Neler Yeni

Orta üst seviye 2K oyun ağırlıklı bilgisayar tavsiyesi (Kasa hariç)

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ahmet Yener
Bütçe
60000
Merhabalar,

Donanım arşivi ve birçok diğer kanalın videolarını izledim. Çok güzel sistemler var ve tam istediğim gibi değiller.

Ekran kartı için önerilerinizi beklerim.

Kasa alındı: Asus gt502 plus beyaz

Kasa hariç 60 bin₺ civarında bütçe ile 2k oyun ağırlıklı bilgisayar tavsiyesi.
---
Önerilere ve kendi incelemelerime göre farklı bir durum oluşmaz siparişini geçeceklerim:
Güç kaynağı: MSI PSU MPG A850G PCIE5 850W 80 PLUS GOLD ACTIVE PFC FULL MODULAR Güç Kaynağı (PSU)
M2: Kingston KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD - Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için yüksek performanslı bellek -SKC3000S/1024G Siyah 1024GB

10400₺ - 6 taksitli

--
Belirlenecek olanlar:
Ekran kartı
İşlemci
360mm Sıvı soğutma
Ram

Önerilerize göre değişebilir. Destek rica ederim.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ahmet Yener
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu ürünler nasıl? Öneriniz olur mu?

Kasayı aldım. Kasa beyaz. Bugün gelecek. Siyah beyaz kombin olacak.

Yazılım geliştirme ve daha çok oyun olacak.

1738575858966.png

1738575875646.png

1738575943832.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
Ertuğrul Yavuz
Bir kasaya 8k vermeyi kenara bırakıyorum. Ram kötü, MSI psu önermiyorum. Ekran kartı göremedim sistemde, ben göremedim herhalde 2 kere falan okumama rağmen. Sistem içime sinmedi, imzamda sistemim mevcut, maliyetim 27k olması lazım.

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
979
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
Kasa ve sıvı soğutmaya bence o kadar para vermeden daha sağlıklı, dengeli bir sistem toplamalısın. Çünkü fiyatları çok pahalı. Kabaca bir sistem atayım;

Ryzen 7 9700x,
B840 yada 850 anakart,
Kingston 2x16 6000mhz cl30 ram,
Kingston KC3000 Ssd,
FSP Hydro 750w 80+ bronze psu,
Zoko Amiral DK431 kasa ( akvaryum kasa istiyorsan kesinlikle, akvaryum kasa bakarız),
Thermalright Phantom Spirit kule tipi işlemci soğutucu,
Ekran kartı da duruma göre 4070ti super yada 4070super yaaaada 5070'in fiyatını bekleyip ona göre 5070 takmak.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ahmet Yener
@Emirkanyvs Önerin için çok teşekkür ederim. Kasayı aldım. Bugün teslim. Ekran kartını en sona bıraktım.

Çok anlamıyorum.

• Önerdiğin m2 ssd 3500₺ ve ben farklı bir model eklemiştim. %50 fiyat farkına değeriyor mu?
  • B850 anakartta marka model önerin var mı? Msi/asus düzeyinde. B650'ye göre avantajı ne olacak?
  • 9700x ile 7600x'i çok anlamadan karşılaştırdım. F/P olarak 7600x daha iyi gelmişti. 9700x'i öne çıkaran nedir?

1738577484997.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir kasaya 8k vermeyi kenara bırakıyorum. Ram kötü, MSI psu önermiyorum. Ekran kartı göremedim sistemde, ben göremedim herhalde 2 kere falan okumama rağmen. Sistem içime sinmedi, imzamda sistemim mevcut, maliyetim 27k olması lazım.
@Ertuğrul03Yavuz Ürünler iyi gibi bir düşüncem yok gerçekten. Tavsiye almak üzere başlık açtım. İhtiyacıma göre önerin olursa çok memnun olurum. Teşekkürler.

Uzun yıllar değiştirmeden kullanabileceğim ve gözüme güzel görünen bir kasayı o yüzden seçtim. Bence de pahalı.

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
979
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
@Emirkanyvs Önerin için çok teşekkür ederim. Kasayı aldım. Bugün teslim. Ekran kartını en sona bıraktım.

Çok anlamıyorum.

• Önerdiğin m2 ssd 3500₺ ve ben farklı bir model eklemiştim. %50 fiyat farkına değeriyor mu?
  • B850 anakartta marka model önerin var mı? Msi/asus düzeyinde. B650'ye göre avantajı ne olacak?
  • 9700x ile 7600x'i çok anlamadan karşılaştırdım. F/P olarak 7600x daha iyi gelmişti. 9700x'i öne çıkaran nedir?

