Neler Yeni

Oruç tutmak istemiyorum ama annem üzülüyor

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,813
İsim
MehmedVII
Allah la anlaştık kızmayacakmış
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kesinlikle aynıları. Tıpatıp aynı cümleyi her ramazan öncesi söylüyorum.

Mantıklı yaptığın, sağ olasın kolay gelsin.

Onu deniyordum ama akşam uykusu sarhoş etkisi yapıyor. Yumruk yemişe dönüyorum. 1 saat dahi olsa.

Annemin tayini yüzünden 4. Sınıftayken Diyarbakır'a gitmiştik. 40 derece havada tüm gün top oynardım. Aynı şekilde 3. Sınıftan beri her sene fullerim ama 2 senedir inanılmaz zorlanıyorum dediğiniz gibi kafada da çok kuruyorum.

Öyle hocam ya

Hocam ilk bir kaç gün öyle yaptım ama okulda kesinlikle uyuyamıyorum bu sefer de akşam iftara kadar uyuduğum yetmiyor gece de uyuya kalıyorum
Benim yaptığım uyuma saatini 22-23 yerine 1-2 saat geriye çekip sahurdan sonra uyumamayı deneyip o sırada da ders çalışabilirsin. Uyuyunca sersem gibi oluyorsun zaten. Bir de sanki daha çok acıkıyor gibisin.

Krom

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,377
İsim
Krom
anneni üzmeye değmez

pc ustasi1

80+ Silver
Yıllardır oruç tutarken acı çekerim, uyku düzenim bozulur, yaptığım tüm işler aksar, bu sene de sınav senem. 14 gündür doğru düzgün ders çalışamadım. Karnım kazınıyor, açken inanılmaz geriliyorum ve tüm gün uykusuzum. Ailem zorlamıyor ama anneme bugün tutmayacağım dediğimde ağladı, onun üzülmesini de istemiyorum. Gizli gizli tutmasam mı diye düşünüyorum ama evde yemek yiyemem dışarıda da simit mi kemiricem gizlice tutmayıp bilmiyorum. Sizce ne yapsam?
Raad ol kral ben sahura kalkıp yemek yiyip yatıyorum :D

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,586
İsim
İsmi ismi.
Bence sahurdan sonra uyursan uykusuz kalırsın ancak uyumazsan bu olmaz. Garip gelebilir ama benim için böyle. Sahurdan sonraki dinçlikle çalışmayı deneyebilirsin.

feritmusaoz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
723
İsim
Musa ÖZ
Bence sahurdan sonra uyursan uykusuz kalırsın ancak uyumazsan bu olmaz. Garip gelebilir ama benim için böyle. Sahurdan sonraki dinçlikle çalışmayı deneyebilirsin.
evet hocam onu yaptım. Gayet de çalışılıyor fakat akşama doğru bitkin düşüp bu sefer akşam hiç çalışamıyorum.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,837
İsim
Selim
Tut ve tutma sana kalmış 👍 ben tutarım severim ama dinen çokta iyi değilim alkol içerim ama dini görevleri de yapmaya çalışırım sonuçta bu bana ait bir karar kimsede karışamaz ya da müslümansin diye alkol içemezsin diyemez 👍 istersem alkolle küvette yıkanır akşama da dua okurum 👌konuya gelecek olursak tutmak engelse zorunda değilsin tutmaya.

feritmusaoz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
723
İsim
Musa ÖZ
Tut ve tutma sana kalmış 👍 ben tutarım severim ama dinen çokta iyi değilim alkol içerim ama dini görevleri de yapmaya çalışırım sonuçta bu bana ait bir karar kimsede karışamaz ya da müslümansin diye alkol içemezsin diyemez 👍 istersem alkolle küvette yıkanır akşama da dua okurum 👌konuya gelecek olursak tutmak engelse zorunda değilsin tutmaya.
evet 2 gündür tutmuyorum, bakalım kalanını tutmaya çalışacağım

Riley

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Berke
Anneni üzmeye değmez kardeşim umarım 30 gün aksatmadan tutmuşsundur. Hem beden hem de ruh sağlığına yararlı bir şey.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,640
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Orucun insan vücudundaki faydalarını bilseniz o 1 ay'i zevkle geçirirsiniz Allah'ın öyle mucizeleri var ki vay anam vay oruç tutmak başlı başına insan vücudundaki tüm sistemin resetlenmesi demek tüm sistemin dengesini korumaya yardımcı olur bazı hastalar kronik sıkıntıları olanlar hariç yaşı gelen her vatandaşın önce müslüman olarak sonra da sağlıklı bir yaşam olarak tercih etmesi gerekir manevî yönü ise saymakla bitmez

Top Bottom