Neler Yeni

NOTERDEN MİRAS KAĞIDI

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
emre bereketoğlu
Arkadaşlar merhaba babam vefat ettikten sonra bize bir arsa kalıyor. Sonrasında amcam benim de payım var diyor. Bizde ortak olduğumuz bir arsayı sattık payımıza düşen parayı ona verip diğer arsadan hak talep etmemesi için noterden bir kağıt çıkarıp ona imzalatmak istiyorum noterde bu olay ne olarak geçiyor bilen bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
936
İsim
Mehmetcan
O nasıl oluyor Hocam O arsa Amcanın payı varsa Sana Nasıl Miras bırakıyor sadece Payını miras bırakabilir Eğer Baban tamamen tapuyu Size bıraktıysa Amacan İle sizin'de bildiğiniz Bir durum değilse amcanız sizi kandırıyor olmasın ??

He eğer Bildiğiniz bir şey ise O zaman Öncelikle Eğer Ortak Tapu İse O zaman Yanlış bilmiyorsam Payını Size Satmış olarak göstermesi yani kısaca satış işlemi oluyor diye biliyorum Eğer Tapu ortak değilse bilmiyorum Yani o zaman Normal anlaşma imzalarsınız galiba

Zaten Noterde yapmak istediğiniz işlemi sorduğunda durumu anlatırsanız yardımcı olacaklardır

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
emre bereketoğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O nasıl oluyor Hocam O arsa Amcanın payı varsa Sana Nasıl Miras bırakıyor sadece Payını miras bırakabilir Eğer Baban tamamen tapuyu Size bıraktıysa Amacan İle sizin'de bildiğiniz Bir durum değilse amcanız sizi kandırıyor olmasın ??

He eğer Bildiğiniz bir şey ise O zaman Öncelikle Eğer Ortak Tapu İse O zaman Yanlış bilmiyorsam Payını Size Satmış olarak göstermesi yani kısaca satış işlemi oluyor diye biliyorum Eğer Tapu ortak değilse bilmiyorum Yani o zaman Normal anlaşma imzalarsınız galiba

Zaten Noterde yapmak istediğiniz işlemi sorduğunda durumu anlatırsanız yardımcı olacaklardır
bahsettiğim arsada ismi yok ancak hepsi bize ait ama daha sonrasında şikayet olmaması adına böyle bişey yapmak istiyoruz

eneskaya6

80+ Silver
2 tane şahit ayarla amcana hakkı olanı verip notere gidin. Babanın vefatından sonra kardeşinin şu kadar miktar değerinde hakkının ödendiğini onun kabul edip aldığını belirterek, başka bir alacağının kalmadığını beyan eden bir sözleşme yapıp noter huzurunda hak sahipleri ile imzalamanız gerekiyor. en az 1 ama 2 şahit ile yaparsan çok daha iyi olur. gerekli cümleleri noter ayarlar. şahitlerde imzalayacak

Son düzenleme:
Top Bottom