Oyun için hangi Linux dağıtımı önerirsiniz?

Kullanamazsın diyemem ama iyi bir deneyim vermiyor pek. Sürücüleri falan sıkıntılı genelde.
sürücü konusunda hiç sıkıntı yaşamadım zorin os da kullandım pop os hepsi güzeldi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@johan windowsuna bakarak parmağını emebilirsin yorumuma niye gülüyorsun

Ben Garuda Dr460nized Gaming kullanıyorum ve oyun açısından daha önce beni hiç üzmedi. Yüklemen gereken nerdeyse her şey hazır yüklü geliyor ve gayet estetik gözüküyor. Sadece yükleme boyutu biraz fazla o kadar. Nvidiaiʻda da bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Sistem kurulum ekranında Nvidia seçeneğini seçince Nvidia için gereken tüm sürücüleri yüklüyor. Hem SteamOs da Garuda gibi Arch tabanlı olduğundan
SteamOs Masaüstünü yükleyerek istediğin zaman ona geçip sanki SteamOs kullanıyormuş gibi kullanabilirsin. Ben daha önce bir sürü eski oyun kolu ve oyun denememe rağmen hiçbir sorun ile karşılaşmadım. Sadec anti cheat olan oyunlar linux versyonu yoksa sorun olabilir. Onun içinde
İstersen Windows ile dualboot yapabilirsin.

buradan istersen Garudanın daha hafif veya farklı versyonlarınada bakabilirsin : Buradan

Ama sadece oyun diyorsan Garuda Dr460nized Gaming veya Garuda Dr460nized yükle bence

Ben Garuda Dr460nized Gaming kullanıyorum ve oyun açısından daha önce beni hiç üzmedi. Yüklemen gereken nerdeyse her şey hazır yüklü geliyor ve gayet estetik gözüküyor. Sadece yükleme boyutu biraz fazla o kadar. Nvidiaiʻda da bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Sistem kurulum ekranında Nvidia seçeneğini seçince Nvidia için gereken tüm sürücüleri yüklüyor. Hem SteamOs da Garuda gibi Arch tabanlı olduğundan
SteamOs Masaüstünü yükleyerek istediğin zaman ona geçip sanki SteamOs kullanıyormuş gibi kullanabilirsin. Ben daha önce bir sürü eski oyun kolu ve oyun denememe rağmen hiçbir sorun ile karşılaşmadım. Sadec anti cheat olan oyunlar linux versyonu yoksa sorun olabilir. Onun içinde
İstersen Windows ile dualboot yapabilirsin.

buradan istersen Garudanın daha hafif veya farklı versyonlarınada bakabilirsin : Buradan

Ama sadece oyun diyorsan Garuda Dr460nized Gaming veya Garuda Dr460nized yükle bence
Teşekkürler biraz araştırınca genelde cachy os öneriliyor oyun için belli bir nedeni var mı kullandın mı hiç? dualboot yapacağım evet

Neredeyse her güncel dağıtımı kullanabilirsin. Gerekli yazılımları da sonradan kurabilirsin. Tecrübesiz kullanıcılara Mint tavsiye ederim. Çoğu sonradan kurulan araç kurulu geliyor.

Neredeyse her güncel dağıtımı kullanabilirsin. Gerekli yazılımları da sonradan kurabilirsin. Tecrübesiz kullanıcılara Mint tavsiye ederim. Çoğu sonradan kurulan araç kurulu geliyor.
Mint kullanıyordum ama oyun için olanlar daha iyi diye duydum o yüzden ikilemde kaldım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@johan yarma ya :D

Teşekkürler biraz araştırınca genelde cachy os öneriliyor oyun için belli bir nedeni var mı kullandın mı hiç? dualboot yapacağım evet
oyun için önerilmesinin sebebi cachyos-gaming-meta gibi meta paketleriyle oyun için gereken herşeyi tek seferde kurmanı sağlayan meta paketlerini olması, Kendi özelleştirdiği proton sürümü olan proton-cachyos ile birçok oyunda windowstan bile yüksek performans sağlaması. Ama bildiğim kadarıyla bu proton sürümü Nvidia sistemlerde AMD de olduğu kadar iyi çalışamıyor genelde. Bir diğer güzel yanıda Arch linux tabanlı olduğundan demin bahsettiğim avantajlardan yararlanabiliyor. Ancak KDE Plasma masaüstü ile gelmemesi bence pek güzel değil. Genelde yeni linuxçular daha Mate gibi windowsa benziyen masaüstüleri tercih etsede bence yeni bir sayfa açıp Linuxu Plasma gibi farklı ve aşırı özelleştirilebilir masaüstleriyle kullanmak daha iyi oluyor. Kendimde ilk linuxu duydugumda Direk Plazma masaüstülü Arch tabanlı bir sisteme bodoslama atladım. İyikide öyle yapmışım.

Cachy os kendim uzun süreli kullanmadım sadece kurup yarım saat inceledim. Yinede bence gayet güzel bir sistem. Ve zaten beğenmezsen başka bir sisteme rahatça geçebilirsin. Hatta bunu kolaylaştırmak için bence ssd yi birkaç parçaya böl. Örneğin linux için 192 GB lik bir bölüm ayır. Bu bölümü sistem ve kendin farklı bölüme atamadığın dosyaları depola. Kalan bölüme ise oyunları, dosyaları, resimleri ve diğer şeyleri yükle bu sayede başka bir sisteme geçmek isteğinde herşeyi en baştan yüklemen gerekmez. Hatta ve hatta İlk başta bir sürü sistem için 192 GB lik bölümler aç birden fazla denemek istediğin sistemi yükle ve NVIdiada hangisi daha iyi çalışıyor dene birkaç oyun yükleyip. Hangi sistem iyi sonuç verirse o sistem hariç linuxları bölümleriyle beraber sil ve orayı demin bahsettiğim oyun vb dosyaları için bir bölüm yap

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,069
Üyeler
185,024
Son üye
furkan__wq2
Geri