Neler Yeni

Yardım Neden Ryzen ?

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar merhaba,
Uzun bir süre teknolojiden uzak kalmış bir insan olarak neden Ryzen serisini tercih etmemiz gerektiğine dair pek bir fikrim yok. Ben işin AMD tarafını hiç anlamam. Yıllardır Intel sistemler kullandım onları öğrendim. AMD bana hep uzak kaldı. Yani ne bileyim Intel Migros ise AMD, Bim gibi geliyordu. İşlemcileri çok ısınıyormuş, ekran kartları kronik sorunluymuş vs. vs. işittiğimden ötürü AMD aklımda hep dandik marka olarak kaldı. Ya dandik demiyim de anladınız ne demek istediğimi. Ben her zaman Intel & Nvidia ikilisini destekledim. Ama son araştırmalarıma göre artık çoğu insan AMD'ye kaymış durumda. Bunun nedeni nedir ? Intel'den iyi yapan nedir ? Bu kadar insan boşuna Intel'i terk etmedi diye düşünüyorum. Gözümü nereye çevirsem Ryzen öneriliyor. Sadece bu forumda değil her forumda. Sebebi sadece daha ucuz olması mı ? Ryzen serilerini bana açıklayabilir misiniz ? Örneğin 10. Nesil i5, Ryzen de hangisine denk geliyor gibi gibi. Beni bir Intel fanı olarak Ryzen tarafına ikna edebilir misiniz ? Nedir bu Ryzen ?

Ted Mosby

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,757
İsim
Ahmet Baran
Ryzen adamdır fakat sana açıklayabilecek bilgiye sahip değilim ama şunu söyliyebilirim daha uygun fiyatlı ve daha güçlü işlemcilerin üretiyor

AK47

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
761
İsim
Yılmazhan Yıldız
Yanlış bilmiyorsam intel Bayadır amd den tekli işlemci kullanımında performans olarak öndeydi. Amd ryzen serisi ile çoklu çekirdek performansında kullandığı teknolojiyle intelin önüne geçti. Yani aynı anda birden fazla işi yaparak bilgisayarı kullanmakta ryzen, intel den daha iyi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

76e3a8ec5fe87b4a6502e6a1c66d26d2a9b795f3.png

bfc880a34e2bc0a66d2f15462d921634dfd38e26.png

Ryzen çekirdek sayısı olarak ve güç tüketimi olarak öne çıkıyor. Ryzen in 7 ve 9 serisi yüksek güç tüketiyor çünkü genelde render için kullanılıyor ve çekirdek yüksek. Düşük güç tüketimine ve çekirdek sayısında önde olmasına rağmen fiyatlar daha uygun.

Son düzenleme:

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yanlış bilmiyorsam Intel Bayadır amd den tekli işlemci kullanımında performans olarak öndeydi. Amd ryzen serisi ile çoklu çekirdek performansında kullandığı teknolojiyle intelin önüne geçti. Yani aynı anda birden fazla işi yaparak bilgisayarı kullanmakta ryzen, Intel den daha iyi.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Ryzen çekirdek sayısı olarak ve güç tüketimi olarak öne çıkıyor. Ryzen in 7 ve 9 serisi yüksek güç tüketiyor çünkü genelde render için kullanılıyor ve çekirdek yüksek. Düşük güç tüketimine ve çekirdek sayısında önde olmasına rağmen fiyatlar daha uygun.
Güç tüketiminin daha az olması işlemciyi daha mı iyi yapar peki ?

• Beğen
Reaksiyonlar: AK47

AK47

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
761
İsim
Yılmazhan Yıldız
Güç tüketiminin daha az olması işlemciyi daha mı iyi yapar peki ?
Yok aslında, işlemciyi iyi yapan çok etken var. Çekirdek sayısı, çekirdek hızı, frekansı. Tek çekirdek kullanılırken hangi hızda çalışıyor, çoklu çekirdek kullanımında hangi hızda çalışıyor? Çalışabildiği maks hız? Vs vs.

Rivyalı Geralt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,502
İsim
Gerald
İlgilendiği Kategoriler
YKS , League of Legends , witcher serisi , fantastik kitaplar
Ryzen adamdır fakat sana açıklayabilecek bilgiye sahip değilim ama şunu söyliyebilirim daha uygun fiyatlı ve daha güçlü işlemcilerin üretiyor
Şu yüzden
Daha az güç tüketimi
Daha ileriye yönelik olması
Daha iyi stok soğutucu
Daha iyi çoklu çekirdek performansı (tekli çekirdektede fiyatlandırmaya baktığımızda çok bir fark olmadığını görüyoruz)
F/P işlemciler
Daha iyi önbellek
Daha iyi üretim teknolojisi (7nm)
7 maddede saydım

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
a
AMD Ryzen 3. nesilde inteli fazlasıyla geçmiş bulunmakta intelde işlemci fiyatı, anakart fiyatı yüksek ve intel sürekli çipset değiştirip eskilere olan desteği kaldırıyor
İntel hala 14 nanometre teknolojisini kullanmakta iken Ryzen 3. nesiller 7 nanometrede kısacası intel tamamen güç sömürüyor ve bu elektrik faturasına yansıyabilir ayrıca daha yüksek watt'a sahip bir PSU almak zorunda kalabilirsiniz Tekli çekirdek performansında intel yine biraz daha önde olmasına rağmen ryzen işlemciler enselerinde ve geçmek üzereler onun dışında ise intel 10. nesilde güç tüketimi dışında inanılmaz ısınmakta .
Genele bakıcak olursak Ryzenin artıları, ucuz fiyat , düşük güç tüketimi,yüksek performans İntelin artısı ise sadece ekstra 5-10FPS lik performans ancak o 5-10 FPS için ise 1000 TL ye yakın ekstra fiyat.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
(İntel = iOS) (AMD = Android) gibi düşünebilirsin.
İntel'de ekstra soğutucu masrafları, her işlemci yükseltmede farklı anakart alma vs. var.
AMD'de de bu masrafların çoğuna girmiyorsun, "kullanıcı dostu" denebilir.

