Yeni nesil bir çok araç frene basıp durduğunuzda şanzımanı salıyor. Sonrasında freni bıraktığınızda hafiften yeniden kavradığını hissedebiliyorsunuz eğer öyleyse gerek yok ama salmıyorsa baban doğrusunu yapıyor. Ayrıca bilmiyorsanız eğer diye belirtmekte fayda var yokuş, rampa gibi yerlere park ettiğinizde vitesi N konumuna alıp el frenini çekip ayağınızı frenden kaldırmalı ve tüm yükü el frenine bindirmeli sonra P konumuna almalısınız. Ben N konumundayken aracımda kontak kapatıyorum arabam motor durduğunda elektronik el frenini kendi çekiyor bana sadece P ye alıp inmek kalıyor bu durumda.Sıfır araç aldık babam her kırmızı ışıkta n ye alıyor.
Bu doğru bir hareket midir?
Evet. Otomatik araçlar tam bırakmıyor. İnsanlar frene ufacık basıyor tam dursun yeter diye. Aslında otomatik şanzıman frene tam basmadıkça tam bırakmıyor kavramayı. O yüzden bunu yapıp yapmadığını da anlayamıyorsun frene de o kadar abanmaya gerek yok. En iyisi uzun süreli trafik duraklamaların N konumu en mantıklısı. Kısa sürelilerde gerek yok bence ama sen aracına ne kadar önemsediğine ve uğraşmak isteğine göre kişiden kişiye göre değişir. Ben de N ye almaya çalışanlardanım.Sıfır araç aldık babam her kırmızı ışıkta n ye alıyor.
Bu doğru bir hareket midir?