Mavi Ekran Otomatik Onarım ekranı hatası

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
3,362
SORUN HALA ÇÖZÜLMEDİ. YAZILAN HER ŞEYİ DENEDİM ŞUANA KADAR
Bilgisayarı açınca otomatik Onarım ekranı geliyor, nasıl kurtulabilirim bundan?
Anakart: MSI B650 Carbon, İşlemci: 7800x3D, RAM: XPG Lancer Blade 6000Mhz CL30 32GB
Sistem yeni sayılır 1 hafta olacak, EXPO Dışında ayar yapmadım ramlere falan
Not: bios açılıyor eğer oradan yapılacak bir şey varsa

Ekler

• 20250915_173227.webp
    20250915_173227.webp
    1.5 MB · Hit: 36
  • 20250915_173223.webp
    20250915_173223.webp
    493.1 KB · Hit: 32
  • 20250915_173218.webp
    20250915_173218.webp
    495.9 KB · Hit: 30
  • 20250915_173211.webp
    20250915_173211.webp
    481.4 KB · Hit: 32
Son düzenleme:
Normalde geri yükleme özelliğini açarken o anki bilgisayar durumunu kaydediyor. Sonra günden güne kendini güncelliyor mu bilmiyorum. Sanırım oto ayar var, her drive öncesi fln belki yapıyor, aksi durum olursa diye. Geri yükleme seçeneğini seçerseniz, böyle bir ekran gelmesi lazım;

Ancak böyle emin olabilirsiniz ne zaman ki durumuna döneceğine
Sistem geri yükleme'den devam et.
Geri yükleme yaparken bilgisayar parolası istedi normalde hatırladığım tüm şifreleri yazdım hiçbirini kabul etmedi heralde tıkandık
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Geri yükleme yaparken bilgisayar parolası istedi normalde hatırladığım tüm şifreleri yazdım hiçbirini kabul etmedi heralde tıkandık
ALLAH'IM ŞİFRE YOKMUŞ BOŞ ŞİFRE GÖNDERİNCE OLDU DELİRCEM APHCAPYFAGAPYVAPYAVPYAVPYAVPYAVAPYCWYP

Son düzenleme:

ALLAH'IM ŞİFRE YOKMUŞ BOŞ ŞİFRE GÖNDERİNCE OLDU DELİRCEM APHCAPYFAGAPYVAPYAVPYAVPYAVPYAVAPYCWYP
Yeni taktığım SSD'ye değil eskisine kurmaya çalıştığı için yeterli alan yok diye hata verdi

Sistem geri yükleme, ne zaman oluşturduysa o zamana geri sarar. Yani bazı dosyalar gidebilir. En temizi bir yerden windows media creation tool ile usb oluşturmak sonra bu bilgisayara takıp, onarım seçmek. Bu bir format değil. Windows'un corrupted dosyaları veya silinmiş/eksik dosyaları geri tamamlayacak.

Başlangıç davranışlarından güvenli modda çalıştırmak işe yarar ise lazım olan dosyaları alıp, temiz format atmayı da düşünebilirsiniz.
Softonic sitesinden indireyim mi hocam windows media creation toolu

:D bazen windows öyle soruyor şifre olmamasına rağmen. Windows'un kendi sitesinde var, aynı şekil arama motoruna yaz Windows 10 veya 11 media creation tool, gerisi akar.

Yeni taktığım SSD'ye değil eskisine kurmaya çalıştığı için yeterli alan yok diye hata verdi
Bunu anlamadım, bu hata vermesinin sebebi yeni ssd ye windows kurmaya çalışmanız mı?

:D bazen windows öyle soruyor şifre olmamasına rağmen. Windows'un kendi sitesinde var, aynı şekil arama motoruna yaz Windows 10 veya 11 media creation tool, gerisi akar.

Bunu anlamadım, bu hata vermesinin sebebi yeni ssd ye windows kurmaya çalışmanız mı?
Sistem geri yüklemesini yapacak yer kalmamış SSD sonuna kadar dolu olduğu için. Aslında boş ikinci bir ssd takılı ama ona değil Windows'un kurulu olduğu ssdye yani dolu olana kurmaya çalışıyor

USB isteyecek hocam ona dikkat edin. İçindeki dosyaları silmez diyemem ama atıyorum USB'niz 64GB 32 GB sini ayırarak UEFI oluştur. Usb nin içi doluysa ya siler ya diğer 32 GB yarıda olur.

Sistem geri yüklemesini yapacak yer kalmamış SSD sonuna kadar dolu olduğu için. Aslında boş ikinci bir ssd takılı ama ona değil Windows'un kurulu olduğu ssdye yani dolu olana kurmaya çalışıyor
Tabi windows kurulu olana etki etmeye çalışacaktır sonuçta Windowsu etkiliyor.

USB isteyecek hocam ona dikkat edin. İçindeki dosyaları silmez diyemem ama atıyorum USB'niz 64GB 32 GB sini ayırarak UEFI oluştur. Usb nin içi doluysa ya siler ya diğer 32 GB yarıda olur.

Tabi windows kurulu olana etki etmeye çalışacaktır sonuçta Windowsu etkiliyor.
Benim usb 8 gb sen ne anlatıyorsun 😭😭😭

Ekler

• 20250915_215243.webp
    20250915_215243.webp
    2.4 MB · Hit: 13
Anlamadım naptın :D bilgisayarı başlat o hata geliyor değil mi? gelişmiş seçeneklerden > Başlangıç Onarma >O tamir etmeyi deneyecek olmayacak sonra seçenekler sorması lazım usb takılı olsun. O ekranı bulursam atayım

Diğer kurtarma seçeneklerine de bas, belki ordadır, yerini yanlış hatırlıyor olabilirim. Komut sistemi ile "SFC /scannow" yapıp düzelende var sanırım. Bu arada güvenli modla giriliyor gibi, bunlar olmazsa güvenli moda gir, internetli lazım sa öyle gir. Önceden bir dosyalar kurtar :D

Ekler

• Screenshot 2025-09-15 221043.webp
    Screenshot 2025-09-15 221043.webp
    22.3 KB · Hit: 10
Diğer kurtarma seçeneklerine de bas, belki ordadır, yerini yanlış hatırlıyor olabilirim. Komut sistemi ile "SFC /scannow" yapıp düzelende var sanırım. Bu arada güvenli modla giriliyor gibi, bunlar olmazsa güvenli moda gir, internetli lazım sa öyle gir. Önceden bir dosyalar kurtar :D
Us a device butonu var. Oraya tıklıyorum windowsu kurma aşamalarını tamamlıyorum en son attığım uyarı çıkıyor

@qwerty12 @Alihanyilmaz

@jombo yalvarıyorum biri yardım etsin artık çok acil ihtiyacım var. Çözümünü bilmiyorsanız da birilerini etiketleyin

Son düzenleme:
Dostum sıfırdan format temiz windows kur belli ki windowsun bozuk.
Format atma şansım olsa zaten sorun çoktan bitmişti. Format atamam önemli dosyalar var bilgisayarda. Başka çözüm lazım bana. 70-80 kez yeniden başlatmışımdır her seferinde farklı ayar ve komutlar denedim düzelmedi hala. Bazılarını 3-5 kez denedim...

Geri