Yardım OVERCLOCK YAPACAĞIM LÜTFEN ACİL YARDIM

yagiz.baba.dw

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
203
i5-4210M işlemciye overclock yapacağım en yüksek 3.60 GHz görsün yeter 3.60 olmazsada 3.40 yeter LÜTFEN ACİL YARDIM 2 KONU daha başlatmıştım CEVAP verilmedi!

O işlemciye overclock yapamazsın, frekans düşmesinin sebebi işlemcinizin çok sıcak çalışmasından dolayıdır. Notebook'unuzu temizleyin termal macun yenilemesi yapın.

O işlemciye overclock yapamazsın, frekans düşmesinin sebebi işlemcinizin çok sıcak çalışmasından dolayıdır. Notebook'unuzu temizleyin termal macun yenilemesi yapın.
frekans düşük değil yük altında 75 derece geçmiyor bakımını her zaman yaparım altında ek fan var

ve cidden overclock yapılmazmı yaa çok üzüldüm :cry:

frekans düşük değil yük altında 75 derece geçmiyor bakımını her zaman yaparım altında ek fan var

ve cidden overclock yapılmazmı yaa çok üzüldüm :cry:
Overclock yapılabilse bile, deneyim gerektiren bir şeydir. Güzel bir overclock için hedeflenen GHZ'i minimum voltaj ile stabil tutmak gerekiyor. Bunun için durmadan deneme yanılma yolunu kullanmanız gerekiyor. (PRIME95) programını kullanarak. Yeri geliyor kuzey köprüsüne voltaj vermek zorunda da kalınabiliyor.

Overclock yapılabilse bile, deneyim gerektiren bir şeydir. Güzel bir overclock için hedeflenen GHZ'i minimum voltaj ile stabil tutmak gerekiyor. Bunun için durmadan deneme yanılma yolunu kullanmanız gerekiyor. (PRIME95) programını kullanarak. Yeri geliyor kuzey köprüsüne voltaj vermek zorunda da kalınabiliyor.
overclock hakkında pek bi bilgim yokdaa.. kuzey köprüsü ne .d?

ve benim işlemcinin turbo frekansı 3.20 dediğim gibi sadece 3.40 veya 3.60 yapsam yeter

Overclock yaparken turbo boost kapatılıyor, tüm core'lar aynı çarpana getiriliyor.

Mobil işlemcilere overclock yapılmaz, Intel işlemcilerde sadece K ibaresi olan işlemcilere overclock yapılabilir ve deneyim gerektirir. Fazla voltaj ile sisteme kalıcı hasar bırakabilirsiniz.

Geri