- Konu Sahibi Konu Sahibi
Çöp konusunda öğretmene bir şey diyemem gerçekten pis yerler vardı. Fakat bu konuda "aileniz pis" diye bir cümle kullanması bence yanlış. Sınıfımızda haylaz öğrenci yok denecek kadar az gerçekten. Hatta öğretmenlerimiz dersi boş duvara anlatıyor gibi hissedip velilerimize şikayet etmişler (şikayet edecek başka bir şey bulamadıklarından). Öğretmenle birebir görüşüldüğünde öğretmen tüm notlarımı düşük verecek ve derse katılmadığımı iddia edecek. Çünkü tarih derslerini genelde öğretmen anlatır ve biz sadece dinleriz soru-cevap vesaire gibi şeyler şu ana kadar hiç yapmadık. Sözlüme düşük vermesine böyle bir kılıf uydurabilecek.Zamanında bizimde benzer hocalarımız vardı benzer söylemler kullanan fakat durup düşündüğümde haklı diyordum. Çöplük gibi yaşıyordu bir çoğu (çöp konusunda veya kişsiel bakım konusunda kimse öğretmenlerin uyarısına bir şey diyemez, kanuna aykırı bir şey yapın demiyorsa) ve genelde bu söylemler en hayaz öğrencilere gidiyordu.
Oralar sadece aslında öğretim kurumları değil, eğitim kısmı da var ve aslında bunları da öğrencilere bilinçlendirmeleri gerekiyor fakat yılların verdiği şeyle artık çoğu eğitimci bundan kopmuş durumda, aile de hiç terbiye vermemişse, vermiyorsa öğrenciyi gerçekten kontrol etmek gerçekten çok zor oluyor.
Şahsınıza doğrudan hakaret etmesi doğru bir şey değil, aileniz ile paylaşın aileniz gidip okul ile görüşsün. Gerekiyorsa öğretmenle birebir görüşülsün. MEB'i vs. işin içine katarsanız iş gereksiz yerlere varabilir, iki taraf içinde.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Cevaplar için çok teşekkür ederim dostlarım. Ailemi ikna edip müsait bir zamanda il milli eğitim müdürlüğüne başvuracağız gibi görünüyor. Ayrıca müdür, müdür yardımcısı ve çoğu yanlış hareketi olan öğretmenlerimizi de aynı şekilde şikayet edeceğim.