Dün bu klavye için konu açmıştım fakat 250₺ bütçede isteklerimi karşılayabilecek bir
mekanik klavye olmadığı için bugün farklı şeyler isteyeceğim.
Öncelikle
mekanik,membran,mekanik hisli farketmeksizin f/p bir klavye arıyorum. Şuan kullandığım klavye Tigoes K9 ve 5 yıldır kullanıyorum. Tuşlar slinmeye başladı ve ek olarak klavyeyi temizlememe rağmen numpaddeki "-" tuşu çalışmıyor. Buna benzer bir tuşa sürekli basma gibi sorunlar da yaşadım fakat bunlar temizlenince geçti.
Anlıyacağınız üzere tuşları silinmeyecek, numpadi olan, laptop klavyelerinin aksine yüksek tuşlu klavyeler tercihimdir.
Multimedya tuşları herkes için bir artıdır, olsa iyi olur fakat olmasa da aramam.
Benim aklımda olan bir bu klavye var:
Rampage Handy ; Bu klavye bana tasarım olarak çok iyi geldi ve fiyatı da uygun. Tigoes markasını 5 yıldır kullandım ve yeni yeni ben bittim diyor. Bu nedenle Rampage markasınında bu sürelere kadar dayanabileceğini düşünüyorum ve markayı tavsiye etmeyenleri anlayamıyorum.
Bu klavyenin tasarımını da çok beğendiğim için bunu tercih ettim. Benim şuanki klavyemde bu tasarıma benziyor tek farkı multimedya ve 2 tane ekstra ışıklandırma modu. Bu fiyata bu tasarıma benzer
RGB klavye bulabilirsem de güzel olur.
Olur da bütçem artarsa diye de 400₺ mekanik klavye olarak da Monster Pulsar K3 Pro modelini tercih ederdim.
Kafamda fikir oluşması adına iki bütçeye de klavye önermenizi istiyorum.