da okuyacağınız gibi, RC45 ile bağlanmama ve hiçbir şekilde ping etkeni yaratıcak bir durum olmamasına rağmen ping değerlerim yüksek, bu soruyu sorma sebebim 10-15 ping oynayanları kıskanmam veya da imrenmem nasıl adlandırılıyor ise. Telefonumda Wi-Fi açık bile değil, windows updateleri kapalı. Ve bu durum 1 seferliğe mahsus değil sürekli aynı şekilde stabil 85 küsür ms alıyorum. Nadiren 60'lara v.s. iniyor fakat bu değer de beni tatmin etmiyor. Her online oyunda bu şekilde, bu neden böyle? Yardımcı olabilecek biri var mı?
@alpolojix / Leroxy eğer mümkünatı varsa bu problemimi sizinle çözmek isterim.

EDIT VE NOT: Bu durum ailem Wi-Fİ'a bağlıyken de böyle, bağlı değilken de böyle.

EDIT 2: Modemim sürekli açık değil yatarken kapatıp sabah tekrar açıyorum.

Kullandığım Modem(Vodafone getirmiş, kurulumda evde değildim, resim alıntıdır!):
Alıntıyı görüntüle

Alt Yapı: GPON, bildiğim kadarı ile en iyi fiber türü.

Etken olacak şeyleri veya da sorularınızı yorum ile belirtirseniz cevap veririm, beraber bir çözüm yolu bulmaya çalışırız. Şimdiden tüm yardımcı olmak isteyen, istemeyen tüm forum arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.
Bina içi tesisat diyeceğim hayır, alt yapı desem hiç değil. Modem olabilir ama %100 emin değilim.

Quill

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
978
İsim
Hakan Can Yıldırım
İp giriş çıkışları buna etki eder. 5 farklı iss de test yaptım ping olarak en iyisi millenicom du ama stabilitesi azdı. Fiber hizmeti veren başka firmalara bakabilirsin. Son olarak cmd açıp tracert vie.valve.net yazıp çıkan sonucu atabilir misin?

• Beğen
Reaksiyonlar: ugo.

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İp giriş çıkışları buna etki eder. 5 farklı iss de test yaptım ping olarak en iyisi millenicom du ama stabilitesi azdı. Fiber hizmeti veren başka firmalara bakabilirsin. Son olarak cmd açıp tracert vie.valve.net yazıp çıkan sonucu atabilir misin?
IP giriş çıkışı olmuyor çünkü ip giriş çıkışı yapabilecek etken yok bilgisayarımdan başka bir cihaz ağ'ı kullanmıyor. Ve ben oyun oynarken, opera dahil kapatıyorum.

Tracert sonucu:
14 45 ms 43 ms 43 ms vie.valve.net [146.66.155.1]

Şu an benim dışımda ağa bağlı bir kişi YouTube'dan video izliyor kalite yüksek bir şekilde.

Mesaj otomatik birleştirildi:

Bina içi tesisat diyeceğim hayır, alt yapı desem hiç değil. Modem olabilir ama %100 emin değilim.
Modem yeni bir modem hocam ya, yeni verdiler zaten aboneliğimiz 1 yıl falan oluyor. Ondan olacağını zannetmem, bina da yeni sıkıntılı bir site'de oturmuyorum.

Quill

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
978
İsim
Hakan Can Yıldırım
IP giriş çıkışı olmuyor çünkü ip giriş çıkışı yapabilecek etken yok bilgisayarımdan başka bir cihaz ağ'ı kullanmıyor. Ve ben oyun oynarken, opera dahil kapatıyorum.

Tracert sonucu:
14 45 ms 43 ms 43 ms vie.valve.net [146.66.155.1]

Şu an benim dışımda ağa bağlı bir kişi YouTube'dan video izliyor kalite yüksek bir şekilde.
Dediğim giriş çıkış farklı bir şey. Ekran görüntüsü olarak tüm sonucu atabilirmisin.

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Quill

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
978
İsim
Hakan Can Yıldırım
Sonuçlar kötü değil benimkinden daha iyi hatta. Başka arkadaşlarda baksın.

• Muhteşem

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
stabilesi az derken nasıl yani?

• Beğen

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu

Phenoma

80+ Silver
Hocam şimdi şöyle:
Altyapı desteğin herhalde İpv6 dır. Altyapı ve internetin de iyi ancak oyunlarda bağlandığın sunucular kötü olabilir veya kullanılan kablolarda hasar oluşmuş olabilir. Bunlar fiber kabloları olduğu için biraz hassastır e tabi malum TC ustaları da kuğ gibi nazik davrandıkları için :)

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Router değiştirmeyi deneyin. O Nokia olan yerine başka bir şey deneyin.
Keenetic Extra Router var ondan almanızı öneririm. Eğer sorun yine çözülmezse Vodafone'a durumu iletin.

• Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,155
Üyeler
159,582
Son üye
smk042
Top Bottom