quartle
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 3,210
yapamazsın
yapamazsın
Parasını verip aldıktan sonra hazır asset kullanmakta bir problem yok. Bu Türkleri de anlamıyorum sanki ellerinden mükemmel oyunlar çıkmış gibi hazır asset nefreti var. Ünlü oyunlarda bile kullanılıyor yer yer.Hazır assetler ve modellerde piyasaya giriş yapamazsınız. Patentlemeler ve telif hakları kapınıza dayanınca çok ciddi problem yaşarsınız. 10 yıl öncesinde bir projem vardı o zamanlar geliştirici bulmada çok zorlanmıştım. Halen piyasada iyi tasarımcıları, fizik/efekt geliştiricileri bulmak zor. Çok fazla amatör var fakat büyük işler yapacak kişiler bulunamıyor. Çevre çizimi ve görsel fizik kütüphanesi geliştirecek adam aradığımda teklifleri rekor seviyede istiyorlardı. 14 kişilik bulduğum ekibe 6 aylık vereceğim proje için 370k dolar istemişlerdi. Gerçekten kaliteli bir oyun geliştirmek ciddi bir ekip çalışması istiyor. Bazı oyunların endinginde görebilirsiniz. Yeri geldi 100den fazla tasarımcı 300den fazla mühendis projelerde olabiliyor.
nasıl yapmayı planlıyorsun sağa sola 2-3 asset atınca oyun olmuyoryazılım bilgisi bilmem gerekmiyor yapabilmem için
Hazır asset nefretimiz yok. template olarak hazır gruplu assetlerin demolarını veren firmalardan test ürünü alıp ona benzer assetler yapıyoruz sonuçta. Fakat patentlenmiş ve ücretsiz kullanımda sadece ücretsiz yayında izin verilen ticari kullanımda satışa izin verilmeyen asset yığınları dolu piyasada. Bir asset indirip kullanıyorsunuz oyununuzu yayına çıkardıktan 5 ay sonra bir firma gelip bizim kullanım sözleşmemize uymayan bir satış yaptınız diye davalık olunca baya baş ağrısı oluyor. Yoksa beleş assetlerle yığın haline gelmiş tonla birbirine benzer oyun piyasada gezerdi. Hazır asetlerden bazılarının lisanslamalarıda ucuz sayılmaz sonuçta. Ucuz olanlarda çok işe yaramıyor. Benim projeme uygun assetleri bulabilsem satın alıp kullanabilirdim. Fakat örnek çizimlerime uygun asset'e denk gelmedim. Hazır asset nefretinden ziyade istenileni bulamama sorunumuz var desek yeridir.Parasını verip aldıktan sonra hazır asset kullanmakta bir problem yok. Bu Türkleri de anlamıyorum sanki ellerinden mükemmel oyunlar çıkmış gibi hazır asset nefreti var. Ünlü oyunlarda bile kullanılıyor yer yer.