Neler Yeni

Otomatik klavye dili değiştirme

Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
Yunus Emre Sağır
alt shift kombinasyonu pc deki klavye dilini değiştiriyor oyunlarda bu kombinasyon çok oluyor sürekli klavye değiştirmek zorunda kalıyorum bu kısaltmayı kapatmanın bir yolu var mıdır?

En İyi Cevap
bunu biliyorum ama dil eğitimi için arapça klavye kullanıyorum sıklıkla o yüzden kaldıramam
Başlat'a tıklayın arama kısmına "Bölge ve dil ayarları" yazın veya "dil" yazarsanızda karşınıza çıkacaktır, tıklayın.
"Dil ekle" ye tıklayın çıkan sekmede arama kısmına "ingilizce" yazın "English" seçeneğini seçin sonrasında tekrar "English (United States)" seçeneğine tıklayın ve dili ekleyin. ekledikten sonra windows bildirimlerde size dil için gereken dosyalar indiriliyor diyecektir bırakın indirsin. İndirdikten sonra "Bölge ve dil" penceresine tekrar gelin "English(United States)" seçin ve Seçenekler 'e tıklayın bir pencere açılacaktır karşınıza orada Klavyeler kısmında "Enlish Q" yazar, biz "Klavye ekle" diyeceğiz ve oraya "Türkçe Q"...

MüslümGürses

80+ Silver
En İyi Cevap
3
alt shift kombinasyonu pc deki klavye dilini değiştiriyor oyunlarda bu kombinasyon çok oluyor sürekli klavye değiştirmek zorunda kalıyorum bu kısaltmayı kapatmanın bir yolu var mıdır?
İngilizce klavye dil seçeneğini kaldırın. Sadece Türkçe klavye dili kalsın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İlk önce denetim masasından saat dil ve bölgeye gir dil ekleye gir dil ekleye bas amerikan ingilizcesini bul ekle sonra geri dönüp kaldır sorunun çözülür.

Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
Yunus Emre Sağır
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İngilizce klavye dil seçeneğini kaldırın. Sadece Türkçe klavye dili kalsın.

İlk önce denetim masasından saat dil ve bölgeye gir dil ekleye gir dil ekleye bas amerikan ingilizcesini bul ekle sonra geri dönüp kaldır sorunun çözülür.
bunu biliyorum ama dil eğitimi için arapça klavye kullanıyorum sıklıkla o yüzden kaldıramam

MüslümGürses

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Başlat'a tıklayın arama kısmına "Bölge ve dil ayarları" yazın veya "dil" yazarsanızda karşınıza çıkacaktır, tıklayın.
"Dil ekle" ye tıklayın çıkan sekmede arama kısmına "ingilizce" yazın "English" seçeneğini seçin sonrasında tekrar "English (United States)" seçeneğine tıklayın ve dili ekleyin. ekledikten sonra windows bildirimlerde size dil için gereken dosyalar indiriliyor diyecektir bırakın indirsin. İndirdikten sonra "Bölge ve dil" penceresine tekrar gelin "English(United States)" seçin ve Seçenekler 'e tıklayın bir pencere açılacaktır karşınıza orada Klavyeler kısmında "Enlish Q" yazar, biz "Klavye ekle" diyeceğiz ve oraya "Türkçe Q" klavye ekleyeceğiz. ekledikten sonra "English Q" klavyeyi seçip kaldır diyeceğiz ve sonrasında rahatımıza bakacağiz. Alt + Shift tuşuyla klavyeyi değiştirseniz bile türkçe karakter yazmaya devam edebileceksiniz.

Eğer en son attığıma da yok derseniz başka yolu yok

En İyi Cevap
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
Yunus Emre Sağır
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
Yunus Emre Sağır
Nasıl çözdünüz?
masaüstündeki sağ alttaki TUR yazan yere tıkladım DİL TERCİHLERİ ni seçtim orda çıkan cihazlardan klavyeyi seçtim sonra giriş dili kısayollarına girdim ordan tuş atamasını iptal ettim

MüslümGürses

80+ Silver
En İyi Cevap
3
masaüstündeki sağ alttaki TUR yazan yere tıkladım DİL TERCİHLERİ ni seçtim orda çıkan cihazlardan klavyeyi seçtim sonra giriş dili kısayollarına girdim ordan tuş atamasını iptal ettim
Attığım la aynısı hocam 😳😁

Top Bottom