🔥İndirim Nothing Phone 1 9.750₺ 128GB🔥

Yani hocam hackleyeceklerse de bizim gibi fakir fukarayı hackleyip ne yapsınlar :D Benim cihazında geçen yaz bitmiş güvenlik güncellemesi haberim bile yok şimdi bakınca farkettim :D
Düz kullanıcıysan o kadar da etkisi yok hayatına, ben şahsen pek önemsemiyorum androide o gelmiş bu gelmiş diye. APK işleriyle uğraşmıyorsan bir önemi yok. Bu kadar pimpirikliysen bir sürü kaliteli antivirüs var, ver parasını kur telefona :D

Düz kullanıcıysan o kadar da etkisi yok hayatına, ben şahsen pek önemsemiyorum androide o gelmiş bu gelmiş diye. APK işleriyle uğraşmıyorsan bir önemi yok. Bu kadar pimpirikliysen bir sürü kaliteli antivirüs var, ver parasını kur telefona :D
Maalesef yapamaz. Bu çok yaygın bir yanılgıdır.

Neden yapamayacağını sana yine basit bir "ev güvenliği" benzetmesiyle anlatayım, sonra teknik sebebini söyleyeceğim.

Benzetmeli Anlatım: Kırık Pencere vs. Güvenlik Görevlisi

• İşletim Sistemi (Android): Senin evin.
  • Güvenlik Açığı: Evinin penceresinin kırılması veya kapı kilidinin bozulması.
  • Güvenlik Güncellemesi: Tamircinin gelip o kırık pencereyi onarması, kilidi değiştirmesi.
  • Anti-Virüs Uygulaması: Evin içine tuttuğun bir güvenlik görevlisi.
Senaryo: Evinin penceresi kırık (güncelleme almamış telefon). Sen pencereyi tamir ettirmek yerine (çünkü üretici artık tamirci göndermiyor), evin içine bir güvenlik görevlisi (anti-virüs) koyuyorsun.

• Hırsız kapıdan girmeye çalışırsa: Güvenlik görevlisi onu yakalar. (Anti-virüs, bilinen zararlı bir APK yüklemeye çalıştığında seni uyarır.)
  • Hırsız kırık pencereden sessizce süzülürse: Güvenlik görevlisi kapıda beklediği için hırsızı görmez bile. Hırsız içeride istediğini yapar. (Hacker, sistem açığından faydalanıp telefonuna sızdığında anti-virüsün ruhu bile duymaz.)

Teknik Gerçekler: Neden Yapamaz?

1. Yetki Farkı:
    • Güvenlik Güncellemeleri: Telefonun en derinlerine (çekirdek/kernel, donanım sürücüleri) erişip oradaki hataları onarır.
    • Anti-Virüs Uygulamaları: Tıpkı Instagram veya WhatsApp gibi sadece bir "uygulamadır". İşletim sisteminin en derinlerine erişme yetkisi yoktur. Yetkisi olmayan bir şeyi tamir edemez.
  2. Saldırı Türü Farkı:
    • Anti-virüsler genellikle "senin yaptığın hataları" (yanlış dosya indirmek, zararlı siteye girmek) yakalamakta iyidir.
    • Güvenlik açıkları ise "sen hiçbir şey yapmasan bile" gerçekleşen saldırılardır. Mesela sadece Bluetooth'un açık diye veya sana bir SMS geldi diye (sen tıklamasan bile) telefonun hacklenebilir. Anti-virüs bunu engelleyemez çünkü sorun Bluetooth'un çalışma mantığındadır, anti-virüs oraya karışamaz.

Sonuç

Anti-virüs kurmak, güncelleme almayan bir telefonda hiç yoktan iyidir, küçük bir ekstra koruma katmanı sağlar. Ancak güvenlik güncellemesinin yerini asla tutamaz.

Eğer Nothing Phone (1)'i alıp 2026 ortasından sonra anti-virüsle kullanmayı düşünüyorsan, kendini kandırmış olursun. O telefon yine "riskli" olmaya devam eder.

Ona cevabı var yapay zekanın ama silkerim güncellemesini ya yeter alıyorum yarın telefonu inşallah hadi iyi geceler. Sırf arka ışıklandırması için alacam anasını satıyım.

"Alın güncellemenizi de başınıza çalın (Samsung'a)"

Ona cevabı var yapay zekanın ama silkerim güncellemesini ya yeter alıyorum yarın telefonu inşallah hadi iyi geceler. Sırf arka ışıklandırması için alacam anasını satıyım.

