Neler Yeni

Yardım Neden ping değerlerim yüksek?

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Fiberini en iyi veren bana göre kablonet ama arkadaşın evinde superonline fiber altyapısı var. Turktelekom kullanamaz ki?
tt vdsl de var ama adsl den pek memnun değilim o yüzden superonline tercih edeyim dedim onunda pingi yüksekmiş kafam hepten karıştı

Quill

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
978
İsim
Hakan Can Yıldırım
tt vdsl de var ama adsl den pek memnun değilim o yüzden superonline tercih edeyim dedim onunda pingi yüksekmiş kafam hepten karıştı
Hocam fiber varken bakır altyapıya bulaşmak ahmaklık olur. Öyle bir hataya düşmeyin.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
off yine karıştı ortalık en iyi türktelekom ise türktelekom vdsl almak mı? superonline fiber almak mı?
Eğer istanbul civarında oturuyorsan paraya kıyıp Superonline fiber almak.
Eğer İstanbul/Marmara civarında oturmuyorsan da Telekom üzerinden VDSL Almak.
Ben bile fiber için başvuruyu önce telekoma sonra Superonline'a yaptım çünkü ping sorunu olduğunu biliyordum. İstanbul'da sorun yok ancak İzmir bölgesinde var.
DH Forumda tanıdığım birisi var Aydın'da oturuyor Superonline fiber üzerinden 200Mbps paketi kullanıyor ve sonuçları böyle.
SOL Ping - AYDIN 2.png
SOL Ping - AYDIN.png
SOL Ping AYDIN 3.png

Screenshot_5.png

Gördüğün gibi. Istanbul dışında isen Superonline Yerine Milleniden TT Altyapısından Paket alırsın. Ankastreden daireye gelen kabloları cat6 ile yeniletirsin. Mis.

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Eğer istanbul civarında oturuyorsan paraya kıyıp Superonline fiber almak.
Eğer İstanbul/Marmara civarında oturmuyorsan da Telekom üzerinden VDSL Almak.
Ben bile fiber için başvuruyu önce telekoma sonra Superonline'a yaptım çünkü ping sorunu olduğunu biliyordum. İstanbul'da sorun yok ancak İzmir bölgesinde var.
DH Forumda tanıdığım birisi var Aydın'da oturuyor Superonline fiber üzerinden 200Mbps paketi kullanıyor ve sonuçları böyle.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Gördüğün gibi. Istanbul dışında isen Superonline Yerine Milleniden TT Altyapısından Paket alırsın. Ankastreden daireye gelen kabloları cat6 ile yeniletirsin. Mis.
kablo yeniletmek sıkıntı değilde milenide 50mbqs yok 35-100 var benim binamda 64mbqs altyapı var 64 alabilmek için 110tl + modem ücreti vermem lazım yine pahalıya geliyor :( bana kalsa veririm ama babam vermez tivibu felan da yok.
kayseride oturuyorum bu arada

Quill

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
978
İsim
Hakan Can Yıldırım
1 kişi sorun yaşıyor diye diğeri de yaşayacak gibi bir şey yok diye düşünüyorum. Vdsl kullansa 100mbps belki alacak belki alamayacak ve bakır altyapıda sorun yaşama olasılığı kat kat daha fazla.
Mesaj otomatik birleştirildi:

benim binamda 64mbqs altyapı var
demek istediğim

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
@alpolojix / Leroxy hocam yapamıyorum yardımcı olur musunuz?
O zaman PC Üzerinden DNS Değiştirin. 2.Sayfada birisi açıklamıştı.
Fiberini en iyi veren bana göre kablonet ama arkadaşın evinde superonline fiber altyapısı var. Turktelekom kullanamaz ki?
KabloNet güzeldir severiz. Fibere daha yeni yeni girdi eskiden sadece Kablo İnternet verirdi.
Hocam fiber varken bakır altyapıya bulaşmak ahmaklık olur. Öyle bir hataya düşmeyin.
Hayır olmaz. Adam ne yapsın ping sorunlarıyla mı cebelleşsin ?
Superonline'da daha VPN Doğru düzgün açılamıyor. Verdikleri Routerı bile değiştiremiyorsunuz. Sözde internet güvenliğiymiş Müşterinin hakkını sömürmektir bu. Superonline'da Malum sitelere erişim için VPN Açmak isteseniz bile aman aman işlemiyor. Verdikleri routerdan da VPN Veya DNS Değişimi yapamıyorsunuz. Bunca kısıtlama içerisinde almak hala mantıklı mı ?
Superonline sadece Istanbul'dan çıkış yapar telekom Marmaris üzerinden de çıkış yapar bu da yurt dışında daha düşük ping demek.

Gereksiz yönlendirme yapan Superonline'dan pingli ve bol kısıtlamalı internet almak mı daha mantıklı yoksa Biraz daha düşük hızla daha düşük pingli ve daha "Özgür" bir internet almak mı daha mantıklı lütfen bana bunu söyleyin ?

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2

KabloNet güzeldir severiz. Fibere daha yeni yeni girdi eskiden sadece Kablo İnternet verirdi.

