Neler Yeni

Yardım Neden Ryzen ?

Rivyalı Geralt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,502
İsim
Gerald
İlgilendiği Kategoriler
YKS , League of Legends , witcher serisi , fantastik kitaplar
Tabi bütçe önemli. Yani performansı yeterli seviyede derken günümüz standartlarında yeterli. Daha fazla performansa ihtiyaç yok demek istiyorsun. Bu sayede daha bütçe dostu oluyor.
oc performansı da daha iyi ryzenin stok ile bir miktar yapılabiliyor

krldogukan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,943
İsim
dogukan demir
Tabi bütçe önemli. Yani performansı yeterli seviyede derken günümüz standartlarında yeterli. Daha fazla performansa ihtiyaç yok demek istiyorsun. Bu sayede daha bütçe dostu oluyor.
intel artık eskisi kadar gücünde değil intel 10. nesil dışında önermiyorum pahalı olmasının yanında geleceğe dönük değil amd ise ısınma problemlerini artık tamamamen atmış durumda fps değerleri gene amd daha önde şuan günümzde bile intel amd ye yenildiklerini söylediler ve daha fazla geliştirme yapıldı fakat fiyatlarda pahalı o yüzden amd candır

T.P.G.

80+ Titanium

2400 liralık işlemci 9900K ile yarışıp geçip üstüne çok iyi bir stok soğutucu veriyor tabii ki AMD bu yüzden.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1

2400 liralık işlemci 9900K ile yarışıp geçip üstüne çok iyi bir stok soğutucu veriyor tabii ki AMD bu yüzden.
Hocam bu nanometre olayı tam olarak nedir. Yani 14 nedir 7 nedir ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bi de bir şey daha okudum. Önemli olan çoklu çekirdekte değil tekli çekirdekteki performans diye. Çünkü programların çoğu tekli çekirdek üzerinden çalışıyormuş. Intel hala tekli çekirdekte AMD yi geçiyor diyorlar. Intelci biri söylemiş.

Rivyalı Geralt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,502
İsim
Gerald
İlgilendiği Kategoriler

Bi de bir şey daha okudum. Önemli olan çoklu çekirdekte değil tekli çekirdekteki performans diye. Çünkü programların çoğu tekli çekirdek üzerinden çalışıyormuş. Intel hala tekli çekirdekte AMD yi geçiyor diyorlar. Intelci biri söylemiş.
İşlemcinin transistörleri arasındaki mesafe
1nm = 0,000000001 m

Lergoooon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,872
İsim
Hüseyin Akbal
Arkadaşlar merhaba,
Uzun bir süre teknolojiden uzak kalmış bir insan olarak neden Ryzen serisini tercih etmemiz gerektiğine dair pek bir fikrim yok. Ben işin AMD tarafını hiç anlamam. Yıllardır Intel sistemler kullandım onları öğrendim. AMD bana hep uzak kaldı. Yani ne bileyim Intel Migros ise AMD, Bim gibi geliyordu. İşlemcileri çok ısınıyormuş, ekran kartları kronik sorunluymuş vs. vs. işittiğimden ötürü AMD aklımda hep dandik marka olarak kaldı. Ya dandik demiyim de anladınız ne demek istediğimi. Ben her zaman Intel & Nvidia ikilisini destekledim. Ama son araştırmalarıma göre artık çoğu insan AMD'ye kaymış durumda. Bunun nedeni nedir ? Intel'den iyi yapan nedir ? Bu kadar insan boşuna Intel'i terk etmedi diye düşünüyorum. Gözümü nereye çevirsem Ryzen öneriliyor. Sadece bu forumda değil her forumda. Sebebi sadece daha ucuz olması mı ? Ryzen serilerini bana açıklayabilir misiniz ? Örneğin 10. Nesil i5, Ryzen de hangisine denk geliyor gibi gibi. Beni bir Intel fanı olarak Ryzen tarafına ikna edebilir misiniz ? Nedir bu Ryzen ?
Ryzen serisi ucuz ve yüksek performansa dayalı. Render konusunda Intel'den önde. Ryzen işlemcilere bakacak olursak 480 liraya aldığınız bir anakart ile 4. nesil kesin ve kesin olmamakla beraber 5. nesil işlemci kullanabileceksiniz. Benim Ryzen önerme sebebim düşük fiyat yüksek performans ve uzun ömürlü olması.

Rivyalı Geralt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,502
İsim
Gerald
İlgilendiği Kategoriler
Hatta şöyle diyeyim
Transistörler arasındaki mesafe azaldıkça transistörler daha az güç harcar ve bu yüzden daha az ısınırlar
İntelin üretim teknolojisi kötü olduğu için ısınıyor ve genellikle stok soğutucusu yetmiyor

owl.zfg

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,514
İsim
Mertcan
İntel hala 14nmde takıldığı için daha yüksek güç tüketimine sahip işlemciler çıkarıyor piyasaya zaten bir çok üründe verdiği soğutucu yetersiz soğutucu masrafı var her jenerasyonda anakart değiştiriyorsun ama ryzen serisinde daha uzun süreli kullanım tanıyor bir nesil eski anakart bir sonraki nesil işlemcileri destekliyor ryzen serisi işlemciler 7nm bu sayede daha az güç tüketimine sahipler ve bir çok marka ile işbirliği yaparak oc yapılmadığı sürece yeterli olan soğutucularla geliyorlar ve bu sırada rakibi Intel modellerden ucuz kalıyorlar Intel genelde daha yüksek saat hızlarına sahip olduğu için bir tık iyi oyun performansı verebilir ama ryzen burada da her işlemcisinin oc için açılmış olmasıyla karşılık veriyor ve her zaman çoklu çekirdek performansı daha yüksek ryzenin bu da sadece oyun oynamak dışındaki işler içinde mükemmel bir seçim yapıyor ryzeni yani toparlamak gerekirse

intele göre işlemciye daha az para verip hem aynı performansı alıyor hem çoklu çekirdekte daha iyi bir işlemci alıyorsun içerisinden iyi bir soğutucu çıkıyor ryzen işlemciler için olan anakartlarda segmentlere göre daha ucuz kısacası daha az para verip daha çok alıyorsun ryzen tercih edilme nedeni kısacası son dönemde intelin aç gözlülüğü

T.P.G.

80+ Titanium

İleride her program çoklu çekirdek olacak oyunlar dahil. 3. nesil Ryzen da zaten tekli çekirdek skorları yüksek neredeyse eşit Intel ile. Çoklu çekirdekte eziyor zaten.

Top Bottom