OverClock Nedir? Nasıl Yapılır?

Dostum anlatma ile bazı hatalar vb. olabilir.
Eğer laptop kullanıyorsan bu işe hiç bulaşma kalıcı zarar verebilirsin.
Ayrıca sistemin yeterli ise bu işe hiç bulaşma.
Ama Overclock yapacaksan çok fazla araştırmalısın çünkü bu işlem çok risklidir, tüm sistemi çöp edebilirsin.
Sağolun :)

OC bilgisayariniza yapmayiniz bu çok zararlı olabilir 2 fps fazla almak için riske girmeyin sisteminiz ne zaman çok kötü duruma gelir o zaman araştirarak yapın.Youtube da video çekmeye bile çekiniyor insanlar biz buradan anlatamayiz.

ilerde pc alıcam yazdım :) yani şuan sadece biraz bilgi verirseniz yeterli olur sonradan daha detaylı öğrenim için araştırma yapıcam
işlemci ve ekran kartınıza yapmanızı öneririm işlemci için oc yaparken biostan yapa bilirsiniz ve iyibir soğutmaya ihtiyacınız var ekran kartına ise kendi programıyla oc yapabilirsiniz. silikon piyangosuna bağlı olarak 200mhz veya daha üstünü deneyebilirsiniz.

Overlock iyi bir sistemin varsa girme riske atma bence ama işi bilen birine danışın o yapsın yapacaksa :D

o.c işlemciye hız aşırtma demek belli bir frekans ve voltaj ile normalden daha hızlı çalıştırarak daha fazla performans vermesini sağlayabilirsiniz ancak bu voltaj ve frekans artışı ısı problemini getirir normalden daha iyi soğutmalı sın

Overclok nedir ? nasıl yapılır detaylı anlatabilecek olursa sevinirim ilerde pc alıcam ramlerime ve işlemcime overclock yapmak istiyorum fakat pek bir bilgim yok ?
Over clock hiz aşırtma demektir. PC parçalarını voltaj artırarak daha performansı çalışmasını sağlayabilirsiniz. Fakat bunu yapmayı bilmiyorsanız asla yapmaya çalışmayın çünkü parçayı yakabilirsiniz . Bir bilene danışmak ,yaptırmak daha mantıklı olacaktır.
İyi günler

Overclock sistem cpu frekansı yükseltmektir biostan yapılır

İşlemci üzerinde bios üzerinden yapılan bir uyguluma. İşi bilen birisinin yapması tavsiye edilir :)

Over clock hiz aşırtma demektir. PC parçalarını voltaj artırarak daha performansı çalışmasını sağlayabilirsiniz. Fakat bunu yapmayı bilmiyorsanız asla yapmaya çalışmayın çünkü parçayı yakabilirsiniz . Bir bilene danışmak ,yaptırmak daha mantıklı olacaktır.
İyi günler

Geri