Neler Yeni

Oyun Projem - Depth of Space

chawzy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Kaan
Herkese iyi günler dilerim. Yaklaşık 5 aydır üzerinde çalıştığım bir oyun projem var. Adı depth of space. Bilim-kurgu tarzlı FPS aksiyon oyunu. Oyun gerçek hayatta da var olan gliese 581g adlı bir gezegende geçiyor. Oyunda bahsettiğim gezegende savaşarak hayatta kalma mücadelesi veriliyor. Oyun için bir senaryo da hazırladım ve oyunun senaryosunu yazmam 2-3 haftamı aldı. Şu ana kadar oyunun henüz %20'sini tamamladım diyebilirim. Oyunun ekran görüntülerini de bırakıyorum. Sizden oyunum hakkında geri dönüşünüzü bekliyorum.
Bence oyunun teması çok güzel ancak mobil oyunlarda artık kimse hikayeli oyunlar oynamıyor eski N.O.V.A 3 , Modern Combat 5 devirleri bitti o yüzden tutar mı bilmem iyi çalışmalar umarım tutar

Yahyahbp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Yahya
Bence oyunun teması çok güzel ancak mobil oyunlarda artık kimse hikayeli oyunlar oynamıyor eski N.O.V.A 3 , Modern Combat 5 devirleri bitti o yüzden tutar mı bilmem iyi çalışmalar umarım tutar
teşekkür ederim hocam, bu arada daha önce oyunun hikayesini paylaşmamıştım şimdi paylaşmak istiyorum. Normalde uzaylıları hep düşman varlıklar olarak gördük. Bilim-kurgu filmlerinde ya da video oyunlarında hep uzaylılarla savaş halindeyiz. Ama ben kendi oyunumda farklı bir konu işliyorum. Hikayenin başında dünya 3. Dünya Savaşı felaketi yüzünden yaşanmaz bir yer haline geliyor, bu yüzden Gliese581g gezegenine gidiyoruz ve oradaki uzaylılarla başlangıçta savaşıyoruz ama sonra onlarla işbirliği yapıp gezegenlerini tehlikeli yaratıklardan kurtarıyoruz ve karşılığında onlar da bize kendi gezegenlerinden toprak veriyorlar. Bir bakıma oyunda uzaylılarla işbirliği yapıyoruz. Tabi hikaye sadece böyle değil ve bu kadar basit değil, çok fazla olay örgüsü var ama bunları yazmak çok uzun sürer, bu yüzden sadece oyunun ana fikrini paylaşıyorum

chawzy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Kaan
teşekkür ederim hocam, bu arada daha önce oyunun hikayesini paylaşmamıştım şimdi paylaşmak istiyorum. Normalde uzaylıları hep düşman varlıklar olarak gördük. Bilim-kurgu filmlerinde ya da video oyunlarında hep uzaylılarla savaş halindeyiz. Ama ben kendi oyunumda farklı bir konu işliyorum. Hikayenin başında dünya 3. Dünya Savaşı felaketi yüzünden yaşanmaz bir yer haline geliyor, bu yüzden Gliese581g gezegenine gidiyoruz ve oradaki uzaylılarla başlangıçta savaşıyoruz ama sonra onlarla işbirliği yapıp gezegenlerini tehlikeli yaratıklardan kurtarıyoruz ve karşılığında onlar da bize kendi gezegenlerinden toprak veriyorlar. Bir bakıma oyunda uzaylılarla işbirliği yapıyoruz. Tabi hikaye sadece böyle değil, çok fazla olay örgüsü var ama bunları yazmak çok uzun sürer, bu yüzden sadece oyunun ana fikrini paylaşıyorum
Bu tarz uzay oyunları pc , ps , xbox platformlarındada pek yok eğer kodlamasını biliyorsanız yerinizde olsam mobil platformdan çıkarmazdım hocam reklamlamayı düzgün yaparsanız patlar bence oyun

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,742
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Unity oyun motorunu kullanıyorum, 3D modeller için Blender
Hocam Unity ile başlayıp sonra bunu daha farklı bir motora geçirmeyi düşündünüz mü ?
Çünkü unity de benim bildiğim kadarıyla optimizasyon her zaman baş ağrıtan bir şey olmuştur
ama güzel duruyor oyun hayırlısı olsun.

Yahyahbp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Yahya
Bu tarz uzay oyunları pc , ps , xbox platformlarındada pek yok eğer kodlamasını biliyorsanız yerinizde olsam mobil platformdan çıkarmazdım hocam reklamlamayı düzgün yaparsanız patlar bence oyun
aslında hocam mobil yerine PC üzerine çıkarıp çıkarmamak arasında kararsız kaldım, başlangıçta mobile çıkarmayı düşünüyordum, fakat forumlarda insanlar PC için çıkarmamın daha iyi olacağını söylediler, yabancı forumlarda da paylaştım ve oyunu beğendiler, aynı şekilde onlar da oyunu PC için çıkarmamın daha iyi olacağını söylediler, belki bir değişiklik yapar ve PC için çıkarabilirim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam Unity ile başlayıp sonra bunu daha farklı bir motora geçirmeyi düşündünüz mü ?
Çünkü unity de benim bildiğim kadarıyla optimizasyon her zaman baş ağrıtan bir şey olmuştur
ama güzel duruyor oyun hayırlısı olsun.
doğru hocam optimizasyon konusunda sıkıntı var, bu konuda optimizasyon için uğraşıyorum, belki Unreal Engine oyun motoruna geçebilirim

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,742
İsim
Emre
Discord
necromancerr
aslında hocam mobil yerine PC üzerine çıkarıp çıkarmamak arasında kararsız kaldım, başlangıçta mobile çıkarmayı düşünüyordum, fakat forumlarda insanlar PC için çıkarmamın daha iyi olacağını söylediler, yabancı forumlarda da paylaştım ve oyunu beğendiler, aynı şekilde onlar da oyunu PC için çıkarmamın daha iyi olacağını söylediler, belki bir değişiklik yapar ve PC için çıkarabilirim

doğru hocam optimizasyon konusunda sıkıntı var, bu konuda optimizasyon için uğraşıyorum, belki Unreal Engine oyun motoruna geçebilirim
Doğru planlama doğru portlama ile konsollarada çıkartırsan eğer patlama şansın yüksek olur UE de
Çünkü bu tarz oyunlar eskisi gibi yok artık Dead Space gibi uzay temalı oyunların artması dileğiyle :)

chawzy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Kaan

Bencede unreal engine oyun motoruna geçmeniz daha iyi olur pc de çıkarmayı düşünüyorsanız unityde yapılan oyunların çoğu grafikleri kötü olmasına rağmen berbat optimizasyon sergiliyor

Yahyahbp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Yahya
Bencede unreal engine oyun motoruna geçmeniz daha iyi olur pc de çıkarmayı düşünüyorsanız unityde yapılan oyunların çoğu grafikleri kötü olmasına rağmen berbat optimizasyon sergiliyor
haklısınız hocam, Unreal Engine geçmek daha iyi olur

Doğru planlama doğru portlama ile konsollarada çıkartırsan eğer patlama şansın yüksek olur UE de
Çünkü bu tarz oyunlar eskisi gibi yok artık Dead Space gibi uzay temalı oyunların artması dileğiyle :)
düşünceleriniz için teşekkür ederim hocam

Top Bottom