Yardım Nvidia Ekran Kartlarında VRAM Sorunu

yorumları biraz inceledim amd hata veriyor diyen arkadaşlar var ama neye dayanarak söylediklerini anlamadım 2023 aralık ayında strix 6750xt aldım hazır sistem ile o gün bugündür neredeyse her gün kullandım hiçbir sorun yaşatmadı kart bana

VRAM konusunda hep Nvidiaya laf ediliyor da AMD de aynı mimaride kart yapıyor o çok mu VRAM veriyor sanki? RTX 3000 serisinde çoğu modelde yeni nesil belleğe geçmemeyi tercih ettiği için baya düşük VRAM li kalmıştı mesela ama son modellerde farkları yok AMD kartlarla Nvidia rakipleri aynı VRAM hep.

Öneri verirsem de seneye çıkacak kartlarda büyük ihtimalle yeni 3GB belleklere geçilecek o yüzden VRAM lerde büyük sıçrama yaşanacak büyük ihtimalle, acele yoksa beklenebilir.
Amd nasıl vram vermiyor saçmalama rx 6800 kullanıyorum ortalama 3070 3070ti civarı performans veriyor ama iki kartta 8gb vram rx 6800 16 gb günümüzde fazlasıyla yetiyor oyunlarda 9 13 gb vram tüktetiyor 3070 alsaydım vram den dolayı grafik kısacaktım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yorumları biraz inceledim amd hata veriyor diyen arkadaşlar var ama neye dayanarak söylediklerini anlamadım 2023 aralık ayında strix 6750xt aldım hazır sistem ile o gün bugündür neredeyse her gün kullandım hiçbir sorun yaşatmadı kart bana
Kanka genelde psu dandik ram uyumsuz veya başka bir şey onu ortaya çıkarıyor kart bende yaşadım sonra sinirden sattım herşeyi xfx rx 6700 kartım var duruyor nvidia fantazisine 3060 12 aldım sonra baktım farkı yok rx 6800 denk geldi üste 1.5 k verdim takasladım rx 6700 ü 1 sene kullandım bir kere sorun yaşamadım imzadaki sistem ile şuan da da rx 6800 var 1 ay oldu hemen hemen alalı yine sorun yaşamadım şükür parça uyumu kalitesi önemli

tamam ya boş yere sıkıntı vermeyin kendinize.8 gb yetiyorsa yetiyordur sizin için.8gb versiyon alın.ama ben kanıt gösterdim resim attım.dönemin oyunlarına 16 bile zar zor yetiyor.örneğin çoğunlukla war thunderdeyim.ayarları kısarsan 8gb altında seyrediyor ortalama.ama geçtiğide oluyor zaman zaman.ve geçtiği zman droplarla karşılaşabilirsiniz.ekran kartım efsane bir kart.tam f-p. o yüzden 4k ya çekebiliyorum. ve 2k da 10 gb civarı vram kullanıyor ortalama.4k ya aldığımda oran 12 gb civarlarına çıkıyor.120-140 fps alıyor ray trancing yüksekte.2k da dlss nativede 180 fps alıyor üstüne kartın hepsini kullanmıyor.üstelik görüntü kalitesi de çok mükemmel.tabii bunlar nvidia teknolojileriyle mümkün.yoksa mesela dlss açmayıp msaa 2x yaparsan gerçek üstün kalite görüntü kalitesi elde ettimm 2k da ama 40-60 fps aralığında gezdi.bu benim monitör oled olamdığından rekabetçi oyunlar için çok kötü bir aralık.zaten oyunda ray trancing açmaya kalkasan uyarı veriyor.dlss fsr gibi teknolojiler açmadan kullanmanız tavsiye edilmez diye.çünkü rt war thunderde performansı ciddi derecede etkiliyor ama görüntü kalitesini de o denli ciddi derecede arttırıyor.yani performans kaybına ciddi derecede değiyor.tabii rt kapalı dlls nativede yeterli.size kalmış.

yok laptop değil ayrı bir sistem toplayacağım

bende onu düşündüm işte 9070 xt çok iyi değil mi
9070 xt çok iyi sorunu da yok diğer bileşenlerin stabil olmamasından çok hızlı etkileniyor sadece

ben igpu kapatmıştım oyun çökmeye başlamıştı autoda bırakınca hiçbir sıkıntısı yok

Nvidia eğer AI'da pazar payını biraz daha arttırırsa masaüstü kart üretmeyi bile bırakabilir. O yüzden çok rahatlar. Bugünden AMD yaslanın arkadaşlar.
AMD ye destek olmak için koleksiyon 9070xt alcam

8 gb tavsiye etmem.12 gb bile tavsiye etmem.4000 serisine smooth motion geldiğinden beri 4k da rahat oynamaya başladım birçok oyunu ve 16 gb vram bile sınıra dayanmaya başladı.aşağıda örneğini koyuyorum.ets 2 oyunu 4k çözünürlük her şey ultrada.ölçeklemede %400 de.msı afterburner fg yi göstermiyor.fps yi 2 ile çarp.
Yani katılıyorumda 4K da %400 ölçekleme 7680x4320 çözünürlük olur o yüzden o VRAM gayet normal hatta az bile :D
8K da oynuyorsun oyunu

