Neler Yeni

Nedir Bu Stoklu pc de yapılan fırsatçılık ?

Eggg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Ege Uzun
Zaten senin için demedim. Genelden bahsediyorum. Dostum cebinde 10000 lira kk yada paran varsa. Bu para boşta bekliyorsa bu şekilde ufak tefek ticaretle büyütebilirsin.

Bunun adı ticaret aslında. Bu alamayan arkadaşlar bizi 🤣 kafir, münafık, kul hakkı yiyen, tacizci, kötü madde kullanıcısı gibi anlatsada gerçek bu 😅🤣🤣
ticaretse vergisini de ödeyeceksin

Jkar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Doğukan
Konunun 8 sayfasını da okudum, bu yaptığınıza ticaret diyerek vicdanınızı mı rahatlamaya çalışıyorsunuz? Bu güpegündüz karaborsacılık.

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
Konunun 8 sayfasını da okudum, bu yaptığınıza ticaret diyerek vicdanınızı mı rahatlamaya çalışıyorsunuz? Bu güpegündüz karaborsacılık.
Geçen 2-3 sayfa tartıştım aynı kitleyle. Onlar ticaret yapıyor (!) boşver cidden uğraşmaya değmez.

ddy34

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
488
İsim
Mert
Ben inanmıyorum sadece duygu sömürüsünden ibaret olduğunu düşünüyorum. Ben her çıkan sistemden 1er 2 şer tane alabiliyorsam herkes alabilir arkadaşlar. Sanırım piyasa bu haldeyken çip krizi varken kur başını almış giderken armut pişsin ağzıma düşsün diye bekliyorlar.
Bende bu konuyu anlayamıyorum. Fırsatçılar yüzünden alamadık diye ağlayanlar, fırsatçı dediğin adam premium üye, ona önce satışa çıkıyorda, sana satışa gelene kadar stok mu kalmıyor? Aynı anda alabiliyorsun. Para bu para. Adamın cebinde vardır ister 1 alır ister 10 alır. Neye ağlanıyor anlayamıyorum.

Microsoft

80+ Bronze
Bende bu konuyu anlayamıyorum. Fırsatçılar yüzünden alamadık diye ağlayanlar, fırsatçı dediğin adam premium üye, ona önce satışa çıkıyorda, sana satışa gelene kadar stok mu kalmıyor? Aynı anda alabiliyorsun. Para bu para. Adamın cebinde vardır ister 1 alır ister 10 alır. Neye ağlanıyor anlayamıyorum.
Bu konu bilgi edinmek amacıyla açtım eleştiri değil.

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Şimdi beyler ;

1. Almanız için pc lazım telden çok zor oluyor.
2. 10 tane almıyoruz, zaten 10 tane alıp satabilcek olsam. Hobim olan bilgisayarı tamamen işim haline getirir keyfime bakarım.
3. Aldığım ürünü 2 hafta sonra kar ederek satıyorsam bu sizi rahatsız etmesin, hiç biriniz geçen sene 5000 e aldığınız bilgisayarı 4500 liraya satmıyorsunuz. Hepiniz piyasadan aynı oranda hatta %200 kar elde ederek satıyorsunuz.
4. Gelen ürünlerde her zaman risk var. Sistem kurulu geldiği için iade yok. Yani makineyi aldık ama bi parçası bozuk çıktı diyelim. Para bağladığımız süreç yalan oluyor.
5. Vergi konusu ; 3 hafta önce Antalya da kırsal bi semtte ev buldum. Almak için pazarlık ettim. eve 312 bin tl ye anlaştık. her şey hazır derken satıcı ben bu eve kredi çektirtmem dedi. Neden deyincede olmaz 62000 lira tapusu var dedi. Evi geçen sene almışlar, tapuda vergi ve harç çıkmasın diye 62000 tl göstermişler. tabii ki biz kredi miktarı kadar göstermek zorunda olduğumuz için. Satan şahsa 22000 tl vergi borcu çıkıyor. Adamla pazarlık orda bitti. Bi düşünün sizce 2020 ocak ayında 62000 liraya ev satılmış olabilir mi?

Hepinizi anlıyorum tabii ki. Hazır sistemler ihtiyaç sahibine gitsin istiyorsunuz. Anlamadığınız nokta bu ülkedeki şartlar. Cebinizdeki 10000 tl diyelim.

