Yardım Nvidia Ekran Kartlarında VRAM Sorunu

50 fps oynamayı denedim bir ara bana hiç akıcı gelmedi tam Witcher 3 ve Enis fanıyımdır bu arada. Dalga geçmek için söylemedim de acaba hani vram özellikle maksimum seviyeye çıksın diye özel ayarlar mı seçtiniz diye sormak istedim meraktan ? Yoksa bu şekil mi oynuyorsunuz.
söylüyorum ya oc yapınca 60 fps nin üstüne çıkıyor.oda yetiyor.o 52 fps oc siz hali.135 mhz gpuyu arttırdım 5-6 fps civarı arttı.1500 mhz de msı afterburnerdan vrame verdim 21ghz çıktı toplamda ve 5-6 fps te ordan geldi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

150-160 mhz arrtırayım dedim perfermans daha da arttı. ama 30 dk sonra filan oyundan arttı.135 mhz ideal geldi.

söylüyorum ya oc yapınca 60 fps nin üstüne çıkıyor.oda yetiyor.o 52 fps oc siz hali.135 mhz gpuyu arttırdım 5-6 fps civarı arttı.1500 mhz de msı afterburnerdan vrame verdim 21ghz çıktı toplamda ve 5-6 fps te ordan geldi.
60 fpsi de sevmiyorum oyunun alandan alana stabilitesi çok değişiyor. Haliyle 70 fps benim sınır çizgim bu oyunda. Ha hikayeli oyunlar 60 fps ile de oynanır lakin oyun eski ve her türlü bunu hissettiriyor sadece grafiklerine cila attılar.

60 fpsi de sevmiyorum oyunun alandan alana stabilitesi çok değişiyor. Haliyle 70 fps benim sınır çizgim bu oyunda. Ha hikayeli oyunlar 60 fps ile de oynanır lakin oyun eski ve her türlü bunu hissettiriyor sadece grafiklerine cila attılar.
vallahi ben normalde hikayeli oyunları eskiden imzamda yazan 60 hz 5ms gtg lik monitörümle 30 fps te sıkıntısız oynuyordum.ama rekabetçi oyunlarda veya footbal manager gibi oyunlarda 60hz ve 60 fps yetersiz kalıyordu.mesela fm de maç moturunu kullandığımda top öyle ghosting yapıyordu ki havada uçarken, gözlerim bozulacak gibi oluyordu ve sadece spiker modu kullnmaya başlamıştım.o yüzden 60 hz yeterisz kalıyordu ve sırf war thunder ve fm için yüksek hz monitör aldım.

• Hahaha
Reaksiyonlar: Senr
vallahi ben normalde hikayeli oyunları eskiden imzamda yazan 60 hz 5ms gtg lik monitörümle 30 fps te sıkıntısız oynuyordum.ama rekabetçi oyunlarda veya footbal manager gibi oyunlarda 60hz ve 60 fps yetersiz kalıyordu.mesela fm de maç moturunu kullandığımda top öyle ghosting yapıyordu ki havada uçarken, gözlerim bozulacak gibi oluyordu ve sadece spiker modu kullnmaya başlamıştım.o yüzden 60 hz yeterisz kalıyordu ve sırf war thunder ve fm için yüksek hz monitör aldım.
Laptop olduğundan mı kaynaklı yoksa FG'den mi bilmiyorum vram tüketimine dikkat ederek 4060 laptopumda Witcher 3 ile ormanda arazide geziyorum fps 90 100 şehirde gidiyorum 50 60 yani 40 fps kayıp :D Novigrad'dan bahsediyorum. Ha sonuçta 60 ve üstü diye ellemiyordum ama oyunun optimizasyon gg yoksa 8 gb vram evet benimde hoşuma gitmiyor ama Cp2077'de vs. şov yapıyor bu kartlar çünkü CD Projekt bey resmen Nvidia'nın teknoloji demosudur. :D

Bir de 60 fps aldığımda tabii temel fps 30 ya FG o kadar başarılı ki ghosting yapıyor ama ben onu o kadar zor fark ediyorum ki adamlar yapmış.

Nvidia ne zaman özellik getirse ilklerden birisi kendileri oluyor.

Laptop olduğundan mı kaynaklı yoksa FG'den mi bilmiyorum vram tüketimine dikkat ederek 4060 laptopumda Witcher 3 ile ormanda arazide geziyorum fps 90 100 şehirde gidiyorum 50 60 yani 40 fps kayıp :D ha sonuçta 60 ve üstü diye ellemiyordum ama oyunun optimizasyon gg yoksa 8 gb vram evet benimde hoşuma gitmiyor ama Cp2077'de vs. şov yapıyor bu kartlar çünkü CD Projekt bey resmen Nvidia'nın teknoloji demosudur. :D
ya şimdi sen yalan attığımı düşünüyorsun ama imzamda yazan tn monitörle gerçekten 30 fps de pürüzsüz oynuyordum.o monitörle 30 fps de en son oynadığım oyun sanırsam ac valhallaydı.tamm monitör çözünürlüğü düşük ve ekran küçük ama 30 fps oynuyordum.hatta dsr ile 1080p yapmıştım.

ya şimdi sen yalan attığımı düşünüyorsun ama imzamda yazan tn monitörle gerçekten 30 fps de pürüzsüz oynuyordum.o monitörle 30 fps de en son oynadığım oyun sanırsam ac valhallaydı.tamm monitör çözünürlüğü düşük ve ekran küçük ama 30 fps oynuyordum.hatta dsr ile 1080p yapmıştım.
İnanıyorum ya niye inanmayayım da Witcher 3 Nvidia ekran kartınız varsa Geralt'ın vs. saçları ilen oynayabildiğiniz bir ayar var hariworks ya o mesela vrami uçuruyor tüketim olarak. :D Witcher 3 vram canavarıdır yani kim nederse desin. Bazı ayarlar acayip uçuruyor vram kullanımını.

Eşi benzeri de çok yok başka oyun vram hatası verir bu hiç kabul ediyor. Great Circle falan sayılabilir ya da dark ages belki.

İnanıyorum ya niye inanmayayım da Witcher 3 Nvidia ekran kartınız varsa Geralt'ın vs. saçları ilen oynayabildiğiniz bir ayar var hariworks ya o mesela vrami uçuruyor tüketim olarak. :D Witcher 3 vram canavarıdır yani kim nederse desin. Bazı ayarlar acayip uçuruyor vram kullanımını.
yok o ayarlardan anlamadığım için kapalıydı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yok o ayarlardan anlamadığım için kapalıydı.
vrami uçuran rt ultraydı farkındayım

Hocam peki o monitörü neden hala tutuyorsunuz fantezi mi ? :kappa:
napayım satsam para etmiyor.yan monitör.war thunder yada fm oynarken film izliyorum tat veriyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,157,493
Üyeler
183,844
Son üye
nemesis060
Geri