| Oyun Motoru | Özellikleri | Öğrenilmesi Gereken Dil |
|---|---|---|
| Unity | 2D ve 3D için çok güçlü, mobil & PC destekli | C# |
| Unreal Engine | AAA kalitesinde 3D oyunlar, grafik açısından güçlü | C++ veya Blueprint (görsel programlama) |
| Godot | Açık kaynak, hafif, özellikle 2D için ideal | GDScript (Python benzeri) |
| GameMaker | 2D oyunlar için basit ve hızlı | GML (GameMaker Language) |
Oncelikle ' yazılım veya oyun yapma tarzı şeyler yapmak istiyorum' boyle bir tabir bence yanlis guzel kardesim. Karar vermelisin. Yazilim ve oyun sektoru kardes olsalar da apayri dunyalar. Hele hele oyun sektoru... Gercekten cok cileli bir meslek. Cunku oyun yapmak icin grafik/tasarim, kodlama, fizik gerekirse kimya, matematik vb bir cok materyali bilmen, asina olman gerekli. Oyle kalkip 'ben yapacagim' diyemez bir insan. Ama kalkip 'ya, ben su websitesini yapmak istiyorum. Ben su yazilimi yapmak istiyorum' diyebilirsin. Kaldi ki bahsettigim bu normal yazilimin bile tecrubeye ve bazi gereksinimlere ihtiyaci var.arkadaşlar öncelikle merhaba yaşım 15 şimdiden yazılım veya oyun yapma tarzı şeyler yapmak istiyorum başlangıç için neler yapılabilirim
evet dedigin gibi ben yapcam demekle olmuyor cidden baya emek sarf etmek gerekiyo sadece baslangic icin tavsiye istedim internette olan kurslardan falan öneriniz varsa onları söyleyebilirsiniz yada başlangıç için şu tarz uygulamalar falan (scratch deneyimim var bi üst seviye önerebilirsiniz) birde hem oyun hemde basit siteler ve uygulamalar tarzı şeyler yapmak istiyorumOncelikle ' yazılım veya oyun yapma tarzı şeyler yapmak istiyorum' boyle bir tabir bence yanlis guzel kardesim. Karar vermelisin. Yazilim ve oyun sektoru kardes olsalar da apayri dunyalar. Hele hele oyun sektoru... Gercekten cok cileli bir meslek. Cunku oyun yapmak icin grafik/tasarim, kodlama, fizik gerekirse kimya, matematik vb bir cok materyali bilmen, asina olman gerekli. Oyle kalkip 'ben yapacagim' diyemez bir insan. Ama kalkip 'ya, ben su websitesini yapmak istiyorum. Ben su yazilimi yapmak istiyorum' diyebilirsin. Kaldi ki bahsettigim bu normal yazilimin bile tecrubeye ve bazi gereksinimlere ihtiyaci var.
Ben 15 senedir yazilim ile ugrasiyorum. Cok kez oyun yapmaya kalktim. Mesele yazilim ile bitseydi benden iyi oyun yapan yoktu. Yapamazsin demiyorum. Ogrenmen gereken cok sey var. Ve ciddi bir emek harcaman lazim. Sen ne yapmak istiyorsun onu once bir kararlastirir misin? Cunku yazilim dersen, sana o konuda yardimci olmaya calisirim. Eger oyun dersen. Youtube ve undemy tarzi ortamlar onerebilirim...
Gercekten genis bir yelpaze. Bak sunu sunu yap diyemeyecegim. Youtube uzerinden ilerlemeni gercekten tavsiye ederim. Ben ogrendigim seyleri makaleler ve video siteleri uzerinden, kitapsiz ve para odemeden ogrendim. Yapabilirsiniz.evet dedigin gibi ben yapcam demekle olmuyor cidden baya emek sarf etmek gerekiyo sadece baslangic icin tavsiye istedim internette olan kurslardan falan öneriniz varsa onları söyleyebilirsiniz yada başlangıç için şu tarz uygulamalar falan (scratch deneyimim var bi üst seviye önerebilirsiniz) birde hem oyun hemde basit siteler ve uygulamalar tarzı şeyler yapmak istiyorum
tamamdır en yakın zamanda başlayacağım tavsiye için teşekkürlerGercekten genis bir yelpaze. Bak sunu sunu yap diyemeyecegim. Youtube uzerinden ilerlemeni gercekten tavsiye ederim. Ben ogrendigim seyleri makaleler ve video siteleri uzerinden, kitapsiz ve para odemeden ogrendim. Yapabilirsiniz.