Neler Yeni

nvidiadan amd ye geçmeli miyim

SerhatCC

80+ Bronze
Arkadaşlar merhaba, mart 2022 de asus dual rtx 3050 almıştım. hala da onu kullanıyorum ancak bazı oyunlarda performansından memnun değilim. Çok fazla oyun oynayan biri değilim hafta içi 1 saat haftasonu da max 3 saat oynuyorum, genelde işte yada dışarıda oluyorum. Benim için fazla fps vermesi ve yüksek ayarlarda oynamak önemli. şuan 144 hz 1080p monitor kullanıyorum ama yakın gelecekte 2k ya geçmeyi düşünüyorum. nvidianın fiyat olarak amd den epey yüksek olduğunu görüyorum sizce bu kadar az kullanım varken arada fiyat farkına değer mi ? 6700xt yada 6800xt düşünüyorum 3070 ve 3080ler çok daha pahalı

Sergeant Cross

80+ Bronze
Sadece AMD'nin ekran kartları bazı yazılımsal sorunlara sahip. Bazılarında ekran siyah oluyor, bazılarında oyunlar çöküyor, bazılarında driver sorunu oluyor, bazılarında da hiçbir şey olmuyor. Bu birazcık şans işi galiba.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ancak Nvidia'da böyle bir durum yok. Ayrıca AMD'de recorder yokken Nvidia'da var.

Ben olsam paramı biraz daha biriktirir, Nvidia alıdım.

XooXen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
439
İsim
Mert Gündüz
2k alacaksan nvidiada 3080 altı alma.VRAM sıkıntısı yaşamaya başlarsin ileride.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,308
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Ancak Nvidia'da böyle bir durum yok. Ayrıca AMD'de recorder yokken Nvidia'da var.
Recorder var AMD de. ReLive ismi. Encoder dicektin sanırım ama o da var. AV1 RX 6000 de yok bi. Ama RTX 3000'de de yok. RTX 4000 ve RX 7000 de var

SerhatCC

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sadece AMD'nin ekran kartları bazı yazılımsal sorunlara sahip. Bazılarında ekran siyah oluyor, bazılarında oyunlar çöküyor, bazılarında driver sorunu oluyor, bazılarında da hiçbir şey olmuyor. Bu birazcık şans işi galiba.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben olsam paramı biraz daha biriktirir, Nvidia alıdım.
Recorder var AMD de. ReLive ismi. Encoder dicektin sanırım ama o da var. AV1 RX 6000 de yok bi. Ama RTX 3000'de de yok. RTX 4000 ve RX 7000 de var
2k alacaksan nvidiada 3080 altı alma.VRAM sıkıntısı yaşamaya başlarsin ileride.
arkadaşlar kıymetli yorumlarınız için teşekkür ederim. maddi olarak sorunum yok ben sadece gereksiz harcama yapmak istemiyorum. saçma geliyor biraz anlayacağınız zaten .çok az kullanıyorum.yetecek bir şey olsa önümüzdeki 1 sene filan benim için uygundur

Sergeant Cross

80+ Bronze
arkadaşlar kıymetli yorumlarınız için teşekkür ederim. maddi olarak sorunum yok ben sadece gereksiz harcama yapmak istemiyorum. saçma geliyor biraz anlayacağınız zaten .çok az kullanıyorum.yetecek bir şey olsa önümüzdeki 1 sene filan benim için uygundur
2K için min. RTX 3080/3090 tercih edilmeli.

Top Bottom