Neler Yeni

OEM Key Önermek Forumda Neden Yasak Değil?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Tamamda hangi keyin yasal ve güvenilir olduğunu nasıl anlayacağız?
Bunu herkese açıklaması gereken de Microsoft. Fiyatları indirse Microsoft zarar mı eder? Özellikle Home versiyonunu ucuz satabilir. Eminim sürümden kazanırlar. Ancak iş açıklamaya gelince sır gibi davranıyor Microsoft. Biz de kesin olarak hepsi sahtedir diyemeyen bir Microsoft varken yasaklasak ne olur, ne kazanırız?

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
Ne diyecekti? Onlar aslında yasal ama siz kullanınca da bir şey olmuyor, mu diyecekti?

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Ne diyecekti? Onlar aslında yasal ama siz kullanınca da bir şey olmuyor, mu diyecekti?
Elbette Microsoft sırf kendi ürünlerini aldırmak için diyor da olabilir ancak kesin bir şey yok o nedenle risk almamak gerek.

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Elbette Microsoft sırf kendi ürünlerini aldırmak için diyor da olabilir ancak kesin bir şey yok o nedenle risk almamak gerek.
Vergi ödeyen kurumlara denetleme olursa Windows satın aldığına dair faturasına bakılır. Buraya kadar her şey normal. Ev kullanıcısı için gerçekten yasal mıdır, yasal değilse kesin dille ev kullanıcısı tam anlamıyla Microsoft tarafından bilgilendirilse orijinale yönlendirmeyi kendisi de yapabilir. Biz buradan yasak getirerek Microsoft'a kar sağlamaya destek mi oluruz yoksa OEM keylerin bir kısmı yasal ise onların satışına engel mi olmuş oluruz? Bu ikilemi Microsoft bitirmediği sürece forumlarda yasaklamanın vicdanı rahatlatacağını düşünüyorsanız o sizin bileceğiniz iş. Benden bu kadar, bu konuda Microsoft yapmalı ne yapması gerekiyorsa.

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Yani Microsoft'un "OEM keyler sorunsuzdur" demesine ihtimal veriyorsunuz öyle mi?
Şimdilik kesin bir şey söylemeyeyim ben önceden OEM key almıştım ve keyi kullanmıştım lakin CMD'ye slmgr/xpr yazdığımda orijinal olmadığını fark ettim. Sonrasında lisans almak durumunda kaldım olay bu.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Şimdilik kesin bir şey söylemeyeyim ben önceden OEM key almıştım ve keyi kullanmıştım lakin CMD'ye slmgr/xpr yazdığımda orijinal olmadığını fark ettim. Sonrasında lisans almak durumunda kaldım olay bu.
Sizin şansınıza OEM vermemişler, MAK vermişler.
Bu keyleri girince sınırsız olarak etkinleştirildi yazıyor.

Deepnise

80+
Forumda şaşkınlıkla izlediğim olay. Rehberi bile var cmd ile aktif etmenin :) Regedit ile az oynayınca çoğu programı limitsiz korsan kullanabiliyorsun ama onlar yasak :)

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Ürün anahtarları satıldığına dair reklam yapan açık artırma sitesi, çevrimiçi ilan veya başka bir çevrimiçi sayfa görürseniz, bu anahtarların çalındığına veya sahte olduğuna işaret eder. Bilgisayarınızda yüklü olan Windows'u etkinleştirmek için çalıntı veya sahte bir ürün anahtarı satın alırsanız, anahtar etkinleştirme için çalışmayabilir, başka bir bilgisayarda kullanılıyor olabilir veya anahtarın çalıntı olduğu bildirilmişse Microsoft tarafından daha sonra kullanılması engellenebilir.

Ayrıca, bahsi geçen kaynaklardan satın alınan lisansların geçerliliğini, sisteminize girmeden öğrenmeniz mümkün değildir. Bu sebepten dolayı, Microsoft olarak, dijital karşıdan yükleme işlemlerini sadece Microsoft Mağaza'dan yapmanızı tavsiye ederiz.

Microsoft bu açıklamayı yaparken ne demiş ona da bir bakalım. OEM keylerin hepsi sahtedir dememiş. Ürün anahtarı etkinleştirilme için çalışmayabilir demiş. Eklemiş ve başka bilgisayarda kullanılıyor olabilir diyor. Bu durumda Microsoft engelleyebilir diyor. İlk paragraf bu kadar. Yani çalıntı olabilir diyor.

Gelelim ikinci paragrafa, lisansların geçerliliği sisteme girilmeden öğrenmek mümkün değil diyor. Bu ne demek oluyor? Yani geçerli bir key de olabilir. Bunun üzerine saygı değer çalışan Microsoft'un kendi mağazasını tavsiye ediyor.
Yasal mı, değil mi?
Hadi çıkarım yapalım. Ben anlamadım biri anlatsın bu OEM keyler yasa dışı ise nereden anladıklarını.

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Ürün anahtarları satıldığına dair reklam yapan açık artırma sitesi, çevrimiçi ilan veya başka bir çevrimiçi sayfa görürseniz, bu anahtarların çalındığına veya sahte olduğuna işaret eder. Bilgisayarınızda yüklü olan Windows'u etkinleştirmek için çalıntı veya sahte bir ürün anahtarı satın alırsanız, anahtar etkinleştirme için çalışmayabilir, başka bir bilgisayarda kullanılıyor olabilir veya anahtarın çalıntı olduğu bildirilmişse Microsoft tarafından daha sonra kullanılması engellenebilir.

Ayrıca, bahsi geçen kaynaklardan satın alınan lisansların geçerliliğini, sisteminize girmeden öğrenmeniz mümkün değildir. Bu sebepten dolayı, Microsoft olarak, dijital karşıdan yükleme işlemlerini sadece Microsoft Mağaza'dan yapmanızı tavsiye ederiz.

Microsoft bu açıklamayı yaparken ne demiş ona da bir bakalım. OEM keylerin hepsi sahtedir dememiş. Ürün anahtarı etkinleştirilme için çalışmayabilir demiş. Eklemiş ve başka bilgisayarda kullanılıyor olabilir diyor. Bu durumda Microsoft engelleyebilir diyor. İlk paragraf bu kadar. Yani çalıntı olabilir diyor.

Gelelim ikinci paragrafa, lisansların geçerliliği sisteme girilmeden öğrenmek mümkün değil diyor. Bu ne demek oluyor? Yani geçerli bir key de olabilir. Bunun üzerine saygı değer çalışan Microsoft'un kendi mağazasını tavsiye ediyor.
Yasal mı, değil mi?
Hadi çıkarım yapalım. Ben anlamadım biri anlatsın bu OEM keyler yasa dışı ise nereden anladıklarını.
Ürün anahtarları satıldığına dair reklam yapan açık artırma sitesi, çevrimiçi ilan veya başka bir çevrimiçi sayfa görürseniz, bu anahtarların çalındığına veya sahte olduğuna işaret eder.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom