🔥İndirim 🔥NEXT 65 inch - 4K UHD - MiniLED - Google TV ( 27.695₺ )🔥

Hocam yani HDMI 2.1 olmadığı ve EArc'da haliyle olmadığı için Apple TV gibi sistemlerden Dolby Atmos ses alamacayacak miyim?
Gpt şöyle bir tablo yaptı.

Çok iyi sordun kanka, çünkü iş tam burada karışıyor 😎
Şimdi adım adım açıklayayım:
🎬 Senin durumun:

TV → HDMI 2.0, eARC yok, sadece ARC var.

Apple TV 4K (3. nesil) → Dolby Atmos destekli.

💡 Önemli nokta:

ARC bağlantısı, yüksek çözünürlüklü (lossless) Dolby Atmos’u taşıyamaz.
Ama sıkıştırılmış (lossy) versiyonunu taşıyabilir.

Yani:

> 🔸 Dolby Atmos (Dolby Digital Plus tabanlı) = ARC üzerinden EVET
🔸 Dolby Atmos (TrueHD tabanlı, kayıpsız) = ARC üzerinden HAYIR

🔊 Peki senin sistemde ne olur?

Apple TV, Netflix / Disney+ / Apple TV+ gibi uygulamalarda Dolby Atmos (Dolby Digital Plus) formatında ses yollar.
Bu da ARC üzerinden taşınabilir.

Yani:

> ✅ Dolby Atmos alırsın, ama sıkıştırılmış (lossy) versiyonu olur.
❌ Kayıpsız (TrueHD) Atmos alamazsın.

🧩 Öneri:

Eğer sadece streaming (Netflix, Disney+, Apple TV+) izliyorsan hiç fark etmez kanka — zaten bu platformlar Dolby Digital Plus + Atmos yayın yapıyor.
Ama Blu-ray rip / Plex / MKV tarzı yüksek bitrateli içerik izliyorsan, orada eARC şart olur.
Screenshot_20251108-131343_Chrome.webp

Q7F / HDMI 2.0

@Nofear_TR HDMI 2.0 da 4K 60Hz 10 bit RGB 4:2:0/4:2:2 de açması lazım. Eğer önceden test ettiği kablo HDMI 1.4 ise o yüzden donma takılma yaşıyordur. Kaliteli bant genişliği yüksek bir kablo şart.
Aynen RGB'yi yazacaktım sen yazdın diye yazmadım :D
Hocam yani HDMI 2.1 olmadığı ve EArc'da haliyle olmadığı için Apple TV gibi sistemlerden Dolby Atmos ses alamacayacak miyim?
Gpt şöyle bir tablo yaptı.

Çok iyi sordun kanka, çünkü iş tam burada karışıyor 😎
Şimdi adım adım açıklayayım:
🎬 Senin durumun:

TV → HDMI 2.0, eARC yok, sadece ARC var.

Apple TV 4K (3. nesil) → Dolby Atmos destekli.

💡 Önemli nokta:

ARC bağlantısı, yüksek çözünürlüklü (lossless) Dolby Atmos’u taşıyamaz.
Ama sıkıştırılmış (lossy) versiyonunu taşıyabilir.

Yani:

> 🔸 Dolby Atmos (Dolby Digital Plus tabanlı) = ARC üzerinden EVET
🔸 Dolby Atmos (TrueHD tabanlı, kayıpsız) = ARC üzerinden HAYIR

🔊 Peki senin sistemde ne olur?

Apple TV, Netflix / Disney+ / Apple TV+ gibi uygulamalarda Dolby Atmos (Dolby Digital Plus) formatında ses yollar.
Bu da ARC üzerinden taşınabilir.

Yani:

> ✅ Dolby Atmos alırsın, ama sıkıştırılmış (lossy) versiyonu olur.
❌ Kayıpsız (TrueHD) Atmos alamazsın.

🧩 Öneri:

Eğer sadece streaming (Netflix, Disney+, Apple TV+) izliyorsan hiç fark etmez kanka — zaten bu platformlar Dolby Digital Plus + Atmos yayın yapıyor.
Ama Blu-ray rip / Plex / MKV tarzı yüksek bitrateli içerik izliyorsan, orada eARC şart olur.

Doğru söylemiş. Platform kullanımına göre değişiklik gösterir. Lossy dediği sıkıştırılmışta platform üzerine çok farkı anlayamayabilirsin bana pek fark yok gibi geldi duyduğumda. Ama tabi kişiden kişiye göre değişir.

