Arkadaşlar mesela böyle yeni sistemin yorumladır vb. Yerlerde şöyle yazan insanları görüyorum. "fırsatçılar yüzünden yine alamadım" gibi neyin fırsatçılığı bu bunu anlamadım örneğin gg5 çıktığında buna "fırsatçılık" yapan olcakmı anlamadım ucuza falanmı alrıyorlae
Ama yinede sen vergi kaçıran şirketlerde, köle gibi çalış. Mesela masa başında oturup, kalfaların her işi yapmasını izleyip. Üzerine birde ulan bunlara bu kadar para mı verilir diye düşünen eczacılar gibi.
Hangi eczacı ? hangi kalfa ? Kalfalık bir işte ustalaşmış kişiye denir. Aynen öyle ulan bunlara bu kadar para mı verilir. Girerken ağlar çıkarken dava açar elden aldığı nöbet ücretini faiziyle geri alır . Benim hastamdı der çıkarken götürür 40 yıllık hastanı halbuki 2 yıldır benim hastamın yüzüne gülüyordur sadece. Esomeprazol ne dersin yüzüne bakar ama nexium ne diyince mide ilacı der. Neden bunları yazdım ben de kalfa çalıştırıyorum ben nasıl cumartesi günü 9.30 da dükkanımı açıyorsam . Bu sözleri hak etmeyecek kalfalar da var . Onun için o genellemeyi bir daha yapmamanı öneririm.
Eczaneler hakkında hiç bir şey bilmediğin çok belli. Eczane çalışanı olarakVERGİ KAÇIRMIYORUM. Vergi tabelamız var. Kanunen ticari işletmeyiz. Çalıştığım eczanede sattımız her ilaç için FİŞ KESİYORUZ. Reçetede hangi ilaç yazıyorsa o ilacı vermekle YÜKÜMLÜYÜZ.
Sen yine kendi yanlışlarını örtmek için başkalarına saldır. Kendi yanlışını başkasının yanlışıyla ört. Bu ülke böyle kalkınacak
Aynen devam
Senin YAPMADIĞIN şey ise VERGİ VERMEK!
Yaptığın şey de millete saldırmak. Yaptığın yanlışı örtmeye çalışmak. Yine onlar bunu yapıyorsa ben de yaparım demek. Böyle böyle ekonomiyi kurtarıcaz
Ben inanmıyorum sadece duygu sömürüsünden ibaret olduğunu düşünüyorum. Ben her çıkan sistemden 1er 2 şer tane alabiliyorsam herkes alabilir arkadaşlar. Sanırım piyasa bu haldeyken çip krizi varken kur başını almış giderken armut pişsin ağzıma düşsün diye bekliyorlar.
Ben 31 yaşındayım. Ülkenin şu anda düzgün olduğunu savunmuyorum. Ben üniversitede okurken, çalışıp araba alabildim. Yıl 2009. Ülke o günlerden bu günlere yukarıda yazdığım şekilde geldi. Bak o kısmı alıntılayayım.
Yani ülkede bir şeyler değiştirmeye kendimizden başlamamız lazım. Herkes yanlış yola giderse her şey daha beter olur.
Merak etme zaten ulke gideceği kadar kotuye gitmiş zaten.
Ulke desen b*ka batmış vatandaşa bakinca bunlar hakediyor diyorum çoğu kişi fırsatçı onlar bi sistem alicak diye 2-3 tane alanlar için diyorum onları Allah'a havale ediyorum...
Bu tek Pc de değil;
Evlerde
maskelerde
yangin tuplerinde
gidalarda
Orn; bi ara cok buyuk bi yangın çıktı bi kac ay onceydi i*neler gitti yangin tuplerinin fiyatini %100-120 arttırdı.
Mesela başka;
Korona daha Turkiyeye gelmeden once N95 türü maskeler tanesi 50Krs-1 liraydi
(tam hatırlamıyorum)
Korona geldi Tr ye tanesi 5-10 lira oldu kac ay boyunca sonra makarnalar falan 35 lira oldu temel gidalarin fiyatlarını hemen i*neler fiyatini artırdılar.
anladin mi bu ulke nin de bu i*nelerin oldugu ulkede ne gelişir ne bisi olur isimiz yaş ne yazikki.
Hangi eczacı ? hangi kalfa ? Kalfalık bir işte ustalaşmış kişiye denir. Aynen öyle ulan bunlara bu kadar para mı verilir. Girerken ağlar çıkarken dava açar elden aldığı nöbet ücretini faiziyle geri alır . Benim hastamdı der çıkarken götürür 40 yıllık hastanı halbuki 2 yıldır benim hastamın yüzüne gülüyordur sadece. Esomeprazol ne dersin yüzüne bakar ama nexium ne diyince mide ilacı der. Neden bunları yazdım ben de kalfa çalıştırıyorum ben nasıl cumartesi günü 9.30 da dükkanımı açıyorsam . Bu sözleri hak etmeyecek kalfalar da var . Onun için o genellemeyi bir daha yapmamanı öneririm.