AMD'nin performansı da yeterli seviyede ve daha hesaplı, soğutucu masrafına sokmuyor.
Sadece bu sebep bile AMD tercih etmek için yeterli oluyor, çünkü ülke ekonomisi belli,
PC toplamak için aylarca para biriktirmek gerekiyor, ucuz bileşen yok, bu yüzden herkes F/P takılıyor.
F/P denince de AMD'den başka bir yol yok.

Rivyalı Geralt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,502
İsim
Gerald
İlgilendiği Kategoriler
YKS , League of Legends , witcher serisi , fantastik kitaplar
Şu yüzden
Daha az güç tüketimi
Daha iyi stok soğutucu
Daha iyi çoklu çekirdek performansı (tekli çekirdektede fiyatlandırmaya baktığımızda çok bir fark olmadığını görüyoruz)
F/P işlemciler
Daha iyi önbellek
6 maddede saydım

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Şu yüzden
Daha az güç tüketimi
Daha iyi stok soğutucu
F/P işlemciler
Daha iyi önbellek
7 maddede saydım
Teşekkürler bilgi için

AMD Ryzen 3. nesilde inteli fazlasıyla geçmiş bulunmakta intelde işlemci fiyatı, anakart fiyatı yüksek ve Intel sürekli çipset değiştirip eskilere olan desteği kaldırıyor
İntel hala 14 nanometre teknolojisini kullanmakta iken Ryzen 3. nesiller 7 nanometrede kısacası Intel tamamen güç sömürüyor ve bu elektrik faturasına yansıyabilir ayrıca daha yüksek watt'a sahip bir PSU almak zorunda kalabilirsiniz Tekli çekirdek performansında Intel yine biraz daha önde olmasına rağmen ryzen işlemciler enselerinde ve geçmek üzereler onun dışında ise Intel 10. nesilde güç tüketimi dışında inanılmaz ısınmakta .
Genele bakıcak olursak Ryzenin artıları, ucuz fiyat , düşük güç tüketimi,yüksek performans İntelin artısı ise sadece ekstra 5-10FPS lik performans ancak o 5-10 FPS için ise 1000 TL ye yakın ekstra fiyat.
Anladım hocam. O 5-10 FPS dediğiniz oyundan oyuna farklılık gösterir herhalde.

Ahmet Taha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
801
İsim
Ahmet Taha
Arkadaşlar merhaba,
Uzun bir süre teknolojiden uzak kalmış bir insan olarak neden Ryzen serisini tercih etmemiz gerektiğine dair pek bir fikrim yok. Ben işin AMD tarafını hiç anlamam. Yıllardır Intel sistemler kullandım onları öğrendim. AMD bana hep uzak kaldı. Yani ne bileyim Intel Migros ise AMD, Bim gibi geliyordu. İşlemcileri çok ısınıyormuş, ekran kartları kronik sorunluymuş vs. vs. işittiğimden ötürü AMD aklımda hep dandik marka olarak kaldı. Ya dandik demiyim de anladınız ne demek istediğimi. Ben her zaman Intel & Nvidia ikilisini destekledim. Ama son araştırmalarıma göre artık çoğu insan AMD'ye kaymış durumda. Bunun nedeni nedir ? Intel'den iyi yapan nedir ? Bu kadar insan boşuna Intel'i terk etmedi diye düşünüyorum. Gözümü nereye çevirsem Ryzen öneriliyor. Sadece bu forumda değil her forumda. Sebebi sadece daha ucuz olması mı ? Ryzen serilerini bana açıklayabilir misiniz ? Örneğin 10. Nesil i5, Ryzen de hangisine denk geliyor gibi gibi. Beni bir Intel fanı olarak Ryzen tarafına ikna edebilir misiniz ? Nedir bu Ryzen ?
fp

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
(İntel = iOS) (AMD = Android) gibi düşünebilirsin.
İntel'de ekstra soğutucu masrafları, her işlemci yükseltmede farklı anakart alma vs. var.
AMD'de de bu masrafların çoğuna girmiyorsun, "kullanıcı dostu" denebilir.

AMD'nin performansı da yeterli seviyede ve daha hesaplı, soğutucu masrafına sokmuyor.
Sadece bu sebep bile AMD tercih etmek için yeterli oluyor, çünkü ülke ekonomisi belli,
PC toplamak için aylarca para biriktirmek gerekiyor, ucuz bileşen yok, bu yüzden herkes F/P takılıyor.
F/P denince de AMD'den başka bir yol yok.
Tabi bütçe önemli. Yani performansı yeterli seviyede derken günümüz standartlarında yeterli. Daha fazla performansa ihtiyaç yok demek istiyorsun. Bu sayede daha bütçe dostu oluyor.

Top Bottom