Alıntıyı görüntüle
Ssd o NV3 modelini de alabilirsin. B850, b650 arasında farklılık ne var bilmiyorum ama 850 anakartlar yeni çıktı. İşlemci farklarını da bilmiyprum açıkcası ama oda yeni nesil, yeni çıkmış bir işlemci. Benim amacım full yeni nesil bir sistem kullanman. Sen şimdi kasayı almışsın ama bütçeyi kesinlikle çok daraltmışsın. Senin istediğin parçalar ile ancak 7500f ve Rx7800Xt'li bir sistsm çıkar. 7500f'in fiyatı 6.000 TL, 7800Xt ekran kartının ise 20.000 TL civarında fiyatı var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ahmet Yener
@Ertuğrul03Yavuz Ramleri listemden çıkarttım. Önerin olursa inceleyeceğim. Msi psu neden önermedin? Yorumlar ve videolar

@Emirkanyvs Genel mantığını anladım. Güzel. Bütçeyi arttırabilirim. Kasa hariç diye düşünmüştüm zaten ve ilk mesaj yazmayı unuttum. Benim hatam oldu. Güncellemeye çalışacağım.

Konu hakkında bilgisiz olduğumu tekrar söylemek isterim. Önerilerinizi almak üzere başlık açtım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
Ertuğrul Yavuz
Birkaç parça ve öneride bulunup ben yolumu alayım.
2. El olmak kaydıyla, 7700x, Corsair,fsp gibi düzgün bir markanın 750-850 watt psu'su, 7700xt ekran kartı olabilir. Bir de (Amd ile MSI öneririm) MSI Pro b650-S wifi minimumda anakart. Gerisi kişisel zevklere kalır herhalde.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Ertuğrul03Yavuz Ramleri listemden çıkarttım. Önerin olursa inceleyeceğim. Msi psu neden önermedin? Yorumlar ve videolar

@Emirkanyvs Genel mantığını anladım. Güzel. Bütçeyi arttırabilirim. Kasa hariç diye düşünmüştüm zaten ve ilk mesaj yazmayı unuttum. Benim hatam oldu. Güncellemeye çalışacağım.

Konu hakkında bilgisiz olduğumu tekrar söylemek isterim. Önerilerinizi almak üzere başlık açtım.
MSI psu patlayıp kasayı eline alan tanıdığım var ve MSI çok sağlam bir marka olsa da sağlam markanın her ürünü sağlam olacak diye bir kaide yok. Her usta kendi işinde ustadır değil mi... PSU'da ben Corsair RM850 seçtim, sistemim düşük olduğu için daha fanı aktif olmadı. (340 watt altında fan açmıyor) Ram olarak da Corsair Vengeance 32 GB (2x16) 6GHz CL30 kullanıyorum yine gayet menunum, vaadini karşılıyor. Ve en optimum değerler bunlar am5 platformda.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
ad soyad
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ahmet Yener
@Ertuğrul03Yavuz Paylaştığın için teşekkür ederim. Psu - İlk kez duydum. Ram önerini not aldım : Corsair Vengeance 32 GB (2x16) 6GHz CL30 teşekkürler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
Ertuğrul Yavuz
@Ertuğrul03Yavuz Paylaştığın için teşekkür ederim. Psu - İlk kez duydum. Ram önerini not aldım : Corsair Vengeance 32 GB (2x16) 6GHz CL30 teşekkürler.
Rica ederim, kişinin ya kendisinin öğrenmesi lazım ya da kendini emin ellere teslim etmesi lazım. Buradaki arkadaşlar kimsenin kötülüğünü isteyip yanlış yönlendirecek değil bu yüzden neredeyse tüm fikirler dinlenebilir, hele de nadir OLANLAR..! Ram olarak tek model değil, expo destekli 6000mhz ve üstü max CL32 gecikme değerli EXPO DESTEKLİ diyelim. Benim ışık vs. takıntım olmadığı için rgb parçam yok. Artık doğuştan mıdır, mesleki deformasyon mudur, mühendis bakış açısıyla en başta maliyet başına performansa bakıyorum, beni cezbediyor bazı ürün ve kombinasyonlar.
1738580280670.png

Kullandığım kasa bu mesela, 2011 yılından kalma, hediye geldi, muazzam bişi babacım.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ahmet Yener
@Ertuğrul03Yavuz İyi ki ram'leri detaylandırdınız. Corsair stok bulamadım bir türlü. "6000mhz üstü max CL32 gecikme değerli" diye not aldım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
Ertuğrul Yavuz
@Ertuğrul03Yavuz İyi ki ram'leri detaylandırdınız. Corsair stok bulamadım bir türlü. "6000mhz üstü max CL32 gecikme değerli" diye not aldım.
Detay vermek gerektiğini hissettim, hislerime güvenmek doğru olmuş. Diğer parçaları da netleştirelim bence aradan çıksın. Bu arada notta eksik var Amd işlemciyle kullanılacaksa EXPO DESTEKLİ olması şart.

Top Bottom