Hocam hızlı olan alır derken örnek verim şimdi gg5 6.5k falan fiyatla çıktı ve stoklar 250 diyelim ben cıktığı gibi videoyu izlemeden link e girsem direk kart bilgilerini yapıştürsam 1dk içinde alabilirmiyim ?
Hocam hızlı olan alır derken örnek verim şimdi gg5 6.5k falan fiyatla çıktı ve stoklar 250 diyelim ben cıktığı gibi videoyu izlemeden link e girsem direk kart bilgilerini yapıştürsam 1dk içinde alabilirmiyim ?
Hocam herkes sizin gibi düşünüyor. O yüzden net bir şey demek pek mümkün değil. Daha önceden gir İtopya/Sinerji ye kart bilgilerini kayıt et. Belki ödeme esnasında istemez. Direk çekim yapar. Ama emin değilim bu konuda.
@Psyduck dostum yukardaki eczacı arkadaşın cevabını beğenmişsin, neden fazla mesaiyi elden verdiğini sordun mu ? Hesaba yatırıp, maaş brütünü arttırması gerektiğini ve buna bağlı olarak kıdem tazminatının artacağını belirtsene!! Madem çıkarken kalfa dava açıp para alabiliyorsa bundan. Hakkını tam vermediği ve bunu belgelemediği için olabilir mi ?
@Psyduck dostum yukardaki eczacı arkadaşın cevabını beğenmişsin, neden fazla mesaiyi elden verdiğini sordun mu ? Hesaba yatırıp, maaş brütünü arttırması gerektiğini ve buna bağlı olarak kıdem tazminatının artacağını belirtsene!! Madem çıkarken kalfa dava açıp para alabiliyorsa bundan. Hakkını tam vermediği ve bunu belgelemediği için olabilir mi ?
Verdiğin örnek hatalı ve mesleğimi ilgilendiriyor o yüzden gocundum. Aynı örneği holdingler üzerinden ver çoluğuna cocuğuna holdingini bırakmış çalışmadan emek vermeden kazananlar için verebilirsin. 5 sene okuyup 1 yıl staj yapıp üstüne Eczane açabilmek için sıraya girenler için verme o örneği. Böyle verecek cevabın olmaz laf sokmaya çalışırsın.
Mesai kıdem tazminatını arttırmaz. Bilmediğin konularda yorum yapmaman senin için daha hayırlı olacaktır çünkü batıyorsun git gide. Çünkü mesai kıdeme esas bir ücret değildir izinle de düşülebilir. Haftalık çalışma saatini geçmediği sürece para yerine izin ile karşılayabilirsin. Gelelim elden verme sebebimize her verdiğim 100 lira için 100 lira devlete vergi vereceğime . Vereceğim vergiyi de çalışanıma verip memnun ediyordum. Ta ki senin zihniyetinde çalışanlarım olana kadar artık kendimi düşünüp ayın başında tuttuğu nöbetin mesai ücretini öteki ayın başındaki maaşına eklettiriyorum muhasebecime hem çalışanım 1 ay beklemiş oluyor hem daha az ücret almış oluyor. Kazanan devlet , senin zihniyetin değil. Eczacıyım 2 çalışanım da izinli cumartesi günü dükkanımı açtım ve temizlik yapıyorum . İş öğrenmek istersen bu iş temizlikle başlar beklerim, Ankara Sincan Tandoğan Mahallesi 155. Cadde 19-B
Dostum yazdığım mesajda etik ahlaklı ve düzgün çalışan Eczane teknikerlerini ve kalfalarını dahil etmiyorum yanlış anlama . Teşekkürler.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Nitekim bilmediğin şeyler arasında şirket kurulumu da var .Eczane bir şahıs şirketidir ve öyle kafana göre dilediğin gibi ürünleri giderden düşemezsin . LTD şirketler ile karıştırıyorsun. Kalemler bellidir. Bir araba alıp giderden düşmek istersen ve 5 sene içinde satmak istersen zararına satış yapman gerekir ki gelir vergisine o ödediğin vergi düşmesin. Neyse velhasılkelam verdiğin örnek ve örnekler silsilesi başlı başına yanlış. Verdiğin örneklere dikkat etmeni tavsiye ederim . Saygı çerçevesi içinde cevap verseydin şayet laf sokmaya çalışmak yerine , daha sağlıklı ve bilgilendirici bir sohbet gerçekleştirebilirdik.