nisa 34 ayette dövmek hangi anlamda kullanılmış

Bu sorunun hala soruluyor olmasına şaşırıyorum açıkçası. Neyse ki kadronun üyeleri düşüncelerimi yazıya dökmüş.

Peygamber hiçbir eşine vurmamistir burdaki dövmeyi benim düsüncem siddet sadece fiziksel olarak vurmak degildir kadini bazi konularda yanliz birakir ilgilenmez onunla konusmaz buna biz duygusal siddet deriz fiziksel şiddet olarak uykusuz bir adami hadif sallamak olarak düsün daha fazlasini yapani söyliyim Ahirette işi cok zor

Peygamber hiçbir eşine vurmamistir burdaki dövmeyi benim düsüncem siddet sadece fiziksel olarak vurmak degildir kadini bazi konularda yanliz birakir ilgilenmez onunla konusmaz buna biz duygusal siddet deriz fiziksel şiddet olarak uykusuz bir adami hadif sallamak olarak düsün daha fazlasini yapani söyliyim Ahirette işi cok zor
o zaman senin dediğin gibi şiddet yazardı burda direkt dövmek deniliyor

"Darabe" sözcüğü bir çok farklı anlamda kullanılıyor. Bence "boşanmak" anlamında kullanılmış. Arapça çok kökenli, anlamlı bir dil. Kerem hocamı etiketlerseniz belki bakar.

o zaman senin dediğin gibi şiddet yazardı burda direkt dövmek deniliyor
şimdi ben orjinal arapca bilmiyorum arapca dilinde baska anlamda olabilir benim tek bildiğim peygamberin hayatinda kadina sözlü şiddet bile yok "Allah sizden; kadınlara karşı iyi ve hayırlı olmanızı ister; çünkü onlar, sizin analarınız, kızlarınız veya teyzelerinizdir." “Sizin hayırlınız, eşine hayırlı olandır. Ben de eşime karşı sizin en hayırlınızın. Kadınlara ancak iyi insanlar iyi davranır; onlara karşı ancak kötü kişiler, ihanet eder."

şimdi ben orjinal arapca bilmiyorum arapca dilinde baska anlamda olabilir benim tek bildiğim peygamberin hayatinda kadina sözlü şiddet bile yok "Allah sizden; kadınlara karşı iyi ve hayırlı olmanızı ister; çünkü onlar, sizin analarınız, kızlarınız veya teyzelerinizdir." “Sizin hayırlınız, eşine hayırlı olandır. Ben de eşime karşı sizin en hayırlınızın. Kadınlara ancak iyi insanlar iyi davranır; onlara karşı ancak kötü kişiler, ihanet eder."
yok onu demiyorum. ya senin dediğin gibi farklı bir anlama geliyor ya da çelişki var kitapta

*Mesaj silindi.*
Aynı mesajı 2 kere attığım için sildim, kusura bakmayın.

dövmek hangi anlamda kullanılmış
kardeşim saygı ve sevgi ile uyarmak anlamında kullanılmış.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Gidip önde gelen din adamlarına ve imamlara sor.
GERÇEK teologlara sormak daha doğru olur. İmam dediğin adam subhaneke bilir, vaaz verir. O adamdan derin dini felsefi bilgi öğrenmen imkansız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,664
Üyeler
185,146
Son üye
Fuace
Geri