Neler Yeni

Optimizasyonun Önemi! Kesin bakın.

Vemoxis

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
Berkay
Bugün AC Shadows çıktı ve hemen oynamaya başladım. Fakat oyundan ziyade oyunun optimizasyonu dikkatimi çekti.

Eklediğim fotoğrafta 2K ayarlarda Very High grafiklerdeyim. DLSS Quality modunda.

Ve gördüğünüz gibi Ekran kartı kullanımı %98-99 civarındayken işlemci kullanımı %25 seviyesinde geziyor. Bu durum beni aşırı şaşırttı çünkü bu zamana kadar oynadığım hiçbir yüksek grafikli ve yeni nesil oyunda, bu kadar düşük işlemci kullanımı görmemiştim. En kötü ihtimalle %50-55 arası işlemci kullanımı oluşurdu.

Benim dandik 120mm sıvı soğutma ile 52-53 derece civarında çalışıyor işlemci :D Normal şartlarda yüksek grafikli (rdr2, cyberpunk gibi) oyunlarda 70-75 derecede çalışan işlemci, bu oyunun optimizasyonu sayesinde bu kadar serin çalışması cidden şaşırttı beni. Tebrik ediyorum Ubisoftu.

İyi optimize edilmiş bir oyunda, sisteminiz aşırı düşük değilse gayet yeterli FPS ve makul sıcaklık değerleri almanız gerekiyor bu oyunda olduğu gibi ama maalesef ki çoğu oyun yapımcısı optimizasyona bu kadar önem vermiyor. Sonuç olarak çok iyi sistemlerde bile düşük FPS ve sıcak çalışan ekran kartı, işlemci ile karşı karşıya kalıyoruz.

RTX 4070 SUPER
RYZEN 5 7600

17424793682596020705458187299446.jpg

GTA 6 da bu şekilde olacaktır tahminimce. RTX 40 serisinden ekran kartı kullanıpta optimizasyon sıkıntısı yaşayan görmedim henüz bu oyunda.

Moech

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Tuğra Yıldız
GTA 6 da bu şekilde olacaktır tahminimce. RTX 40 serisinden ekran kartı kullanıpta optimizasyon sıkıntısı yaşayan görmedim henüz bu oyunda.
gta 6 icin fazla mi yukseliyoruz acaba konudan farkli bir sekilde

Top Bottom