Neler Yeni

Okulda Bilgi İşlemci Olarak Çalışıyorum Merak Ettiklerinizi sorabilirsiniz.

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
390
İsim
Anıl Aykın
Girmeden önce bazı yerlere konusunu açtım ama pek bilgi edinemedim. Şimdi ben deneyim kazandığım için girecekler/Girmek isteyenlerin merak ettiklerini (burada ki deneyimlerimi) sorabilirler.

Lgoyü

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
723
İsim
Enes
bilgi işlem tam olarak ne oluyor

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
390
İsim
Anıl Aykın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bilgi işlem tam olarak ne oluyor
Genel anlamı bilgisayarlardan, yazıcılardan... kısaca birçok teknolojik şeyden sorumlu kişidir. Ağ/İnternet durumuna vesaire de bakan, kablosunu çekendir. Halk dilinde amele :D.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,542
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Ücret ne kadar ve seni tatmin ediyor mu ? Ne okudun da buraya kabul ettiler şart vesaire var mıydı hocam ?

dostveviski

80+ Bronze
Hayırlı işler hocam. Memur musun yani? Bende bir şirketin Bilgi İşleminde Yazılımcıyım.

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,594
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
390
İsim
Anıl Aykın
Hayırlı işler hocam. Memur musun yani? Bende bir şirketin Bilgi İşleminde Yazılımcıyım.
Size de hayırlı işler. Yok hocam memur olarak geçmiyoruz. Sizde isterseniz ben tanışmak isterim sizinle hocam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ücret ne kadar ve seni tatmin ediyor mu ? Ne okudun da buraya kabul ettiler şart vesaire var mıydı hocam ?
Asgari ücretin birkaç tık üstü. Tatmin ediyor mu, yaaaani ama burada rahatım, şu anlamda rahatım:
Bazı şeyler olmuyorsa olmuyordur bunu biliyorlar. Müdürümde çok iyidir sağolsun, her şeyi aceleye getirmiyoruz ve işimizi tam yapabiliyoruz.
Okula yatırımda yapılıyor ama şöyle "o gerçekten lazımsa alalım, onsuz da oluyorsa almayalım" modu var.
Hoca ortamı pek iyi değil, 1-2 iyilik yapınca kendi işim sanılıyor. İyilik yaparsam borçlu çıkıyorum diyebilirim.
Burası herhangi bir bilgisayar bölümü okusanız oluyor. Tecrübeli, tecrübesiz fark etmedi açıkçası. Ben tecrübeli olduğum için çok sıkıntı çekmedim. Hatta şöyle söyliyeyim ben daha lise mezunuyum (ağ işletmenliği ve siber güvenlik). Beni öğrenci sanan falan var :D.
İlk başta işe alınmam için söylenmeyen bir husus oldu, başta bi o problemim oldu. Onun dışında bir sorun yaşamadım.
Anaokulundan - lisesine kadar hepsinden sorumluyuz.

Son düzenleme:

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,542
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Size de hayırlı işler. Yok hocam memur olarak geçmiyoruz. Sizde isterseniz ben tanışmak isterim sizinle hocam.

Asgari ücretin birkaç tık üstü. Tatmin ediyor mu, yaaaani ama burada rahatım, şu anlamda rahatım:
Bazı şeyler olmuyorsa olmuyordur bunu biliyorlar. Müdürümde çok iyidir sağolsun, her şeyi aceleye getirmiyoruz ve işimizi tam yapabiliyoruz.
Hoca ortamı pek iyi değil, 1-2 iyilik yapınca kendi işim sanılıyor. İyilik yaparsam borçlu çıkıyorum diyebilirim.
Burası herhangi bir bilgisayar bölümü okusanız oluyor. Tecrübeli, tecrübesiz fark etmedi açıkçası. Ben tecrübeli olduğum için çok sıkıntı çekmedim. Hatta şöyle söyliyeyim ben daha lise mezunuyum (ağ işletmenliği ve siber güvenlik). Beni öğrenci sanan falan var :D.
İlk başta işe alınmam için söylenmeyen bir husus oldu, başta bi o problemim oldu. Onun dışında bir sorun yaşamadım.
Anaokulundan - lisesine kadar hepsinden sorumluyuz.
Hocam erkeğin maaşı sorulmaz derler de kaç tık üstü be :D okul derken mebe bağlı okullardan mı bahsediyoruz ortaokul lise gibi yoksa üniversite mi

