Neler Yeni

Yardım OCCT Ekran kartı testinde pc kendine reset attı

Knnmw

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,391
İsim
Kaan
Evet beni belki de şu konumda görmüşsünüzdür. PC sürekli kendi kendine reset atıyor falan diye konu açmıştım. Evde neden acaba diye kafa patlatırken occt testi yapayım dedim testin ilk 5 dakikasında bile değilken pc kendine reset attı yani yanlışım yoksa bu sorunun ekran kartında olduğunu mu gösterir ? Bir şeyler biliyorsanız konu ile tam olarak alakası olmasada yazmanıza müteşekkir olurum.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Evet beni belki de şu konumda görmüşsünüzdür. PC sürekli kendi kendine reset atıyor falan diye konu açmıştım. Evde neden acaba diye kafa patlatırken occt testi yapayım dedim testin ilk 5 dakikasında bile değilken pc kendine reset attı yani yanlışım yoksa bu sorunun ekran kartında olduğunu mu gösterir ? Bir şeyler biliyorsanız konu ile tam olarak alakası olmasada yazmanıza müteşekkir olurum.
MSI Afteburner tarzı bir yazılımla ekran kartının MHz değerini 100-200MHz kadar aşağı çekince durum ne oluyor?

Knnmw

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,391
İsim
Kaan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Unutmadan tekrardan yazayım.
Ekran kartı rx580 4gb asus dual modeli.
İşlemci ryzen 5 2600x
16 gm ram 3000 veya 3200mhz gskill ram
ve bu da psu

Can...

80+ Platinum
ısılar ne durumda

Knnmw

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,391
İsim
Kaan
MSI Afteburner tarzı bir yazılımla ekran kartının MHz değerini 100-200MHz kadar aşağı çekince durum ne oluyor?
Bu ayarı amdnin driverinden yapabiliyor muyum.
Yapamıyorsamda afterburnerden denerim.

Knnmw

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,391
İsim
Kaan
1688863728007.png
SOL ÜSTtekini mi 100-200 düşüreceğim hocam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ısılar ne durumda
En son ölçtüğümde (pc kirliydi ama şuan temiz) ekran kartı 80i geçmemişti işlemci de max 75 falandı.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
15 dakikalık test yapıyorum 8 dakika geçti sıkıntı yok gibi duruyor.
Sistemi kullan, kapanma sorunu biterse yani tek sorun oysa kartın MHz ve voltajlarını ayrıntılı olarak tekrar ayarlaman gerekiyor.

Sorun oysa forumun daha işlek olduğu bir zamanda konu aç RX 580e uygun değerleri bilenler yardımcı olur.

Knnmw

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,391
İsim
Kaan
Sistemi kullan, kapanma sorunu biterse yani tek sorun oysa kartın MHz ve voltajlarını ayrıntılı olarak tekrar ayarlaman gerekiyor.

Sorun oysa forumun daha işlek olduğu bir zamanda konu aç RX 580e uygun değerleri bilenler yardımcı olur.
Yine amdden ayarlayabilir miyim?
Birde mantıken bu hızları düşürmek performans kaybına da yol açar diye düşünüyorum tam olarak ne kadar kaybederim?

Top Bottom