Neler Yeni

Oyun Depolaması İçin M.2 SSD Mi SATA SSD Mi?

Nwork

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Berke Umut Karadağ
2TB WD Blue veya 1TB'lık versiyonunu al kafan rahat etsin.
2TB biraz pahalı eğer bütçen varsa alabilirsin ama kısıtlı bütçeyse bunu al geç.
Bana SSD lazım yalnız. HDD var zaten ama oraya oyun kuramıyorum malum yavaş çalıştığı için.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dediğim şey bundan

ama yorumumu da düzenlemiştim, PCI-e dönüştürücü alman daha mantıklı olur.
Şöyle ki şimdi NVME SSD açık alanda duracak mecburen kasada olmadığı için. Dışarıda zarar görmesi muhtemel. O yüzden hikayeli oyunları kurmak için bi SSD aramıştım. A620M-H anakartta tek ssd girişi var ne yazık ki.

Shyankh

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
774
İsim
Emirhan
Bana SSD lazım yalnız. HDD var zaten ama oraya oyun kuramıyorum malum yavaş çalıştığı için.

Şöyle ki şimdi NVME SSD açık alanda duracak mecburen kasada olmadığı için. Dışarıda zarar görmesi muhtemel. O yüzden hikayeli oyunları kurmak için bi SSD aramıştım. A620M-H anakartta tek ssd girişi var ne yazık ki.

PCI-e dönüştürücü daha iyi olur hem SATA kadar veya daha hızlı olur hem de kasa içinde kalır.
Ayrıca M.2 lazım olduğunda elinde hazırda bulunmuş olur.

bahtsızkarakter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
417
İsim
Alperen Yılmaz
Arkadaşlar yeni topladığım ve kullandığım bilgisayarda Hikvision 512GB NVMe M.2 Okuma 3500MB / Yazma 2545 MB -HS-SSD-E3000/512G var fakat oyun depolaması için yeterli değil. Bunun yerine SATA mı almalıyım yoksa NVME mi?
Bilgisayarımda 2 adet NVME girişi yok
kendi kullandığın ssdyi dönüştürücü ile kullan yeni alacağın ssdyi ana disk yap daha sağlıklı olur , dönüştürücü ile tam değer alamazsın ama satadan daha mantıklı olur

Nwork

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Berke Umut Karadağ

Shyankh

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
774
İsim
Emirhan
Çok iyi. Bunu alıp nasıl kasanın içine kuracağım? Bir de anakart mikro ve çift fanlı kule tipi soğutucu var.
Ekran kartının soketinin altında kısa bir soket daha olması lazım, o kısma takacaksın bunu, anakartının marka modeli nedir?

Nwork

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Berke Umut Karadağ
Ekran kartının soketinin altında kısa bir soket daha olması lazım, o kısma takacaksın bunu, anakartının marka modeli nedir?

Peki önerdiğin bir NVME ssd var mıdır? 512GB NVME SSD + 465 GB HDD + 223GB SATA SSD sahibiyim.

Shyankh

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
774
İsim
Emirhan
Peki önerdiğin bir NVME ssd var mıdır? 512GB NVME SSD + 465 GB HDD + 223GB SATA SSD sahibiyim.
Maalesef, bütçeni ve kaç GB/TB istediğini yazıp yeni bir konu açarsan arkadaşlar yardımcı olur

Nwork

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Berke Umut Karadağ
Maalesef, bütçeni ve kaç GB/TB istediğini yazıp yeni bir konu açarsan arkadaşlar yardımcı olur
Anladım. Son olarak bu önerdiğiniz PCI dönüştürücü 4.0 destekler değil mi? AM5 sistem kullanıyorum çünkü.

Shyankh

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
774
İsim
Emirhan
Anladım. Son olarak bu önerdiğiniz PCI dönüştürücü 4.0 destekler değil mi? AM5 sistem kullanıyorum çünkü.
Destekler, M.2 sürümleri geriye dönük olarak çalışabilir, sadece SSD'nin tam hızını alamazsınız, zaten dönüştürücü kullandığınız için M.2 SSD'nin tam hızını alamazsınız, yine de SATA SSD kadar veya daha hızlı olabilir.

Zaten M.2 önerme sebebim süper hızlı olması değil, elinde güncel bir depolama birimi olması, ileriye dönük bir tercih olduğu için öneriyorum. Dönüştürücü ile de hız tatmin edici olacaktır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Kaan
Sata alıp geçin oyun için gayet yeterli olur, günümüzde hala bir çok oyun için HDD bile gayet yeterli oluyor.

Merdo.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
630
İsim
Merdo.
Arkadaşlar yeni topladığım ve kullandığım bilgisayarda Hikvision 512GB NVMe M.2 Okuma 3500MB / Yazma 2545 MB -HS-SSD-E3000/512G var fakat oyun depolaması için yeterli değil. Bunun yerine SATA mı almalıyım yoksa NVME mi?
Bilgisayarımda 2 adet NVME girişi yok
Net M.2 SSD

mertoxin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Mert
Sata alıp geçin oyun için gayet yeterli olur, günümüzde hala bir çok oyun için HDD bile gayet yeterli oluyor.
Dediğinize katılıyorum. Zaten depolama için kullanılacak, ssd yeterli olur.

Ayrıca, günümüz oyunlarında sisteminizde bulunan 512gb yeterli olmayacağı için işletim sistemi bulunan slota 2tb m2 alıp, boşa çıkanı da pci slotundan aparatla değerlendirebilirsiniz...

Nwork

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Berke Umut Karadağ
Dediğinize katılıyorum. Zaten depolama için kullanılacak, ssd yeterli olur.

Ayrıca, günümüz oyunlarında sisteminizde bulunan 512gb yeterli olmayacağı için işletim sistemi bulunan slota 2tb m2 alıp, boşa çıkanı da pci slotundan aparatla değerlendirebilirsiniz...
Haklısınız fakat 2TB SSD'ler şu an için pahalı bana. Çünkü işten yeni ayrıldım ve elimde bulunan son 8.000 TL'yi verimli şekilde değerlendirmek istiyorum.

Top Bottom