Neler Yeni

Nedir Bu Stoklu pc de yapılan fırsatçılık ?

ddy34

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
488
İsim
Mert
Kardeşim millet tartışmaktan sana cevap verememiş. Sen videoyu falan boşver hangi sitede çıkacak ve saat kaçta çıkacak onu öğren sonra o saate 5 dk 10 dk kala çıkacak siteyi yenilemeye başla kart bilgilerini not defterine yazmayı unutma kopyala yapıştır yapabilmek için al satçı minnak kardeşlermiz 1 tane almak yerine 3-4 tane aldıkları için yetişemeyebilirsin. Eğer itopyada çıkacaksan bazen ilk 30 sn 1 dk sepete eklenemeyebiliyor o yüzden sürekli denemeyi unutma pes etme o bölümde.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kimse size al sat yapma demiyor ki zaten size dedikleri şu 150 stok ihtiyacı olan insanlar için çıkan sistemleri 2 tane 3 tane alıp satıyorsunuz. Sistemi siz al sat yapın diye çıkar mıyor zaten kimse 1 tane alıp satanlara lafımız yok ama 150 kişi alabilecekken 100 tanesini al satçılar alıp sadece 50 tanesini ihiyacı olan insanlar alıyorsa ve sizin vicdanınız rahatsa yapabileceğimiz bir şey yok bu ülkede yeni sistem alabilmek için belkide para biriktiren binlerce kişi vardır belki de neyse ülke ne ki insanı ne olsun aslında bu ülkede olan her şeyi sizler hakediyorsunuz. Bakın mesela 2 tane almış 11 k kara satmaya çalışıyor :)
Hocam çok duyar kastınız ya. İhtiyaç sahibi falan filan. Ne bu ekmek peynir yağ mı bu? Herkes aynı saniyede alıyor. Herkese aynı saniyede çıkıyor. Ben alırken mehmet ahmet alamıyorsa bu mehmetin ahmetin sorunu. Benim alım önceliğim mi varki fırsat kalmıyor vs. diyorsunuz. Bende herkesle aynı anda alıyorum. Ben alıyorken ahmet mehmet alamayıp ağlıyorsa sabaha kadar devam edebilir :D

Aramun

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Ahmet Akın
Hocam çok duyar kastınız ya. İhtiyaç sahibi falan filan. Ne bu ekmek peynir yağ mı bu? Herkes aynı saniyede alıyor. Herkese aynı saniyede çıkıyor. Ben alırken mehmet ahmet alamıyorsa bu mehmetin ahmetin sorunu. Benim alım önceliğim mi varki fırsat kalmıyor vs. diyorsunuz. Bende herkesle aynı anda alıyorum. Ben alıyorken ahmet mehmet alamayıp ağlıyorsa sabaha kadar devam edebilir :D
Kardeşim sana cevap vermek istemiyorum maalesef senin diğer yorumlarınıda okuyorum çok agresif ve kötü niyetli bir insan gibi yorumların var açıkcası şimdide vermek istemiyordum ama benimle muhattap olmazsan sevinirim

Ryzhem

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Fırsatçı dediğiniz sizin gibi insanlar aslında onlarda paşa paşa para vererek alıyor sonrada fazla fiyatla satıp kar ediyor, hakkıdır kimse karışamaz

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar mesela böyle yeni sistemin yorumladır vb. Yerlerde şöyle yazan insanları görüyorum. "fırsatçılar yüzünden yine alamadım" gibi neyin fırsatçılığı bu bunu anlamadım örneğin gg5 çıktığında buna "fırsatçılık" yapan olcakmı anlamadım ucuza falanmı alrıyorlae
Al-Sat bunun adı.
Adamlar siparişini verir vermez piyasa ile indirimli fiyat arasında bir fiyata koyuyorlar hemen.
Ve serbest piyasaya girdiğinden yasal bu yüzden ahlaken ne kadar doğru veya yanlış olsa bile bu yasalarca suç değil.

Jkar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Doğukan
Kimse size yaptığınızın suç olduğu ya da yapamazsınız vb. şeyler söylemiyor zaten. Sıkıntı bunun yanlış bir şey olduğunu kabul etmeyip sürekli kendinizi aklamaya çalışmanız

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Erdem
Bu iş onun bunun inisiyatifine vicdanına bırakılmamalı. Adam param var istediğim kadar alırım nasıl olsa stok sıkıntısı var istediğim fiyattan da satarım diyor. Şu zihniyete bak. Siz cebinizi dolduracaksınız diye aylardır pc alamayanlar var. Stok azlığından dolayı istediğin fiyattan (%50 hatta %100 kar ile) bir ürün satıyorsan bunun adı düpedüz karaborsacılıktır, fırsatçılıktır, vurgunculuktur ne derseniz deyin.. Keşke devlet şu karaborsacılığa bir çözüm bulsa o zaman görürüm sizi kaçacak delik ararsınız... Çünkü başka türlü düzelmeyecek bu iş.

