Neler Yeni

Opera Bilgi mi Çalıyor?

En İyi Cevap
Opera veya Google Chrome gibi Web Browser'lar yerine, Firefox gibi veya Firefox altyapısını kullanan Web Browser'lar mevcut. Google arama motoru, Google'ın reklamlara ağırlık vermesinden ötürü veri toplamakta, buna alternatif olarak DuckDuckGo arama motoru kullanılabilir. DuckDuckGo, kayıt tutmayan, gizlilik ağırlıklı bir arama motorudur.

Browser tarafında ise Tor Browser kullanılabilir. Tor Browser, çalıştırdığınız andan itibaren sizi Tor ağına bağlar, ve bağlantınızı Encrypted hale getirir.

Soruya gelirsek: Çalıyor diyebilirim. Diğerleri yapmıyor mu? Evet, yapıyor. Bu konuda tercih edebileceğiniz diğer alternatifleri yukarıda listeledim.

Bitcoin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Sanmam. Ama şirket çinlilere satıldığı için bi ihtimal olabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Opera ne yaparsa yapsın çok iyi bir tarayıcı...
Değil bana göre çöp. Son zamanlarda çok yavaşlamaya başlamıştı Chrome a geçtim tekrar.

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
Bu piyasa da serbest bir piyasa, @YetEfe dediğin gibi çinlilere satılma söz konusu ise ancak verilerimizi çinliler kullanır ki sanmam zengin milletler. Eskiden tüm çalınan büyük çaplı veriler Facebook'a satılıyordu, şimdi o da yok, her alışveriş sitesine giriş yaparken veya kayıt olurken zaten verilerimiz biz giriş yaptığımızı sanarken Facebook'a satılıyor.

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Bu piyasa da serbest bir piyasa, @YetEfe dediğin gibi çinlilere satılma söz konusu ise ancak verilerimizi çinliler kullanır ki sanmam zengin milletler. Eskiden tüm çalınan büyük çaplı veriler Facebook'a satılıyordu, şimdi o da yok, her alışveriş sitesine giriş yaparken veya kayıt olurken zaten verilerimiz biz giriş yaptığımızı sanarken Facebook'a satılıyor.
Çinliler Büyük bir Kuantum Bilgisayarın içine saklıyor bilgileri.

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Opera yerince Chrome kullanabilirsiniz, bilgilerinizi daha güvenilir yerlere satıyorlar :ROFLMAO:. Şaka bir yana ne sanıyorsunuz ki her tarayıcı her şey satıyor bilgilerinizi. Bundan karları var, kimsenin amacı sizi madur etmek değil, tam aksine sizin seçimlerinize göre bir portfolyo oluşturup sizin ilginizi bulmak. Ancak ben Chrome tercih ettim her zaman, opera sadece VPN için var. İşim bitince kaldırırım işim varsa indiririm. Gerçi başka VPN’ler de var ama kolayıma geliyor. Anında bir sisteye girme ihtiyacım olursa mesela.

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Hocam cok mu film/dizi izlediniz(!) 😁
Hayır araştırdım.Çin en çok dijitalizmin olduğu ülke.Çin hükümeti vatandaşların nefes aldığını bile biliyorlar.Ellerinde çok büyük bir veri var.Gelecekte Dijital bir Tanrı oluşturma çabaları var.

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
Hayır araştırdım.Çin en çok dijitalizmin olduğu ülke.Çin hükümeti vatandaşların nefes aldığını bile biliyorlar.Ellerinde çok büyük bir veri var.Gelecekte Dijital bir Tanrı oluşturma çabaları var.
Doğrudur fakat ama bu dediklerin quantum değil de 2 satır kod ile de yapılabiliyor zaten istediği yere satıp, kendi veritabanına da yazabilir bu 2 satır kod ile :). Edit: Yine de teknoloji tanrısı olmak istiyorsa kendi bileceği iş fakat bunlar zaten 2 satır kod ile yapılıyor.

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Opera veya Google Chrome gibi Web Browser'lar yerine, Firefox gibi veya Firefox altyapısını kullanan Web Browser'lar mevcut. Google arama motoru, Google'ın reklamlara ağırlık vermesinden ötürü veri toplamakta, buna alternatif olarak DuckDuckGo arama motoru kullanılabilir. DuckDuckGo, kayıt tutmayan, gizlilik ağırlıklı bir arama motorudur.

Browser tarafında ise Tor Browser kullanılabilir. Tor Browser, çalıştırdığınız andan itibaren sizi Tor ağına bağlar, ve bağlantınızı Encrypted hale getirir.

Soruya gelirsek: Çalıyor diyebilirim. Diğerleri yapmıyor mu? Evet, yapıyor. Bu konuda tercih edebileceğiniz diğer alternatifleri yukarıda listeledim.

Son düzenleme:
En İyi Cevap
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,041,897
Üyeler
165,255
Son üye
egyak34
Top Bottom