Hım geçen bende kardeşime yeni anakart almıştım, başlangıçta ramleri unuttum haha kasa ağırdı gpu ağırdı, sıvı soğutucu arctic 3 o da ağır, odaya götürüp takacam fikrinden dolayı ramleri takmayı unutmuşum, neyse o öyle başladı beyaz ışık, bir süre sonra farkettim kapatıp arkadan da psu tuşunu kapadım ramlerden 1 tane taktım sonuçta ilk açılış, işte 10 dakika fln sonra,kapatıp ikinciyi taktım, rgbcisi yanmıyor, sistemde gözükmüyor yerlerini değiştirdim hala öyle, bi 10-15 dakika güçü full kestim yeniden takınca algıladı. Garip bir şey. Ben AM4 de AM5'den daha fazla sorun aldım hep yine denk geldi

belki de seninkide öyle bir şeydir, bir sistemi kapat gücü geç, kablo çıkar,sonra power tuşuna uzunca bas bi 10-20 dakika sonra ramleri çıkar yeniden tak. Ben o ram garipliğini öyle çözmüştüm, yazması bile saçma ama durum böyle. Bi de düşünse bunu yapınca olay çözülüyor

bu arada sistem başlangıçta düzelip sonra oyundayken yani yüke girdiğinde çökmesi psuya yönlendirir bizi. Başka psu var mı hocam. 650 power'ın yetmesi lazım ama psu birkaç yıllık ise eskimiş ve kanallarda aynı gücü veremiyor ve stabil olmayabilir. Zaten açıkçası gold sertifikası verimlilik sertifikasıdır. PSU'nun illa kaliteli bir şey olduğunu göstermez, biraz dolaylı yoldan.
OCCT'de hangi testi yapıyorsun power mı?