Yardım Nvidia Ekran Kartlarında VRAM Sorunu

Chappies

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
191
Nvidia'yı boykot etmek istiyorum çok sıkıldım artık elimde 3050 ti ekran kartlı laptop var 4 gb vram ve artık hiçbir oyuna yetmediğini fark etmeye başladım.Kardeşime geçen sene 4060 ti 8 gb sistem aldım.Seneye de kendime bir umut dedim 5060 8 gb değilde en azından 12 gb falan olur da alasım gelir dedim yine çıkmadı.Amd'ye yönelmem bir hata olur mu sizce ben vram sorunundan artık her oyunda problem yaşıyorum 16 gb vramli bi ekran kartı alıcam.1 sene daha beklersem piyasa nasıl olur tahmin var mı çok kararsız kaldım bana bi öneri lütfen.

Nvidia'yı boykot etmek istiyorum çok sıkıldım artık elimde 3050 ti ekran kartlı laptop var 4 gb vram ve artık hiçbir oyuna yetmediğini fark etmeye başladım.Kardeşime geçen sene 4060 ti 8 gb sistem aldım.Seneye de kendime bir umut dedim 5060 8 gb değilde en azından 12 gb falan olur da alasım gelir dedim yine çıkmadı.Amd'ye yönelmem bir hata olur mu sizce ben vram sorunundan artık her oyunda problem yaşıyorum 16 gb vramli bi ekran kartı alıcam.1 sene daha beklersem piyasa nasıl olur tahmin var mı çok kararsız kaldım bana bi öneri lütfen.
3050 oyun kartı değil ki dostum. Kendim de kullandım. Birkaç ayar yaparak lowda oynarsın baya bir oyun

Vram başlı başına bir öncelik ama artik son zamanlarda piyasaya çıkan her AAA oyunun dlss , frame generation ve multi fram generation gerektirdigini ve bu özelliklerle daha stabil çalıştığını unutmamak gerekir.Yeni sistem toplanacaksa 5070 ya da 5070ti öneririm.

Vram başlı başına bir öncelik ama artik son zamanlarda piyasaya çıkan her AAA oyunun dlss , frame generation ve multi fram generation gerektirdigini ve bu özelliklerle daha stabil çalıştığını unutmamak gerekir.Yeni sistem toplanacaksa 5070 ya da 5070ti öneririm.
Yani siz teknolojisi daha gelişmiş olduğu için düşük vramli nvidiayı yüksek vramli bir amd ekran kartına tercih et diyorsunuz 5070'lerin fiyatları da az değil o fiyatlara amd tarafında daha iyi alternatifler yok mu ?

amd al diyeceğim de laptopta amdnin ürettiği ekran kartı yok ki? el mahkum nvidia alacaksın

Yani siz teknolojisi daha gelişmiş olduğu için düşük vramli nvidiayı yüksek vramli bir amd ekran kartına tercih et diyorsunuz 5070'lerin fiyatları da az değil o fiyatlara amd tarafında daha iyi alternatifler yok mu ?
9070xt al 5070 fiyatına yakın

Biri çıkıyor AMD sorunlu diyor biri çıkıyor NVIDIA az ramli ve kasgücü az diyor. Ne alacağımızı şaşırdık valla, 25bin civarına ne alınır sizce?

Kas gücü olarak tabii ki alternatifler var amdde ama artık oyunların istediği o değil maalesef. Varsa yoksa yazılım. Bi Ray Tracing aç bakalım 9070 xt ile 1440p de neler oluyor:D Ayrıca 5070 12gb 5070 ti da 16gb olması lazım. Nasıl düşük vram denilebilir?

Nvidia ekran kartlarında vram yetmiyor, amd ekran kartları da hata veriyor. Tek çözüm intel yada parayı basıp daha yüksek vramli nvidia kart almak

Render, AI ve iş için kullanılmayacaksa AMD yönelebilirsin tabii. Güncel kartlardan minimum 9060 XT/5060 Ti 16GB ayarında bakmanı öneririm. Performansı yeterli gelirse B580 gibi bir seçenek de mevcut. Bütçe çıkmazsa da 2. el tarafına yönel.
Geleceğe dönük olsun ve Ultra + hafiften RT'li ayar isteyenler 1080p için minimum 12GB, 2K için de 16GB kartlara bakmalı.

Nvidia eğer AI'da pazar payını biraz daha arttırırsa masaüstü kart üretmeyi bile bırakabilir. O yüzden çok rahatlar. Bugünden AMD yaslanın arkadaşlar.

VRAM konusunda hep Nvidiaya laf ediliyor da AMD de aynı mimaride kart yapıyor o çok mu VRAM veriyor sanki? RTX 3000 serisinde çoğu modelde yeni nesil belleğe geçmemeyi tercih ettiği için baya düşük VRAM li kalmıştı mesela ama son modellerde farkları yok AMD kartlarla Nvidia rakipleri aynı VRAM hep.

Öneri verirsem de seneye çıkacak kartlarda büyük ihtimalle yeni 3GB belleklere geçilecek o yüzden VRAM lerde büyük sıçrama yaşanacak büyük ihtimalle, acele yoksa beklenebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,583
Üyeler
183,858
Son üye
rehruuyhg
Geri