Son düzenleme:

Aramun

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Ahmet Akın
Bu iş onun bunun inisiyatifine vicdanına bırakılmamalı. Adam param var istediğim kadar alırım nasıl olsa stok sıkıntısı var istediğim fiyattan da satarım diyor. Şu zihniyete bak. Siz 3-5 kuruş para kazanacaksınız diye aylardır pc alamayanlar var. Stok azlığından dolayı istediğin fiyattan (%50 hatta %100 kar ile) bir ürün satıyorsan bunun adı düpedüz karaborsacılıktır fırsatçılıktır... Keşke devlet şu karaborsacılığa bir çözüm bulsa o zaman görürüm sizi kaçacak delik ararsınız... Çünkü başka türlü düzelmeyecek bu iş.
3-5 kuruşda değil attığım linke bakar mısın adam 12.999 aldı 23.999 a satıyor 11.000 tl kar yapmaya çalışıyor.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Bu iş onun bunun inisiyatifine vicdanına bırakılmamalı. Adam param var istediğim kadar alırım nasıl olsa stok sıkıntısı var istediğim fiyattan da satarım diyor. Şu zihniyete bak. Siz 3-5 kuruş para kazanacaksınız diye aylardır pc alamayanlar var. Stok azlığından dolayı istediğin fiyattan (%50 hatta %100 kar ile) bir ürün satıyorsan bunun adı düpedüz karaborsacılıktır fırsatçılıktır... Keşke devlet şu karaborsacılığa bir çözüm bulsa o zaman görürüm sizi kaçacak delik ararsınız... Çünkü başka türlü düzelmeyecek bu iş.
Bazı insanların da ekmek kapısı bu.

.......

80+ Bronze
Geçen sene 8 tane almayı başarmış biri olarak hızlı davrandığın zaman alınabiliyor,alamayanlar için de yapacak bir şey yok.8 sistemden çok iyi kar etmiştim,ettiğim kar ile kardeşime sistem dizdim.Kardeşime sistem dizmek için para biriktirmek veya taksit işine girmek yerine bu yönteme başvurmam bence gayet mantıklı.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Ekmek kapısı diyince pek bi duygusal oluyor. Alt tarafı karaborsacı.
Evet bu ahlaken uygun değil ama yasalarca değil o yüzden yapabilir diğer dünyada ki azabını artık kendisinin bileceği şey.
Diyeceksin sen de mi yapıyorsun hayır yapmıyorum hatta evet ben de sinir oluyorum ama yasalarca suç olmayan bir şey yapıyorlarsa buna itiraz etme hakkım yok hiç bir yerde.

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
Evet bu ahlaken uygun değil ama yasalarca değil o yüzden yapabilir diğer dünyada ki azabını artık kendisinin bileceği şey.
Diyeceksin sen de mi yapıyorsun hayır yapmıyorum hatta evet ben de sinir oluyorum ama yasalarca suç olmayan bir şey yapıyorlarsa buna itiraz etme hakkım yok hiç bir yerde.
Neden yasalarda boşluk varsa itiraz etmeye hakkın olmasın? Hayvanlara şiddet konusunda da ciddi yasal sorunlar vardı. Bu cezalar insanlar itiraz ettiği için arttı. Ben hamdolsun çiçek gibi sistemi olan adamım, tuzum kuru. Burada beş para etmez sistemlere dünya para vermek zorunda kalan insanlara üzüldüğümden konuşuyorum. Yediremiyorum kendime. Para kazanmak o kadar kolay bir şey değil. Benim mimarlık ofisim var. Her ay gelir elde edeyim etmeyeyim vergimi, stopajımı ödüyor sigortamı yatırıyorum. Yerim belli dükkanım belli. Bu karaborsacılar hayatında gerçekten para kazanmamış. Tek gelirleri milletin almak istediği ürünlere çökerek haracını kesmek.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Neden yasalarda boşluk varsa itiraz etmeye hakkın olmasın? Hayvanlara şiddet konusunda da ciddi yasal sorunlar vardı. Bu cezalar insanlar itiraz ettiği için arttı. Ben hamdolsun çiçek gibi sistemi olan adamım, tuzum kuru. Burada beş para etmez sistemlere dünya para vermek zorunda kalan insanlara üzüldüğümden konuşuyorum. Yediremiyorum kendime. Para kazanmak o kadar kolay bir şey değil. Benim mimarlık ofisim var. Her ay gelir elde edeyim etmeyeyim vergimi, stopajımı ödüyor sigortamı yatırıyorum. Yerim belli dükkanım belli. Bu karaborsacılar hayatında gerçekten para kazanmamış. Tek gelirleri milletin almak istediği ürünlere çökerek haracını kesmek.
Peki bunu engelleyebilecek bir çözümün var mı?
Adam farklı epostalardan alıyor 1 tane alabildiğinden bir epostadan.
Elinde imkan varsa buyur düzelt ama bu kadar insanı denetleyemezsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,029,621
Üyeler
163,198
Son üye
papadoc
Top Bottom