Nvidia Windows Sorunları ve Linux

Reaksiyon skoru
75
Merhabalar arkadaşlar, son zamanlarda özellikle son 2 aydır oyunlarda anlık takılmalar oluyordu ama bu sıralar sayısı çok arttı, hatta artık PC donuyor, 10-20 saniye ekran gidip geri geliyor falan. Oyunlar ekran kartı ısınıyor olabilir, bu hatalar ondan kaynaklanır genelde falan bildirimi düşünce FurMark testi yaptım. 67, 84, 64 derece sırasıyla çekirdek, hotspot, VRAM ısıları aldım 5-10 dakikada. Daha geçen kış 60 dereceydi. Belki tıkanmıştır tozdan, belki yaz geldiğindendir olabilir ama 4080 Suprim X yani öyle aşırı donma, takılma, ısınma problemi yaşayacak bir kart değil. Uzun zamandır zaten driverları temiz kurulumla 2-3 kez kurmak zorunda kalıyordum çünkü her 3 güncellemenin birinde driver hatalı kurulup oyunları driver yokmuşçasına düşük FPS oynattığı oluyordu. PC'nin belki Windows'un abidik gubidik güncellemeleri ile çakışma da yaşıyor olabilir. NVIDIA artık cidden bambaşka saçma bir hal almaya başladı bu iş. Bana en son tam teşekküllü düzgün çalışan DLSS 4.5'lu driverı söyleyebilecek biri var mı? Linux'a geçme.

Her şeyi silip her şeyi arkada bırakıp oyunlar için en uygun Linux hangisi? Deneyimli arkadaşlar bir bilgilendirebilir mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,488
Üyeler
197,203
Son üye
tahatass
Geri