Neler Yeni

Öğrenciyim Bilgisayarcıya para kaptırmak istemiyorum

exaelemre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre Çetinkaya
Arkadaşlar öncelikle iyi forumlar iyi sahurlar herkese.
Bilgisayar özelliklerim:
İşlemci: Amd Ryzen 5 5600X
Ekran Kartı: Asus Dual RX6750XT
Anakart: Asus Prime b450m-k II
Ram: Xpg Gammix D30 16GB 3200 MHz DDR4 CL16 Ram
PSU: 650Watt Cougar Gemini S kasanın içerisinden çıkan PSU
SSD: James Donkey JD512 ve 960GB Sata SSD

Arkadaşlar sorunum şu şekilde önceden rastgele zamanlarda ekranım kapanıyor ve siyah ekran oluyordu bilgisayarı yeniden başlatınca sadece ekranım geri geliyordu ve driver'ım silinmiş bir vaziyette oluyordu tekrardan kuruyordum ve bir daha yaşanıyordu bu durum random zamanlarda oluyordu tamamen bazen başlattıktan 10 dakika sonra bazen de 5 6 saat sonra ardından ben her şeyi denedim forumlarda araştırdım bu konuyu eski driverlara geçtim ddu ile sildim driver'ı olmadı geçenlerde komple ekran kartımın ışığı gitti ben de pci e kablolarının yerini değiştirdim soldakini sağa sağdakini sola taktım ışığı geldi ve ekran da geldi fakat diğer türlü takınca ışığı yanmıyor ve ekran da gelmiyordu 3 gün önce bir forum da bir şey gördüm bios'unuzu sıfırlayın diye bios pilini çıkarttım taktım artık hiç ekran yok gelmiyor onboardda hdmi ile ekrana bağlıyorum ekran kartını çıkartıp yine ekran gelmiyor lütfen yardımcı olun fazla bir bütçem yok üniversite öğrencisiyim ne yapmalıyım garantide yok parçaların.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bilgisayarcılara da sorduğum da gösterdiğim de anlamadıkları çok bariz yüzlerinden okunuyor rica ediyorum bilen birisi yardımcı olabilir mi?

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
676
İsim
Forget
dusuk bir ihtimal ile ekran kartın chipset arızası vermiş olabilir

Başka girişleri dene, başka driverler dene olmaz ise chipset arızası diye düşünüyorum

Ha bir de onboarddan görüntü zaten alamazsın işlemcinin igpusu yok

exaelemre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre Çetinkaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
dusuk bir ihtimal ile ekran kartın chipset arızası vermiş olabilir

Başka girişleri dene, başka driverler dene olmaz ise chipset arızası diye düşünüyorum
hdmi ve displayport girişi var ikisini de denedim fakat yine de görüntü yok önceden kararsız bir görüntü gidip gelme vardı artık hiç yok

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
676
İsim
Forget
hdmi ve displayport girişi var ikisini de denedim fakat yine de görüntü yok önceden kararsız bir görüntü gidip gelme vardı artık hiç yok
Chipset arızası olabilir ki umarım değildir

Bir ihtimal daha ekran kartını başka sistemde dener misin? Psu ile alakalı olma ihtimali de var

xfeleas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
195
İsim
Esen
bi anakartın girişi var bir de ekran kartının. ekran kartının girişine tak görüntü kablosunu. ha bir de ram ve ekran kartını tekrardan yerine oturt çıakrtıp

exaelemre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre Çetinkaya
Chipset arızası olabilir ki umarım değildir

Bir ihtimal daha ekran kartını başka sistemde dener misin? Psu ile alakalı olma ihtimali de var
bir bilgisayarcı da bana psudan olabilir demişti bilmiyorum benim de şüphem ekran kartında çünkü pci e kablosunu ilk aldığım gün ki gibi takınca soldakini sağ'a sağ da ki kabloyuda sola takınca ışığı yanmıyor tam tersi takınca yanıyor

bi anakartın girişi var bir de ekran kartının. ekran kartının girişine tak görüntü kablosunu. ha bir de ram ve ekran kartını tekrardan yerine oturt çıakrtıp
ekran kartına takılı fakat ne onboardda ne de ekran kartına takılınca görüntü geliyor ki zaten arkadaş söyledi yukarıda igpu yokmuş b450m de ramleri de çıkarttım yerlerini değiştirerek ve tek tek deneyerek de baktım görüntü yine de yok

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
676
İsim
Forget
bir bilgisayarcı da bana psudan olabilir demişti bilmiyorum benim de şüphem ekran kartında çünkü pci e kablosunu ilk aldığım gün ki gibi takınca soldakini sağ'a sağ da ki kabloyuda sola takınca ışığı yanmıyor tam tersi takınca yanıyor

ekran kartına takılı fakat ne onboardda ne de ekran kartına takılınca görüntü geliyor ki zaten arkadaş söyledi yukarıda igpu yokmuş b450m de
İşlemciyi kontrol et, ramleri tak çıkar, ekran kartını da tak çıkar kablolarını kontrol et bir de igpu b450mde değil işlemcide yok dostum yani apu bir işlemcin yok anakarttan görüntü alamazsın

Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Alper Uğurcan
onboard goruntu alma sansin yok zaten
bence suclu psu gibi ama her sey olabilir

exaelemre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre Çetinkaya
İşlemciyi kontrol et, ramleri tak çıkar, ekran kartını da tak çıkar kablolarını kontrol et bir de igpu b450mde değil işlemcide yok dostum yani apu bir işlemcin yok anakarttan görüntü alamazsın
kabloları yeni satın aldım eskilerdedir diye belki sorun ramleri kontrol etmiştim fakat işlemciyi hiç kontrol etmedim kontrol edeceğim şimdi onun dışında arkadaşın sistemiyle yarın bir deneyeceğim ekran kartını bakalım onda ne olacak.

iki5lik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Tayfun Ycl
Hiç wattman hatası vermiş miydi?

exaelemre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre Çetinkaya

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
676
İsim
Forget
Güncel driverlari kurduğuna emin misin güncel olanlarda wattman hatası vermiyordu kolay kolay

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,211
Üyeler
169,547
Son üye
saviorhesap
Top Bottom