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
390
İsim
Anıl Aykın
Hocam erkeğin maaşı sorulmaz derler de kaç tık üstü be :D okul derken mebe bağlı okullardan mı bahsediyoruz ortaokul lise gibi yoksa üniversite mi
Kolej hocam. Anaokuluna da, ilkokuluna da, ortaokul, lisesine kadar bakıyoruz. Her sınıfın tahtasıydı, bölümüydü, meslek bilgisayarıydı falan. Hocam maaşıda burada söylemeyeyim, yani yüksek bir şey değil zaten ama şunu söyleyebilirim, ilk girişte asgari ücret alıyordum. Bu ay düzeltmeli maaşı aldım. Üniversitesi yurt dışında, o kadar da gidemiyoruz maalesef :D.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,542
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Kolej hocam. Anaokuluna da, ilkokuluna da, ortaokul, lisesine kadar bakıyoruz. Her sınıfın tahtasıydı, bölümüydü, meslek bilgisayarıydı falan. Hocam maaşıda burada söylemeyeyim, yani yüksek bir şey değil zaten ama şunu söyleyebilirim, ilk girişte asgari ücret alıyordum. Bu ay düzeltmeli maaşı aldım. Üniversitesi yurt dışında, o kadar da gidemiyoruz maalesef :D.
Anladım hocam. Ben lisede bilgisayar hocasının sağ kolu gibi bir şeydim. Kadının yetişmediği yerde tahtaları yazıcıları falan ben hallederdim hep. Keşke paramı isteseydim ona yanıyorum şuan vay be

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
390
İsim
Anıl Aykın
Anladım hocam. Ben lisede bilgisayar hocasının sağ kolu gibi bir şeydim. Kadının yetişmediği yerde tahtaları yazıcıları falan ben hallederdim hep. Keşke paramı isteseydim ona yanıyorum şuan vay be
Ahahhahaha :D. Aynısı bu arada, sunucuyla, switchle, dersin konusunu da nadirde olsak anlatır, çözümleri gösterirdim. Bir laboratuvarı da temizlemiştik lise zamanı. Karşılığı mangalda biri salata, biri pilav falan yaptı içecekler alındı. Geri kalan etler falan bizdeydi. Böyle ince şekilde karşılığını almak güzel oluyor. İlla paraya gerek yok...

SEmrey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Emre
Genel anlamı bilgisayarlardan, yazıcılardan... kısaca birçok teknolojik şeyden sorumlu kişidir. Ağ/İnternet durumuna vesaire de bakan, kablosunu çekendir. Halk dilinde amele :D.
Bende 2 Yıl özel bir üniversitede Bilgi Teknolojilerinde Tam zamanlı çalıştım ve dediğin gibi orada'da hepsi aynı, yalnız işin içine sunucular'da giriyordu ve ayriyetten kablo çekim işlerine bizde elektrikçiler yapıyor. Adamlara şu kata şu kabinete çekin ve keystone atın diyorum öyle işliyordu bizde.

Bende senin gibi lisede ağ sistemleri okuyarak liseyi bitirdikten sonra üniversitede tam zamanlı başladım 2 yılımı orada tamamladım şu an özel bi sektörde İT Ve İş Geliştirme Uzmanlığı Pozisyonundayım. Okulda çalışırken açıkladığın maaşı tam söylememişsin ama ben söyleyeyim o zaman ki maaşı, asgari 17k, ben 24 alıyordum. Oradan çıktıktan sonra en son zam yapmışlardı güncel tahminim 27 olurdu. Sende şu an aşağı yukarı böyle alıyorsundur hatta anaokulu ve ortaokul olduğunu düşünerek 20-22 diyorum

Son düzenleme:

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
390
İsim
Anıl Aykın
Bende 2 Yıl özel bir üniversitede Bilgi Teknolojilerinde Tam zamanlı çalıştım ve dediğin gibi orada'da hepsi aynı, yalnız işin içine sunucular'da giriyordu ve ayriyetten kablo çekim işlerine bizde elektrikçiler yapıyor. Adamlara şu kata şu kabinete çekin ve keystone atın diyorum öyle işliyordu bizde.
Cat kabloları biz çekiyoruz, geri kalanları elektrikçilere bırakıyoruz. Mesela ben azda olsa elektrikten anlarım o kısmı ben yapsam 1 kere görsünler tamam. Bu işi de bilgi işlem yapıyormuş diyip bize kitlerler.

güncel tahminim 27 olurdu.
Nerdeee :D

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,025,926
Üyeler
162,581
Son üye