Otomotiv mühendisliği okumak mantıklı mı?

Gokword

80+
Reaksiyon skoru
20
Makine mühendisliği mi otomotiv mi? Dersler çok yoğun mu, yazılım olarak hangi dil ve uygulamalar öğretiliyor, mezun birisi kolay iş bulabilir mi? Bölümü okuyanlar sorularıma cevap verirse sevinirim.

Mühendislikte en rahat yani diğer mühendisliklere göre benim bildiğim endüstri mühendisliği, ve bu bölüm diğer mühendislik alanlarında da zaten çalışabiliyor. Hemde kız erkek oranı sınıflarda daha iyi. Tercih edilecek en zor mühendislikte makine mühendisliği ve sınıfta kız yoktur :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Benim arkadaşım makine gitti kel kaldı birde bunuda ekleyeyim :D Ben yönetim bilişim sistemleri okudum, ileride ne iş yapmak istediğinle alakalı, yazılım üzerine gideceksen mühendislik takıntın yoksa ybs değerlendirebilirsin. yada direkt yazılım mühendisliği.

İkisi arasında ben otomotiv seçerdim ama hangi üni?

Net bir şekilde makine mühendisliği. Temel mühendislik daima avantajdır.

Dipnot: Makina mühendisiyim.

Mühendislikte en rahat yani diğer mühendisliklere göre benim bildiğim endüstri mühendisliği, ve bu bölüm diğer mühendislik alanlarında da zaten çalışabiliyor. Hemde kız erkek oranı sınıflarda daha iyi. Tercih edilecek en zor mühendislikte makine mühendisliği ve sınıfta kız yoktur :D

Benim arkadaşım makine gitti kel kaldı birde bunuda ekleyeyim :D Ben yönetim bilişim sistemleri okudum, ileride ne iş yapmak istediğinle alakalı, yazılım üzerine gideceksen mühendislik takıntın yoksa ybs değerlendirebilirsin. yada direkt yazılım mühendisliği.

Hocam bende bişey sorayım benim Sözelim iyi (coğrafya tarih din felsefe vs) tyt türkçeden 10-15 net en az çıkartırım Sizce bilgisayar programcılığımı okumak mantıklı yoksa Yönetim bilişim mi okumak mantıklı ? (bu senem lise son sene kafam karışık)

Valla ben yanlış yönlendirmek istemem, üni biteli olacak baya. Yazılım firmasında staj yaptım ama yazılım yapmıyorum kendi işimi yapıyorum e ticaret.
Ben EA dan girildiği için Yönetim bilişim sistemlerini öneririm. Gireceğin üniyede bağlı, birde bilkentte ctis bölümü var o da oldukça iyidir. Yani mühendislik diye takmamak lazım, bu bölümlere gidip çok iyi yerlerde çalışan kişiler var. Ben makine tavsiye etmem ama açıkcası. YBS ve CTİS bölümlerini araştır bence tavsiyem bu olur aklına yatarsa zaten birsürü seçim yapacaksın sıraya koyarsın en kötü :)

Valla ben yanlış yönlendirmek istemem, üni biteli olacak baya. Yazılım firmasında staj yaptım ama yazılım yapmıyorum kendi işimi yapıyorum e ticaret.
Ben EA dan girildiği için Yönetim bilişim sistemlerini öneririm. Gireceğin üniyede bağlı, birde bilkentte ctis bölümü var o da oldukça iyidir. Yani mühendislik diye takmamak lazım, bu bölümlere gidip çok iyi yerlerde çalışan kişiler var. Ben makine tavsiye etmem ama açıkcası. YBS ve CTİS bölümlerini araştır bence tavsiyem bu olur aklına yatarsa zaten birsürü seçim yapacaksın sıraya koyarsın en kötü :)
Hocam ybs girersem eğer trakya üniversitesine girerim hem şuan oturduğum yere yakın hemde puanı beni zorlamaz keza diğer bölümde aynı ege üniversiteside geçen sene 350 puan ile almış oranın yanına 18 mart gibi bi üniversitede yazabilirim

Bu arada adı değişmiş,

https://www.ctis.bilkent.edu.tr/tr/t_ctis_egitimProgrami.php

Hocam ybs girersem eğer trakya üniversitesine girerim hem şuan oturduğum yere yakın hemde puanı beni zorlamaz keza diğer bölümde aynı ege üniversiteside geçen sene 350 puan ile almış oranın yanına 18 mart gibi bi üniversitede yazabilirim
Biraz zorlan sende yani, yerinde olsam istanbul izmir ankara gibi şehirlerde üni okurum, trakya vs bunları kimse iş alanında bakmaz, ama yazılımda ilerleyeceksende zaten üniye bakan çok yok. Sektörde öğretmende çalışıyor lise mezunu olup açıktan işletme bitirende çalışıyor

Yapabilirsen, bilkent ctis dediğim bölümü öneririm, sonrasında ybs yi, mühendislik olarakta endüstri müh öneririm

Bu arada adı değişmiş,

https://www.ctis.bilkent.edu.tr/tr/t_ctis_egitimProgrami.php

Biraz zorlan sende yani, yerinde olsam istanbul izmir ankara gibi şehirlerde üni okurum, trakya vs bunları kimse iş alanında bakmaz, ama yazılımda ilerleyeceksende zaten üniye bakan çok yok. Sektörde öğretmende çalışıyor lise mezunu olup açıktan işletme bitirende çalışıyor

Yapabilirsen, bilkent ctis dediğim bölümü öneririm, sonrasında ybs yi, mühendislik olarakta endüstri müh öneririm
Hocam bilgisayar programcılığında izmir de okuma şansım var ancak İstanbul ve Ankara istemiyorum (puandan ziyade İstanbul ankara gibi fazla kalabalık yerde yaşayabileceğimi düşünmüyorum izmir istisna izmirde birkaç tanede arkadaşım var daha öncede gidip kaldığımdan az çok yaşantısını biliyorum) ben zaten şuan sadece temelini öğrenmek için okuyacağım kendi kendimi geliştirip freelancerlık yaparım diye düşündüm (normal bi işin yanında) kenara para koymak için (araba almak vs istiyorum da)

Ben sana bir şey diyip etkilemek istemiyorum, araştırmanı yap benim şahsi görüşüm istanbul izmir ve ankarada mümkünse okuman önerdiğim bölümlerde senin anlattıklarına istinaden o 3 bölüm olur. Katlanacağın 4-5 sene.
Araba alma işi vs boşver zamanla olacak şeyler zaten, bugün git seo uzmanı olmak için çalış zaten tek bir müşteriden ayda minimum 5-6 bin seviyelerinde ücret alıyorsun. Misal şuan seo çalışması yapacak güvenilir kişi arıyorum. Kendini geliştirmenle pazarlamanla alakalı yazılım sektörü yada internet dünyasında zaten açık çok iş bulursun parada kazanırsın. Sen bence şöyle bak olaya. Bir bölüme gireceksin ve o bölümle ilgili 30-40 yıl çalışacaksın. Yani 30-40 yıl çalışırken sevebilecek kendini geliştirebilecek ve tabii ki sana gelir olarak dönebilecek bir bölüm seç :)

Hocam en rahat en kolay mühendislik orman mühendisliği her şeyden azar azar görüyoruz az okuyor az ciziyoruz ben bu daha kolay 😅😅

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,631
Üyeler
184,484
Son üye
MhmtMdnc
Geri