ODA TİPİ KLİMA ÖNERİSİ

zelimzhh

80+
Reaksiyon skoru
12
Merhabalar odama klima almak istiyorum bu sıcak yaz aylarında hele ki antalya gibi bir yerdeyken şart oldugunu düşünüyorum klima önerir misiniz? 2. el sıfır fark etmez yer tipi veya duvar tipi de fark etmez odam küçük kolayca soğur diye düşünüyorum.

lg-arcelik-beko-samsung-toshiba falan bunlar iyidir.

Soğutmak istediğin metrekare nedir? Buna göre bir öneride bulunalım.

Klima yerine;

Şu tarz bir şey daha mantıklı eğer odan küçükse. Çünkü her odaya klima olmuyor, metrekaresi önemli, klimanın atık suyunun nereye gideceği önemli, bir sürü işçilik falan.

Soğutmak istediğin metrekar nedir? Buna göre bir öneride bulunalım.
Reis muhtemelen 5m2
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Klima yerine;

Şu tarz bir şey daha mantıklı eğer odan küçükse. Çünkü her odaya klima olmuyor, metrekaresi önemli, klimanın atık suyunun nereye gideceği önemli, bir sürü işçilik falan.
Ya jpcamx öyle de yazın antalya sıcağında vantilatör sıcak havayı üfleyecek o yuzden

Reis muhtemelen 5m2
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ya jpcamx öyle de yazın antalya sıcağında vantilatör sıcak havayı üfleyecek o yuzden

Soğutmalı tipleri var onların, onlara bir bak istersen. Arkasına buz koyuyorsun o buharı üflüyor falan.

Çünkü şöyle anlatayım, klimalar BTU olayına göre bakılır. BTU nedir? British Thermal Unit, yani BTU bir libre suyun sıcaklığını bir adet Fahrenheit (ºF) yükseltmek için gerekli olan ısı miktarına deniyor.

Bunu hesaplamak için ise odanın metrekaresını 2,2 ile bölüp, 1000 ile çarpmak gerekiyor. Senin odanın değeri de 2272 falan. Klimalar 7000 BTU'dan başlıyor. O yüzden böyle mobil ufak tefek şeylere bakmanda fayda var.

Bunun bile BTU değeri çok fazla senin odaya göre ama klima tarzı istiyorsan böyle bir şey gerekiyor.

Ayrıca;

Şu tarz bir şey çok daha mantıklı.

Soğutmak istediğin metrekare nedir? Buna göre bir öneride bulunalım.
hocam 5m2 ama duvar tipi düşünüyorum ve f/p uygun fiyat olmasını istiyorum. Koku ve ses istemiyorum güzel bi öneride bulunur musunuz. Bir süre sonra yaklaşık 3-4 yıl içerisinde ayrı eve çıkmayı düşünüyorum o zaman da yanımda götürürüm.

hocam 5m2 ama duvar tipi düşünüyorum ve f/p uygun fiyat olmasını istiyorum. Koku ve ses istemiyorum güzel bi öneride bulunur musunuz. Bir süre sonra yaklaşık 3-4 yıl içerisinde ayrı eve çıkmayı düşünüyorum o zaman da yanımda götürürüm.
Duvar tipi düşünüyorsunuzda odanız çok küçük. Ayrıca klima takmaya uygunmu? Apartmanların bunun için belirledigi yerler oluyor sizin odanıza klima kurulabiliyormu? 3 4 yıl sonraki evin boyutunu durumunu bilmeden şimdiden klima almak çok mantıksız. Bence siz normal vantilatör tarzı birşeyle idare edin arkadaşın dediği gibi.

Duvar tipi düşünüyorsunuzda odanız çok küçük. Ayrıca klima takmaya uygunmu? Apartmanların bunun için belirledigi yerler oluyor sizin odanıza klima kurulabiliyormu? 3 4 yıl sonraki evin boyutunu durumunu bilmeden şimdiden klima almak çok mantıksız. Bence siz normal vantilatör tarzı birşeyle idare edin arkadaşın dediği gibi.
hocam evet odamın bulundugu kısım klima için uygun diğer daireler (üst ve alt) o katlarda benım bulundugum kısımda klimalar oldugunu görebiliyorum. Klima istiyorum cunku hem camlar kapalı yatıyorum cunku en ufak sese uyanıyorum. Ve Antalya yanıyor hocam. Vantilatörün keseceğini düşünmüyorum :(

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,393
Üyeler
183,989
Son üye
AnatolianEagle
Geri