Euro Truck Simulator 2 aldığı 270 FPS bir videosunu atmasını ister misin? Bana abartı geldi açıkcası değer, çünkü DX9'dan DX11 yükseltilmiş bayağı sorunlu çalışan bir oyun. En yüksek ayarlarda videoda 70 FPS zor alıyorlar. Keza ben de 4060 ile benzer değerler alıyorum, hatta 60 FPS sabitledim, %1 FPS çoğu zaman 35-40'da geziyor. Benzer şekilde kış modunda oynuyorum.
Hadi kış modu 10-30 FPS fark ettirsin, açıkcası bana 270 FPS abartı geldi. En düşük ayarda oynuyor olabilir belki, multi falan oynuyorsanız orada daha da kötü çünkü oyun.
Yanlış algılamayın ama forumlarda bu tarz oranları yazarken bir tık abartarak yazan çok kullanıcıya denk geldim. O an yardım isteme düşüncesiyle, (buna bir şey deniyordu terimi unuttum) isteklerini, olayları veya verileri abartarak anlatıyorlar. Bu insanı bir refleks bu arada, dediğim gibi terim aklıma gelse detaylı açıklama bağlantısını da atardım.
Keza aşağıda mod yok, size yakın sistem 80 FPS alıyor en yüksek ayarlarda.
Dediğim gibi başka oyunlardan değerler alıp atın, bence bir miktar siz fazla beklenti içine girmişsiniz veya arkadaşınız değerleri abartıyor.
Yine de bağlantıya bakarak BIOS, diğer sürücü güncellemelerini yapmayı öğrenebilir.
Ayrıca önerdiğim ince ayarlar (Wintoys) uygulayabilirsiniz. Sisteminizden en iyi verimi böyle alırsınız.
Arkadaşınızın sistem özelliklerini de yazar mısınız?
FPS atıyorum 120-130'lardan ani 70-80'e düşüyorsa bellek kaynaklı olabilir. PUBG eski bir oyun olsa UE4 en sorunlu ve bu sorunlarını halen tam anlamıyla çözememiş oyunudur. Takip etmedim ama UE5 geçtiyse ekstra ağırlaşmıştır. Gerçi UE5'in de UE4 ile gelen bazı sorunları çözmüşlüğü var.
Bellek kaynaklıysa arka planda çalışan uygulamaları azaltalım. İsterseniz aşağıdaki yöntemleri uyguladıktan sonra bana özel mesajdan yazın, gereksiz uygulamaların otomatik başlamasını kapatayım, tarayıcı, Discord, Spotify ve Steam gibi popüler...
AMD tarafında da bazı ayarlar var. AMD kullanmadığımdan bilmiyorum, onları da kullanıcılara sorun. Genelde Raedon üzerinde oyuna etki eden ayarları kapatmanın faydasını görürsünüz. Aşağıdaki kanal Global'de AMD'ye içerik yapan bir kanal önerdiği ayarları yapabilirsiniz. Ayrıca abone olmanızı öneririm.