Hocam bende bişey sorayım benim Sözelim iyi (coğrafya tarih din felsefe vs) tyt türkçeden 10-15 net en az çıkartırım Sizce bilgisayar programcılığımı okumak mantıklı yoksa Yönetim bilişim mi okumak mantıklı ? (bu senem lise son sene kafam karışık)Mühendislikte en rahat yani diğer mühendisliklere göre benim bildiğim endüstri mühendisliği, ve bu bölüm diğer mühendislik alanlarında da zaten çalışabiliyor. Hemde kız erkek oranı sınıflarda daha iyi. Tercih edilecek en zor mühendislikte makine mühendisliği ve sınıfta kız yoktur
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Benim arkadaşım makine gitti kel kaldı birde bunuda ekleyeyimBen yönetim bilişim sistemleri okudum, ileride ne iş yapmak istediğinle alakalı, yazılım üzerine gideceksen mühendislik takıntın yoksa ybs değerlendirebilirsin. yada direkt yazılım mühendisliği.
İkisi arasında ben otomotiv seçerdim ama hangi üni?
Hocam ybs girersem eğer trakya üniversitesine girerim hem şuan oturduğum yere yakın hemde puanı beni zorlamaz keza diğer bölümde aynı ege üniversiteside geçen sene 350 puan ile almış oranın yanına 18 mart gibi bi üniversitede yazabilirimValla ben yanlış yönlendirmek istemem, üni biteli olacak baya. Yazılım firmasında staj yaptım ama yazılım yapmıyorum kendi işimi yapıyorum e ticaret.
Ben EA dan girildiği için Yönetim bilişim sistemlerini öneririm. Gireceğin üniyede bağlı, birde bilkentte ctis bölümü var o da oldukça iyidir. Yani mühendislik diye takmamak lazım, bu bölümlere gidip çok iyi yerlerde çalışan kişiler var. Ben makine tavsiye etmem ama açıkcası. YBS ve CTİS bölümlerini araştır bence tavsiyem bu olur aklına yatarsa zaten birsürü seçim yapacaksın sıraya koyarsın en kötü![]()
Biraz zorlan sende yani, yerinde olsam istanbul izmir ankara gibi şehirlerde üni okurum, trakya vs bunları kimse iş alanında bakmaz, ama yazılımda ilerleyeceksende zaten üniye bakan çok yok. Sektörde öğretmende çalışıyor lise mezunu olup açıktan işletme bitirende çalışıyorHocam ybs girersem eğer trakya üniversitesine girerim hem şuan oturduğum yere yakın hemde puanı beni zorlamaz keza diğer bölümde aynı ege üniversiteside geçen sene 350 puan ile almış oranın yanına 18 mart gibi bi üniversitede yazabilirim
Hocam bilgisayar programcılığında izmir de okuma şansım var ancak İstanbul ve Ankara istemiyorum (puandan ziyade İstanbul ankara gibi fazla kalabalık yerde yaşayabileceğimi düşünmüyorum izmir istisna izmirde birkaç tanede arkadaşım var daha öncede gidip kaldığımdan az çok yaşantısını biliyorum) ben zaten şuan sadece temelini öğrenmek için okuyacağım kendi kendimi geliştirip freelancerlık yaparım diye düşündüm (normal bi işin yanında) kenara para koymak için (araba almak vs istiyorum da)Bu arada adı değişmiş,
https://www.ctis.bilkent.edu.tr/tr/t_ctis_egitimProgrami.php
Biraz zorlan sende yani, yerinde olsam istanbul izmir ankara gibi şehirlerde üni okurum, trakya vs bunları kimse iş alanında bakmaz, ama yazılımda ilerleyeceksende zaten üniye bakan çok yok. Sektörde öğretmende çalışıyor lise mezunu olup açıktan işletme bitirende çalışıyor
Yapabilirsen, bilkent ctis dediğim bölümü öneririm, sonrasında ybs yi, mühendislik olarakta endüstri müh öneririm
Hocam en rahat en kolay mühendislik orman mühendisliği her şeyden azar azar görüyoruz az okuyor az ciziyoruz ben bu daha kolayMühendislikte en rahat yani diğer mühendisliklere göre benim bildiğim endüstri mühendisliği, ve bu bölüm diğer mühendislik alanlarında da zaten çalışabiliyor. Hemde kız erkek oranı sınıflarda daha iyi. Tercih edilecek en zor mühendislikte makine mühendisliği ve sınıfta kız yoktur
Benim arkadaşım makine gitti kel kaldı birde bunuda ekleyeyimBen yönetim bilişim sistemleri okudum, ileride ne iş yapmak istediğinle alakalı, yazılım üzerine gideceksen mühendislik takıntın yoksa ybs değerlendirebilirsin. yada direkt yazılım mühendisliği.
İkisi arasında ben otomotiv seçerdim ama hangi üni?