Bugün 10000 ise yarın 9500 ertesi gün 8700 gibi bi rakam oluyor. Ya siz çare bulup arttıracaksınız yada şeker gibi erimesini izleceksiniz.

Bu işte kötülük yok. Sizde deneyin öğrenin. Dünyanın binbir hali var. Bugün pc, yarın limon alıp satmak zorunda kalabiliriz.

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,417
İsim
Emre Güleryüz
İlgilendiği Kategoriler
AYT Matematik
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok
Peki bu duyduğum "sepet e ef5 atma" olayı
Alabildigi kadar sepete atıyor.
F5 attığında sayı ne kadar azaldıysa o kadar satılmış oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İndirimli sistemi alıp sonradan piyasa değerine veya az bir farkla satıldığı sürece sıkıntı yok. Bu kadar dert etmeyin al-satçıları.

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
Şimdi beyler ;

2. 10 tane almıyoruz, zaten 10 tane alıp satabilcek olsam. Hobim olan bilgisayarı tamamen işim haline getirir keyfime bakarım.
3. Aldığım ürünü 2 hafta sonra kar ederek satıyorsam bu sizi rahatsız etmesin, hiç biriniz geçen sene 5000 e aldığınız bilgisayarı 4500 liraya satmıyorsunuz. Hepiniz piyasadan aynı oranda hatta %200 kar elde ederek satıyorsunuz.
4. Gelen ürünlerde her zaman risk var. Sistem kurulu geldiği için iade yok. Yani makineyi aldık ama bi parçası bozuk çıktı diyelim. Para bağladığımız süreç yalan oluyor.
5. Vergi konusu ; 3 hafta önce Antalya da kırsal bi semtte ev buldum. Almak için pazarlık ettim. eve 312 bin TL ye anlaştık. her şey hazır derken satıcı ben bu eve kredi çektirtmem dedi. Neden deyincede olmaz 62000 lira tapusu var dedi. Evi geçen sene almışlar, tapuda vergi ve harç çıkmasın diye 62000 TL göstermişler. tabii ki biz kredi miktarı kadar göstermek zorunda olduğumuz için. Satan şahsa 22000 TL vergi borcu çıkıyor. Adamla pazarlık orda bitti. Bi düşünün sizce 2020 ocak ayında 62000 liraya ev satılmış olabilir mi?

Hepinizi anlıyorum tabii ki. Hazır sistemler ihtiyaç sahibine gitsin istiyorsunuz. Anlamadığınız nokta bu ülkedeki şartlar. Cebinizdeki 10000 TL diyelim.

Bugün 10000 ise yarın 9500 ertesi gün 8700 gibi bi rakam oluyor. Ya siz çare bulup arttıracaksınız yada şeker gibi erimesini izleceksiniz.

Bu işte kötülük yok. Sizde deneyin öğrenin. Dünyanın binbir hali var. Bugün pc, yarın limon alıp satmak zorunda kalabiliriz.
Daha siparişi eline ulaşmamış sistemi X TL kar ile Y kanalının Z sistemi diye satışa koyan karaborsacıdır. Tüccar veya yatırımcı diyerek kendisini aklamasın. Tüccar denen adam bir ürünü tedarik edip gerek sanal mağazasında gerek fiziksel mağazasında halk ile buluşturur. Bir emeği ve hizmeti vardır. Karaborsacı sadece stoğu eriterek son tüketicinin malına çöker. Karaborsacı adam iki gün sonra büyük kriz çıksın, un stoklayıp halka fahiş fiyattan satar.

Microsoft

80+ Bronze
Şimdi beyler ;

5. Vergi konusu ; 3 hafta önce Antalya da kırsal bi semtte ev buldum. Almak için pazarlık ettim. eve 312 bin TL ye anlaştık. her şey hazır derken satıcı ben bu eve kredi çektirtmem dedi. Neden deyincede olmaz 62000 lira tapusu var dedi. Evi geçen sene almışlar, tapuda vergi ve harç çıkmasın diye 62000 TL göstermişler. tabii ki biz kredi miktarı kadar göstermek zorunda olduğumuz için. Satan şahsa 22000 TL vergi borcu çıkıyor. Adamla pazarlık orda bitti. Bi düşünün sizce 2020 ocak ayında 62000 liraya ev satılmış olabilir mi?