Superonline'da daha VPN Doğru düzgün açılamıyor. Verdikleri Routerı bile değiştiremiyorsunuz. Sözde internet güvenliğiymiş Müşterinin hakkını sömürmektir bu. Superonline'da Malum sitelere erişim için VPN Açmak isteseniz bile aman aman işlemiyor. Verdikleri routerdan da VPN Veya DNS Değişimi yapamıyorsunuz. Bunca kısıtlama içerisinde almak hala mantıklı mı ?
Superonline sadece Istanbul'dan çıkış yapar telekom Marmaris üzerinden de çıkış yapar bu da yurt dışında daha düşük ping demek.

Gereksiz yönlendirme yapan Superonline'dan pingli ve bol kısıtlamalı internet almak mı daha mantıklı yoksa Biraz daha düşük hızla daha düşük pingli ve daha "Özgür" bir internet almak mı daha mantıklı lütfen bana bunu söyleyin ?
kafalar yandı türknet kötü, milleniye zam geldi ne yapacağımı şaşırdım vallahi ya

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
1 kişi sorun yaşıyor diye diğeri de yaşayacak gibi bir şey yok diye düşünüyorum. Vdsl kullansa 100mbps belki alacak belki alamayacak ve bakır altyapıda sorun yaşama olasılığı kat kat daha fazla.
Diye düşünüyorsunuz ama.
Lütfen şimdi DH Foruma gidip Superonline Ping Sorunu diye aratın ve konuları inceleyin. Özellikle İstanbul haricinde o kadar ping sorunu yaşayan var ki alın bakın örnek konu size.

kablo yeniletmek sıkıntı değilde milenide 50mbqs yok 35-100 var benim binamda 64mbqs altyapı var 64 alabilmek için 110tl + modem ücreti vermem lazım yine pahalıya geliyor :( bana kalsa veririm ama babam vermez tivibu felan da yok.
kayseride oturuyorum bu arada
O zaman önce kabloları yeniletirsin kopma vb. olmaması için. Sonra elde edeceğin max değere bakarsın. Ona göre de 100Mbps paketten alırsın 9SNR İle kullanırsın.

Quill

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
978
İsim
Hakan Can Yıldırım

Kısıtlama muhabbetini bilmiyorum. Öyle bir şey varsa da superonline da vardır. Millenicom da olacağını sanmıyorum. Benim düşüncem fiberden yana.

Diye düşünüyorsunuz ama.
Lütfen şimdi DH Foruma gidip Superonline Ping Sorunu diye aratın ve konuları inceleyin. Özellikle İstanbul haricinde o kadar ping sorunu yaşayan var ki alın bakın örnek konu size.

O zaman önce kabloları yeniletirsin kopma vb. olmaması için. Sonra elde edeceğin max değere bakarsın. Ona göre de 100Mbps paketten alırsın 9SNR İle kullanırsın.
Ona bakarsan TurkNet çöp diyorlar pingler 100+ hızlar dipte diyorlar ama ben sorun yaşamıyorum. Yine dediğim gibi bir kişi yaşıyor diye başkası neden yaşasın.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Öyle bir şey varsa da superonline da vardır. Millenicom da olacağını sanmıyorum. Benim düşüncem fiberden yana.
Altyapı sahibi Superonline ise ister millenicom alın ister Vodafone. Çıkış sunucularının hepsi yine Superonline'ın sunucuları. Yani değişecek aman aman bir şey yok.

bir kişi yaşıyor diye başkası neden yaşasın.
Bir kişi değil işte dostum konuyu TurkNet'e bağlama.
Izmir genelinde birçok kişi yaşıyor bunu benim iki arkadaşımda Superonline fiber var onlarda da ping sorunu var ?

Quill

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
978
İsim
Hakan Can Yıldırım
Altyapı sahibi Superonline ise ister millenicom alın ister Vodafone. Çıkış sunucularının hepsi yine Superonline'ın sunucuları. Yani değişecek aman aman bir şey yok.
Sol fiberde istediğimiz router ı takamıyor muyuz?

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2

Bir kişi değil işte dostum konuyu TurkNet'e bağlama.
Izmir genelinde birçok kişi yaşıyor bunu benim iki arkadaşımda Superonline fiber var onlarda da ping sorunu var ?
kayseride durum nasıl acaba şu korona olmasa komşulara gidip tek tek test edeceğim ama
dur bizim karşı komşu superonline kullanıyordu ana tracert yaptırayım bir

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Sol fiberde istediğimiz router ı takamıyor muyuz?
Sol routerı çıkartıp takamıyorsun. Başka router takılır ama bu o kısıtlamaları vb. etkilemez. Aynen devam eder.
dur bizim karşı komşu superonline kullanıyordu ana tracert yaptırayım bir
tracert vie.valve.net - CS:GO
tracert 162.249.79.1 - VALORANT / Istanbul
tracert 1.1.1.1 - Cloudflare DNS

Bu testleri yaptır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,155
Üyeler
159,582