"Alın güncellemenizi de başınıza çalın (Samsung'a)"
Kim diyor ki bu fiyata alınmaz diye anlamadım. 9700 e daha iyi cihaz bulabiliyorsanız söyleyin bakalım arkadaşlar :D
Buna yakın diyebileceğim realme 12+ var onun fiyatı da 13 e dayanmış. Neyin tartışmasını yaptığımızı anlamadım. :kekw:
Lami cimi yok bu fiyata en iyisi bu, bu fiyata alternatif yok. Yarışır denecek cihaz da yok.
Evet her cihaz gibi illa eksileri olabilir ama bu hayır asla alınmaz anlamına gelmiyor tabii ki de. Bu cihazın da yumuşak karnı güncellemesi, cihaz 2022 de çıktı o kadar da eksisi olsun yani. 9750 liraya daha iyi malzeme, daha iyi işlemci, daha iyi ekran, daha iyi kamera bulamazsınız nokta. :D

İncelemesine bakmak isteyenler bakabilir : (NOT : Videonun çekildiği tarihte cihazın fiyatı 13.500-14.000 civarı, ona göre değerlendirin.)

Çerçeveler alüminyum
Elde tutuşu premium hissettiriyor
Realme gt2 pro dan geçtim hız bakımından bi yokluk yaşamadım (oyun oynamam)
Ekran 6,55" olduğu için 6,7" lere göre biraz daha kibar duruyor
Ekran kalitesi bana göre mükemmel işe gidip gelirken yolda dizi film izler (bu telefonda foundation izlemek çok zevkliydi) müzik dinlerim hücresel sabit hep açık 1 günü çok rahat çıkartıyor (oyun oynamıyorum)
Kamera biraz tırt o yüzden gcam kurdum. Gcamde de mükemmel değil ama idare ediyorum.
Whatsapp da fotoğraf çekerken hata veriyor bende fotoğraf iletirken galeriden seçip gönderiyorum
Zil ve bildirim sesleri çok az ve saçma dışarıdan zil ve bildirim sesleri yükleyip onları seçtim
Kılıf sorunu var. Çok basit siyah silikon kılıf istiyorum ama yok. Trendyol gibi sitelerde satılan renkli baskılı kılıflardan aldım 2 tane 2 sinide çöpe attım çünkü flaş çıkıntısı çok yüksek ve kötü çıkıyor fotoğraflar.
Bu fiyata bedava. 2 yıl daha android desteği olsaydı yedek bir tane daha almıştım şimdi.
Ben de GT2 den geçtim baya yavaş kasıyor gibi geldi geri dönerim heralde pili iyi sadece

Ben de GT2 den geçtim baya yavaş kasıyor gibi geldi geri dönerim heralde pili iyi sadece
Gt2 kullanılacak bi telefon degil islemci sorunlu. Kronik yesil cizgi sorunu var. Servise verdik ekrani degistirmeyi beceremedi. Cihazi teslim aldigimda arka kapak açıktı. Takılan ekranda siyah nokta seklinde murekkep vardı. Realme gt2 dense bu telefon bin kat daha iyidir. Tabi amiral islemci olduğundan daha seri olmasi normal ama kronik sorunlu. Baska bir cihaza geçin memnun degilseniz realme hem ikinci el piyasası hem servisi çok kötü bir marka.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Gt2 kullanılacak bi telefon degil islemci sorunlu. Kronik yesil cizgi sorunu var. Servise verdik ekrani degistirmeyi beceremedi. Cihazi teslim aldigimda arka kapak açıktı. Takılan ekranda siyah nokta seklinde murekkep vardı. Realme gt2 dense bu telefon bin kat daha iyidir. Tabi amiral islemci olduğundan daha seri olmasi normal ama kronik sorunlu. Baska bir cihaza geçin memnun degilseniz realme hem ikinci el piyasası hem servisi çok kötü bir marka.
Birde bu süreç 2 ay sürdü

Ben np1 i alır almaz 2 gün boyunca sadece wifi açık bir şekilde bekledim. Android 12 ya da 13 ile gelmişti galiba yanlış hatırlamıyorsam. 15 e kadar güncelledim tüm güvenlik güncellemelerini yaptım. Yine 1 gün daha bekledim baktım artık güncelleme yapmıyor sonuna kadar yapmış herşeyi ondan sonra format atıp fabrika ayarlarına döndürdüm. Formattan sonrada bütün programları kurdum şuan acayip seri gram kasmıyor. Oyunda nasıldır bilemem ben telefonda oyun oynamıyorum. Geçen hafta bir güvenlik güncellemesi daha almıştı galiba.

Ben np1 i alır almaz 2 gün boyunca sadece wifi açık bir şekilde bekledim. Android 12 ya da 13 ile gelmişti galiba yanlış hatırlamıyorsam. 15 e kadar güncelledim tüm güvenlik güncellemelerini yaptım. Yine 1 gün daha bekledim baktım artık güncelleme yapmıyor sonuna kadar yapmış herşeyi ondan sonra format atıp fabrika ayarlarına döndürdüm. Formattan sonrada bütün programları kurdum şuan acayip seri gram kasmıyor. Oyunda nasıldır bilemem ben telefonda oyun oynamıyorum. Geçen hafta bir güvenlik güncellemesi daha almıştı galiba.
Tıpatıp aynısını yaptım 15' e kadar günceleldim sonra format atıp kullandım da akıcılıkta gt2 ile alakası bile yok gt2 ye göre kasıyor bile

Geri