Hepinizi anlıyorum tabii ki. Hazır sistemler ihtiyaç sahibine gitsin istiyorsunuz. Anlamadığınız nokta bu ülkedeki şartlar. Cebinizdeki 10000 TL diyelim.

Bu işi yaparken hemen hemen kaç saniyede satın alıyorsunuz ?

ddy34

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
488
İsim
Mert
Daha siparişi eline ulaşmamış sistemi X TL kar ile Y kanalının Z sistemi diye satışa koyan karaborsacıdır. Tüccar veya yatırımcı diyerek kendisini aklamasın. Tüccar denen adam bir ürünü tedarik edip gerek sanal mağazasında gerek fiziksel mağazasında halk ile buluşturur. Bir emeği ve hizmeti vardır. Karaborsacı sadece stoğu eriterek son tüketicinin malına çöker. Karaborsacı adam iki gün sonra büyük kriz çıksın, un stoklayıp halka fahiş fiyattan satar.
X ürünü 400₺ ye tedarik edip 500₺ ye satan adam ile, çıkan sistemi 4.000₺ ye alıp 4.500₺ ye satan arasındaki farkı anlatır mısın? X ürünü 400₺ ye alıp satan adamın emeği ve hizmeti hangi noktada oluyor?

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
X ürünü 400₺ ye tedarik edip 500₺ ye satan adam ile, çıkan sistemi 4.000₺ ye alıp 4.500₺ ye satan arasındaki farkı anlatır mısın? X ürünü 400₺ ye alıp satan adamın emeği ve hizmeti hangi noktada oluyor?
İncehesap mesela. Parçaları ithal ediyor, burada montajlayıp bir kasa yapıyor, ürünü pazarlamak için bir bütçe ve zaman ayırıyor, çeşitli yayıncılarla ve ajanslarla anlaşıp reklam yapıyor, eleman çalıştırıyor, dükkanı/deposu var, kirası stopajı var. Bunlar adamın emeği. Bana sunduğu hizmet ise uzakdoğuda üretilen bir ürünü ithal ederek bana güvenilir koşullarda ve üründe bir sorun olduğunda muhatap bulabileceğim şekilde satışını yapmak. Bu adam zaten satış zincirinin son halkası, direkt kullanıcıya satıyor. Araya al-satçı kardeşimiz girdiğinde yeni bir aracı oluşuyor. Ve bu aracının hiçbir hizmeti de yok. Sadece senden önce ürüne çöküp daha pahalıya sana satıyor. O al-satçının bana sunduğu bir hizmet yok. Bu tüketim zincirinde bir faydası veya işlevi de yok.

Aramun

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Ahmet Akın
Bu işi yaparken hemen hemen kaç saniyede satın alıyorsunuz ?
Kardeşim millet tartışmaktan sana cevap verememiş. Sen videoyu falan boşver hangi sitede çıkacak ve saat kaçta çıkacak onu öğren sonra o saate 5 dk 10 dk kala çıkacak siteyi yenilemeye başla kart bilgilerini not defterine yazmayı unutma kopyala yapıştır yapabilmek için al satçı minnak kardeşlermiz 1 tane almak yerine 3-4 tane aldıkları için yetişemeyebilirsin. Eğer itopyada çıkacaksan bazen ilk 30 sn 1 dk sepete eklenemeyebiliyor o yüzden sürekli denemeyi unutma pes etme o bölümde.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şimdi beyler ;

Kimse size al sat yapma demiyor ki zaten size dedikleri şu 150 stok ihtiyacı olan insanlar için çıkan sistemleri 2 tane 3 tane alıp satıyorsunuz. Sistemi siz al sat yapın diye çıkar mıyor zaten kimse 1 tane alıp satanlara lafımız yok ama 150 kişi alabilecekken 100 tanesini al satçılar alıp sadece 50 tanesini ihiyacı olan insanlar alıyorsa ve sizin vicdanınız rahatsa yapabileceğimiz bir şey yok bu ülkede yeni sistem alabilmek için belkide para biriktiren binlerce kişi vardır belki de neyse ülke ne ki insanı ne olsun aslında bu ülkede olan her şeyi sizler hakediyorsunuz. Bakın mesela 2 tane almış 11 k kara satmaya çalışıyor :)

Son düzenleme:
Top Bottom