Son düzenleme:
8 gb tavsiye etmem.12 gb bile tavsiye etmem.4000 serisine smooth motion geldiğinden beri 4k da rahat oynamaya başladım birçok oyunu ve 16 gb vram bile sınıra dayanmaya başladı.aşağıda örneğini koyuyorum.ets 2 oyunu 4k çözünürlük her şey ultrada.ölçeklemede %400 de.msı afterburner fg yi göstermiyor.fps yi 2 ile çarp.
ets ağır bir oyun değil ki ama

ets ağır bir oyun değil ki ama
ya tamam sizin hayrınıza konuşuyorum.akıllanın diye.ben size başka resimlerde atarım önemli değil 5 dk lık iş ama akıllanmadıktan sonra boş olur.gidip 8 gb 4060 a para vereceğinize 16 gb 7600 xt veya 12 gb arc b580 daha iyidir.hele ki 8gb 4060 ti ye para verende akıl yoktur. çünkü kartın muhteşem potansiyelinden faydalanamıyordur.aşağıya örnek bırakıyorum.witcher3 için: 2k çözünürlük dlss kalite modu ve rt ultra ayarlar.smooth motion kapalı.

Ekler

• witcher3_2024_11_11_10_55_51_387.webp
    witcher3_2024_11_11_10_55_51_387.webp
    422 KB · Hit: 16
  • witcher3_2024_10_22_23_44_36_482.webp
    witcher3_2024_10_22_23_44_36_482.webp
    618.7 KB · Hit: 19
  • aces_2024_12_15_23_27_45_521.webp
    aces_2024_12_15_23_27_45_521.webp
    491.4 KB · Hit: 19
ya tamam sizin hayrınıza konuşuyorum.akıllanın diye.ben size başka resimlerde atarım önemli değil 5 dk lık iş ama akıllanmadıktan sonra boş olur.gidip 8 gb 4060 a para vereceğinize 16 gb 7600 xt veya 12 gb arc b580 daha iyidir.hele ki 8gb 4060 ti ye para verende akıl yoktur. çünkü kartın muhteşem potansiyelinden faydalanamıyordur.aşağıya örnek bırakıyorum.witcher3 için: 2k çözünürlük dlss kalite modu ve rt ultra ayarlar.smooth motion kapalı.
52 fps Witcher 3 oynanamaz o sistemle :D
Şov için çekmişsiniz sanki.

öyle zaten b580 4060tan daha iyi ben 9070 xt kullanıyorum

Biri çıkıyor AMD sorunlu diyor biri çıkıyor NVIDIA az ramli ve kasgücü az diyor. Ne alacağımızı şaşırdık valla, 25bin civarına ne alınır sizce?
Amd sorunlu değil ama handicap fazla özellikle çift yada 3 monitör kullanan kişilerde oyun oynarken diğer ekranların kapanması felan ara sıra olabiliyor yada siyah ekranda kalabiliyor bu tarz ufak şeylere takilmazsan AMD güzel seçenek 5060 ti 16 GB tavsiye ederim

Nvidia'yı boykot etmek istiyorum çok sıkıldım artık elimde 3050 ti ekran kartlı laptop var 4 gb vram ve artık hiçbir oyuna yetmediğini fark etmeye başladım.Kardeşime geçen sene 4060 ti 8 gb sistem aldım.Seneye de kendime bir umut dedim 5060 8 gb değilde en azından 12 gb falan olur da alasım gelir dedim yine çıkmadı.Amd'ye yönelmem bir hata olur mu sizce ben vram sorunundan artık her oyunda problem yaşıyorum 16 gb vramli bi ekran kartı alıcam.1 sene daha beklersem piyasa nasıl olur tahmin var mı çok kararsız kaldım bana bi öneri lütfen.
Amd de iyidir hocam aslında nvidiada 16gb modellerde var her şey bütçene göre

52 fps Witcher 3 oynanamaz o sistemle :D
Şov için çekmişsiniz sanki.
dikkat edersen fotoğrafın altında çektiğim tarih bile yazıyor.o 52 fps oc siz halde çekmişim.oc yapınca 10 fps civarı artış bile oluyor diğer fotoğrafa bakarsan. geçen sene çektiğim fotoğraflar arşivlemişim.22 ekim 2024 çekimi.war thunder de 15.12.2024 çekimi

dikkat edersen fotoğrafın altında çektiğim tarih bile yazıyor.o 52 fps oc siz halde çekmişim.oc yapınca 10 fps civarı artış bile oluyor diğer fotoğrafa bakarsan. geçen sene çektiğim fotoğraflar arşivlemişim.22 ekim 2024 çekimi.war thunder de 15.12.2024 çekimi
50 fps oynamayı denedim bir ara bana hiç akıcı gelmedi tam Witcher 3 ve Enis fanıyımdır bu arada. Dalga geçmek için söylemedim de acaba hani vram özellikle maksimum seviyeye çıksın diye özel ayarlar mı seçtiniz diye sormak istedim meraktan ? Yoksa bu şekil mi oynuyorsunuz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,583
Üyeler
183,858
Son üye
rehruuyhg
Geri