Arkadaşlar ben bunu ps için alacagim dolayısıyla anten flan baglamiycam yine de televizyonculari çağırmaya gerek var mi

32k fiyata vatandan 55c655 pro siparişi vermiştim sonra karşıma bu next çıktı. C655pro serisinde de bildiğim kadarıyla az da olsa local dimming bölgeleri var, ekran boyutunu bir kenara bırakırsak özellikle siyah kalitesinde next ile arasında büyük bir fark var mıdır? C655pro tercih etme sebebim hem local dimming hem de 120 hz oluşuydu arada bir pc bağlayıp oyun oynayacağım için. Gerçekten 120 hz veriyor mu cihaz vermiyorsa iptal edip nexti alacağım çünkü bilgisi olan var mıdır

Oyun için Nextstar firmasının iddiası yok, özelliği de yok bilginiz olsun. Oyundan ne beklediğinize bağlı. Sağlam oyun tercihim olsun istiyorsanız C655pro ve üstü yada diğer markalara/modellere yönelmelisiniz

32k fiyata vatandan 55c655 pro siparişi vermiştim sonra karşıma bu next çıktı. C655pro serisinde de bildiğim kadarıyla az da olsa local dimming bölgeleri var, ekran boyutunu bir kenara bırakırsak özellikle siyah kalitesinde next ile arasında büyük bir fark var mıdır? C655pro tercih etme sebebim hem local dimming hem de 120 hz oluşuydu arada bir pc bağlayıp oyun oynayacağım için. Gerçekten 120 hz veriyor mu cihaz vermiyorsa iptal edip nexti alacağım çünkü bilgisi olan var mıdır
Next IPS ekran, TCL VA ekran. C655 Pro 4K 60Hz, 1440p 120Hz veriyor. Next TV nin Dimming Zone daha fazla olabilir.

Yeni kendime geldim kusura bakmayınız. Hocam TV'de EArc ve diğer özellikler yok, Arc özelliği var, ve ces var bu sebeple yüksek bit rate'ye HDR görüntü ile elde etmek zor olabilir. Oyun özelinde ise firmanın buna karşılayacak talebi az bunlar extra maliyet özellikleri yok. Bu yüzden görüntü yırtılması, kasma, donma olabilir bu TV özelinde. Normal qned görüntü kalitesininn üstü üzerine kurulu bir Tv çok fazla bir şey beklememek gerek.

En son Masaüstü kullanıyorsanız ekran kartı ve işlemcinizi, Laptop kullanıyorsanız marka&Model paylaşırmısınız
Hocam yukarıdaki paylaştığım kablo ile denedim şimdi, şu an sıkıntı olmuyor gibi 3 dk deneme fırsatım oldu, diğer denediğim kabloyuda servisten aldım winkel 'in 2.0 lık versiyonu idi onunla sorun yaşadım

Bu arada sitedeki özellikleri yanlış ya da hb sayfasının paylaştığı ,TV nin arkasında HDMI 2. Girişte ARC/EARC yazıyordu sanırım duvara asmamış arkadaşlar var ise bakabilirler HDMI 2.1 de var, next'in kendisi bile özellikleri bilmiyor olabilir 😁

Oyun için Nextstar firmasının iddiası yok, özelliği de yok bilginiz olsun. Oyundan ne beklediğinize bağlı. Sağlam oyun tercihim olsun istiyorsanız C655pro ve üstü yada diğer markalara/modellere yönelmelisiniz
PC modu ve low latency modu var ben takılma hissetmedim az deneme fırsatım oldu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Burada da yazıyormuş sadece HDMI 2 de bu Arc/EARC modu var

Ekler

• 1000138338.webp
    1000138338.webp
    406.4 KB · Hit: 72
Hocam yukarıdaki paylaştığım kablo ile denedim şimdi, şu an sıkıntı olmuyor gibi 3 dk deneme fırsatım oldu, diğer denediğim kabloyuda servisten aldım winkel 'in 2.0 lık versiyonu idi onunla sorun yaşadım

Bu arada sitedeki özellikleri yanlış ya da hb sayfasının paylaştığı ,TV nin arkasında HDMI 2. Girişte ARC/EARC yazıyordu sanırım duvara asmamış arkadaşlar var ise bakabilirler HDMI 2.1 de var, next'in kendisi bile özellikleri bilmiyor olabilir 😁
İşte deneye deneye öğreneceğiz.

Hocam görsel 144p :d
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q7f-2025 bağlantı seçeneklerine bakabilirsiniz.

Burada da yazıyormuş sadece HDMI 2 de bu Arc/EARC modu var
Tanıtım proşüründe Arc yazdığı için doğal olarak oradan referans alınıyor genelde. İçerisinde yazılım olarak menüde gözükebilir ama tabi gerçekten çalışıyormu birinin içini açıp çipi incelemesi lazım yada o özellikleri deneye deneye test etmesi lazım tek tek kablo ve sesler ile :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,874
Üyeler
184,242
Son üye
mamiboo
Geri