Merhaba. Huawei D14 2019 (R5 3500U modeli) kullanıcısıyım. Bugün kahve yapmak için 10dk boyunca odadan ayrıldım ve bilgisayarım kendi kendine amazon.com'a girmiş ve sistem ayarlarımı kurcalıyordu. Biraz daha baktım emin olmak için ve biri faremi hareket ettiriyordu. Hemen fareyi aldım, Kaspersky ile tam tarama yaptım ancak bir sonuç alamadım. Daha sonra Malwarebytes ile tarattım o da virüs bulamadı ancak 445 portundan (IP adresi spoilerda, ayrıca 445 portu Windows için NetBIOS olmadan server komut çalıştırma portudur.) 106.38.8.234 adresine veri yollandığını ve her 30 saniyede bir bilgisayarımın oraya veri yolladığını keşfettim. Daha sonra ip-api sitesinden ip adresi hakkında veri almaya çalıştım ve Beijing/China adresinde olduğunu öğrendim.
Her zaman anti-virüsüm oldu ve kendim siber güvenlik ve yazılım alanındayım. Her linke tıklayan ve ya her şeyi indiren biri değilim. Huawei Çin'e veri sızdırıyor olabilir mi?
Ve eğer yardımcı olabilecekseniz aşağıya Malwarebytes logunu bırakıyorum. CİMER'e şikayette bulundum. Ne gibi adımlar izlemeliyim? Şu an Linux kurmayı düşünüyorum şimdilik önerilerinize açığım.
Her zaman anti-virüsüm oldu ve kendim siber güvenlik ve yazılım alanındayım. Her linke tıklayan ve ya her şeyi indiren biri değilim. Huawei Çin'e veri sızdırıyor olabilir mi?
Ve eğer yardımcı olabilecekseniz aşağıya Malwarebytes logunu bırakıyorum. CİMER'e şikayette bulundum. Ne gibi adımlar izlemeliyim? Şu an Linux kurmayı düşünüyorum şimdilik önerilerinize açığım.